|

Pehlivanlar İzmit'te çayıra çıkacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi geleneksel hale gelen Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri'nin 10 Mayıs Pazar günü yedincisini düzenleyecek. Seka Park Uçurtma Tepesi'nin önünde gerçekleştirilecek olan güreşler, saat 09.00 itibariyle başlayacak.

Yeni Şafak
18:21 - 8/05/2015 Cuma
Güncelleme: 15:31 - 8/05/2015 Cuma
Yeni Şafak

Kırkpınar öncesi önemli bir sınav olan ve geniş bir katılımla yapılan Seka Park Altın Kemer Güreşleri sporcular için büyük önem taşıyor. Büyükşehir, bu yılki güreşleri, Türk güreşinin unutulmaz sporcuları arasında yer alan ve Göçmen Recep adıyla bilinen Recep Güreşen onuruna düzenleyecek.



Güreşen de toplantıdaydı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, 7. Seka Park Altın Kemer Güreşleri ile ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi. Seka Park Otel'de gerçekleştirilen toplantıya Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, başpehlivanlar İsmail Balaban, Recep Kara, Ahmet Kavakçı, Ahmet Taşçı, Faruk Akkoyun ve Ömer Aslantaş katıldı. Basın toplantısında ayrıca, bu yılki güreşlerin onuruna düzenlendiği Recep Güreşen de yer aldı.



Ünlü pehlivanlar kol bağlayacak

Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş basın toplantısında bu yıl yedincisi düzenlenecek Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleriyle ilgili detaylı bilgi sundu. Bu yılki güreşlere Türkiye'nin tüm önemli başpehlivanlarının katılacağını açıklayan Okumuş, bu çerçevede bin pehlivanın Seka Park er meydanında kol bağlamasının hedeflendiğini söyledi. Okumuş güreşlere, geçen yılın Kırkpınar başpehlivanı Fatih Atlı'nın yanı sıra İsmail Balaban, Recep Kara, Abdullah Güngör, Osman Aynur, Mehmet Yeşil Yeşil, Mustafa Kemal Karaboğa, Faruk AKkoyun ve Ahmet Kavakçı gibi ünlü başpehlivanlar katılacağını kaydetti.



Toplam 14 kategori

Feyzullah Okumuş, güreşlerin hangi kategorilerde düzenleneceği ile ilgili de bilgi verdi. Güreşler bu yıl baş, başaltı, büyük orta, küçük orta büyük, küçük orta küçük, deste büyük, deste orta, destek küçük, ayak, tozkoparan, teşvik 2, teşvik 1, minik 2 ve minik 1 olmak üzere toplam 14 kategoride yapılacak.



Altın kemer sahibi bekliyor

Başpehlivana verilecek altın kemer ile ilgili de bilgi aktaran Genel Sekreter Yardımcısı Okumuş, “Başpehlivana verilen altın kemer kendisine ait olacak ve Kırkpınar'daki gibi 3 kez kazanma şartı aranmayacak. 15 bin TL tutarındaki Altın Kemer'in üzerinde yağlı güreşler ve Kocaeli'ne özgü motifler yer alacak” dedi.



Kara: Çok kaliteli güreşler olacak

Toplantıya katılan Kırkpınar Başpehlivanı Recep Kara ise, yağlı güreşlerin Türk İslam Coğrafyasında bir kültür mirası olduğunu kaydederek, “Bizler de bu mirasın bugünkü temsilcileriyiz. Seka Park Altın Kemer Güreşleri Kırkpınar öncesi önemli bir etap. Kış boyunca bütün güreşçiler çalıştı ve kendilerini ilk gösterecekleri yer de Seka Park Altın Kemer Güreşleri olacak. Pazar günü son derece kaliteli güreşler olacak. Herkesi bu güreşlere bekliyoruz” dedi.


#Kocaeli
#İzmit
#Yağlı Güreş
#Seka Park
#Recep Güreşen
#İsmail Balaban
#Recep Kara
#Abdullah Güngör
#Osman Aynur
#Mehmet Yeşil Yeşil
#Mustafa Kemal Karaboğa
#Faruk AKkoyun
#Ahmet Kavakçı
9 yıl önce