|

Özbek: Ailem Galatasaray için şehit verdi

Sarı-Kırmızılı kulübün Başkanı Dursun Özbek, sülalesindeki herkesin Galatasaraylı olduğunu ve yeğeninin antrenman sırasında öldüğünü belirtirken, 'Biz Galatasaray için şehit vermiş bir aileyiz' dedi.

Yeni Şafak
12:04 - 2/02/2016 Salı
Güncelleme: 12:28 - 2/02/2016 Salı
IHA

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Lig Radyo'da çarpıcı açıklamalarda bulundu.



Özbek, kulübün sorunları ile ilgili 'dertli' kelimesini kabul etmediğini ifade ederek, "Dertli değilim. Çözüm önerisini çok önceden hazırlanmıştık. Ben Galatasaraylıyım. Bu taşın altına elini sokmak için yeter. Bizim ağabeylerimiz Çanakkale'ye ölüme gittiler. Giderken geri dönmeyi düşündüler mi? Biz böyle bir kültürden geliyoruz. Zor mu değil mi düşünmeyiz. Bundan önceki dönemde başkan yardımcılığı yaptığım için sıkıntıları bilerek geldim ama zor olur mu diye zerre düşünmedim" açıklamasını yaptı.



"GALATASARAY İÇİN ŞEHİT VERMİŞ BİR AİLEYİZ"

"Galatasaray'ı sadece topun çizgiyi geçip geçmemesiyle değerlendirmek yanlış olur" diyen Galatasaray Başkanı, "Galatasaray bütün şirketleriyle beraber 350-400 milyon euroluk bir şirket. Bu yüzden iyi yönetilmesi lazım. Bir sıralama yapılsa Türkiye'de ilk 250-300 şirket arasına girebilecek bir bünye. Deloyed Para Ligi'nde 21. sırada geliyor. Yönetilirken tabi ki topun çizginin geçmesini de sağlamak lazım ama parasal olarak bakılırsa bu tam benim işim. Benim sülalem Galatasaraylı. Yeğenim Galatasaray'da bir futbolcuydu. Onun ismi de Dursun Özbek'ti ve antrenman sırasında öldü. Biz Galatasaray için şehit vermiş bir aileyiz. Bizim Galatasaray ile ilgili değerlerimiz çok yüksek. Galatasaray bizim için çok önemli, herkes bunun gururunu yaşıyor. Kimse bana başkanlık için 'dur' demedi" ifadelerini kullandı.



FENERBAHÇE'YE KUPA GÖNDERMESİ

Dursun Özbek, Türkiye Kupası'nda kar-zarar hesabı tutmadığını dile getirerek, "Bazı kulüpler bunu yapıyor. Biz bir şov yapıyoruz. Bu şovun çeşitli seansları var. Türkiye Kupası da bunlardan biri. Eleme usulü var. Taraftara da seyir zevki veriyor. Ben böyle bakıyorum. Ticari yanı da düşünülüyor tabi ama seyirciye seyir zevki vermek çok önemli. Türkiye Kupası, ligin yanında 2. seviyede kalıyor ama bazı futbolcularımızı deneme fırsatı buluyoruz. Bu bakımdan da Türkiye Kupası çok önemli" şeklinde konuştu.



"YENİ KONTRATLARDA MAÇ BAŞI ÜCRETİ YOK"

Yeni transferlerin maaşlarını başarıya odaklı tespit ettiklerini belirten Özbek, "Transfer edildiği zaman futbolcu parayı hangi şartlarda alacağını biliyor. Kulüplerin maddi sıkıntıları maç başı paralarını tartışmaya açtı. Sporcular ise bunu gelir olarak gördükleri için onlar açısından da demotive edici olabilir mi diye düşünmek lazım. Yeni yaptığımız kontratlarda maç başı ücreti yok" dedi.




#dursun özbek
#galatasaray
#şehit
#transfer
#türkiye kupası
8 yıl önce