|

Potada derbi Beşiktaş'ın

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin ilk haftasında Trabzonspor ile Beşiktaş Sompo Japan arasında oynanan derbi karşılaşmasını siyah-beyazlılar 9 sayı farkla kazandı. Beşiktaş'ta Sertaç Şanlı attığı 20 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.

Yeni Şafak ve
03:00 - 9/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 23:54 - 8/10/2017 Pazar
Yeni Şafak
​Potada derbi Beşiktaş'ın
​Potada derbi Beşiktaş'ın

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi bu hafta yapılan maçlarla başlarken, Trabzonspor ile Beşiktaş Sompo Japan arasında oynanan günün derbisinde kazanan taraf 82-71'lik skorla siyah-beyazlılar oldu. Büyük mücadeleye sahne olan karşılaşmanın ilk periyodu karşılıklı basketlerle geçerken, takımlar ikinci çeyreğe 28-28 eşitlikle başladı. Karşılaşmanın ikinci bölümünde de dişe diş mücadele sürerken, siyah-beyazlılar soyunma odasına 41-38'lik üstünlükle gitti. İki taraf arasındaki denge üçüncü çeyrekte de bozulmadı. Takımlar bu bölümü de 61-61 eşitlikle geçti. Karşılaşmanın son periyodunda daha az hata yapan taraf Beşiktaş oldu. Bu oyunu, skora da yansıtan siyah-beyazlılar sahadan da 9 sayılık farkla ayrılarak sezona derbi galibiyetiyle başladı. Beşiktaş'ta Sertaç Şanlı attığı 20 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, Kyle Weems ve Jon Diebler 14'er sayıyla takımlarına katkı sağladı. Trabzonspor'da ise Caleb Green ile Osiris Eldridge'nin 14'er sayıları mağlubiyeti önlemeye yetmedi. Ligde günün diğer sonuçları ise şu şekilde oldu: Yeşil Giresun belediye-Mutarbey Uşak: 64-61, D.İ. B.Çekmece Bld.-Sakarya BŞB: 71-64, P.Karşıyaka-A.Efes: 92-85.

KADINLARDA İKİ MAÇ VARDI

Kadınlar Basketbol Ligi'nde ise dün iki maç yapıldı. Samsun Canik Belediye, evindeki maçta İstanbul Üniversitesi'ni 84-72 ile geçti. Günün diğer karşılaşmasında ise Botaş ile Yakın Doğu Üniversitesi arasındaki maçı, Yakın Doğu Üniversitesi 51-48'lik skorla kazandı.

#Beşiktaş
#Basketbol
#Trabzonspor
#Beşiktaş Sompo
7 yıl önce