|

PFDK'dan Eskişehirspor'a ceza

Süper Lig'in 33. haftasında Başakşehir'e karşı evinde oynadığı son maçın ardından sahaya giren Eskişehirspor taraftarları cezaya sebep oldu. PFDK, kırmızı siyahlı kulübe 4 maç seyircisiz oynama cezası verdi.

Yeni Şafak
17:49 - 24/05/2016 Salı
Güncelleme: 14:57 - 24/05/2016 Salı
DHA
Atatürk Stadı'nın son maçında taraftarlar stadı ateşe verdi.
Atatürk Stadı'nın son maçında taraftarlar stadı ateşe verdi.

Eskişehirspor'un evinde Başakşehir'e 2-1 kaybettiği maçın faturası ağır oldu.



Ev sahibi ekip bu maçın ardından ligde kalma yolunda büyük yara alırken, bu maçın ardından yaşananlar önümüzdeki sezona da etki edecek. PFDK, yaşanan saha olayları sebebiyle Eskişehirspor'a 4 maç ceza verildiğini açıkladı.



Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Eskişehirspor'a 4 maç seyircisiz oynama cezası verdi.


Yapılan açıklama şöyle;


"ESKİŞEHİRSPOR Kulübünün, 14.05.2016 tarihinde oynanan ESKİŞEHİRSPOR - MEDİPOL BAŞAKŞEHİR FK Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 4 RESMİ MÜSABAKAYI KENDİ SAHASINDA SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASI ile cezalandırılmasına, (Oyçokluğu)


Aynı müsabakada ESKİŞEHİRSPOR Kulübünün, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 4. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 150.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT'nin 53/2. Maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan MARATON tribüne giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi müsabakaya girişleri engellenmesine karar verildi.












#Eskişehirspor
#PFDK
#Süper Lig
8 yıl önce