|

Oğuz Tongsir'in skandal tweetine soruşturma

15 Temmuz'da yaşanan ihanet girişiminde, tankların önüne yatarak ülkesine sahip çıkan halkla dalga geçen Türkiye Spor Yazarları Derneği Başkanı Oğuz Tongsir hakkında savcılığın soruşturma başlattığı belirtildi.

Yeni Şafak
10:26 - 26/07/2016 Salı
Güncelleme: 10:53 - 26/07/2016 Salı
Diğer
Savcılığın, Oğuz Tongsir hakkında soruşturma başlattığı belirtildi.
Savcılığın, Oğuz Tongsir hakkında soruşturma başlattığı belirtildi.

TSYD Başkanı ve gazeteci Oğuz Tongsir, tankların önüne yatarak ülkesine sahip çıkan halkı 'ti'ye alarak 'Bu millet 5 lira için gelin arabasının önüne atlar' ifadelerini kullanmıştı.



Darbeye karşı duran halkla dalga geçen Tongsir hakkında bir avukatın suç duyurusunda bulunduğu ve savcılığın soruşturma başlattığı belirtildi.



Sabah'ta yer alan habere göre; İstanbul Barosu'na kayıtlı avukat Mert Eryılmaz tarafından Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen suç duyurusu dilekçesinde; Tongsir'in, 15 Temmuz gecesi FETÖ darbesine direnmek için tankların önüne yatan halkla dalga geçtiği belirtildi.



'FETÖ'ye hizmet etmiştir
'

Dilekçede, örgüt propagandası yapan Tongsir'in yargılanması talep edilerek, "Şüpheli, gelin arabasının önüne yatanla, demokrasi için direnen yüzlerce vatandaşın şehit olduğu bir günde FETÖ'nün hain subaylarının idare ettiği tankın önüne yatan halkı bir tutmakla FETÖ silahlı terör örgütüne hizmet etmiştir. Şüphelinin eylemi açıkça darbe destekçiliği, örgüt propagandasıdır. Şüpheli kendi aklınca FETÖ'ye direnen halkı aşağılamıştır" denildi.











#FETÖ
#TSYD
#Oğuz Tongsir
8 yıl önce