|

Riekerink isyan etti

Beşiktaş derbisindeki oyuncu değişiklerini savunan G.Saray Teknik Direktörü, "Doğru yerde doğru hamleleri yapmak gerekir. Goller duran toplardan geldi. Biz ise haftada iki gün duran top çalışıyoruz" dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 03:09 - 1/10/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Beşiktaş derbisinde yaptığı oyuncu değişikliklerinin eleştirilmesine sert tepki gösterdi. Sözlerine takımdan ve oyunculardan memnun olduğunu söyleyerek başlayan Riekerink, "9 maçtır kaybetmeyen bir G.saray var. Bu güven Antalya maçını olumlu şekilde etkileyecektir" dedi. Beşiktaş derbisinde yaptığı oyuncu değişikliklerini savunan Hollandalı çalıştırıcı, "Talisca'nın girişi sonrası Cenk'in de içeri gelmesiyle 4 hücumcuyla oynadılar. Kafamda senaryolar vardı. Diğer taraftan takımın da düzenini bozmamak gerekiyordu. Farklı sonuçlar ortaya çıkabilirdi. Topun arkasında iyi duran ve iyi işler yapan bir G.Saray vardı. Konsantrasyonumuzun maksimum olması gerekiyordu. Sonuçta goller duran toplardan geldi. Tekrar bu durum olsa aynı değişiklikleri yapardım. Süper Kupa finaline benzer bir maç oldu. Chedjou'yu koyup ekstra bir savunmacıyla oynamıştık" şeklinde konuştu.



DURAN TOP ÇALIŞMASI YAPIYORUZ


Duran topların maçın skoruna etki ettiğine vurgu yapan G.Saray çalıştırıcısı, "Sorunun bireysel mi yoksa organize problem mi olduğunu iyi değerlendirmek gerekir. Son derbide duran toptan gol yedik. Hafta içi çalışmalarımızda iki gün buna ayırıyoruz. Duran toplara çok önem veriyoruz, hem defansif hem ofansif… Umarım bundan sonraki maçlarda bu golleri yemeyiz" dedi.



Eren Derdiyok var Gökhan İnler yok


İsviçre Milli Futbol Takımı'nın 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri B Grubu'nda Macaristan ve Andorra ile yapacağı maçların 24 kişilik aday kadrosu belli oldu. İsviçre Futbol Federasyonunun internet sitesinden yapılan açıklamada, 7 Ekim Cuma günü Macaristan ve 10 Ekim Pazartesi de Andorra ile deplasmanda oynanacak karşılaşmaların aday kadrosunda Galatasaray'ın sezon başında Kasımpaşa'dan kadrosuna kattığı Eren Derdiyok da yer aldı. Beşiktaş'ın, İngiltere Premier Lig'in son şampiyonu Leicester City'den transfer ettiği Gökhan İnler ise 24 kişilik kadroya dahil edilmedi.



Advocaat'la mesajlaştık ancak hiç görüşmedik


Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, "Hafta boyunca gazetelere bakınca kendi ağzımdan söylenmemiş sözler okuyorum. Ne Fenerbahçe, ne de Nigel de Jong ile yorum yaptım" açıklamasında bulundu. Fenerbahçe Teknik Direktörü Dirk Advocaat'ı Hollanda'dan tanıdığını belirten Galatasaray Teknik Direktörü "Dirk Advocaat Fenerbahçe'ye geldiğinde mesaj attım o da yanıt yazdı. Daha sonra bağlantıya geçmedik. Bütün rakiplere saygı duymanız gerekiyor. Yeri, konumu ya da büyüklüğü önemli değil. Hiçbir rakip için kötü konuşmayacağım. Benim spora bakış açım bütün rakiplere saygı duymak" ifadelerini kullandı. Galatasaray'da bu sezon en iyi noktalarından biri camia içindeki organizasyon olduğuna vurgu yapan Riekerink, "Çok istikrarlı bir organizasyona sahibiz. Yönetim ile aramızda güçlü bir bağ var. Sonuçta onlar da buradalar. Burada mesai harcıyoruz. İletişimimiz gayet iyi. Ancak teknik konuda değil bunlar" değerlendirmesinde bulundu.



Şenol Güneş'in görüşü


Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, dün yaptığı basın toplantısında sorulan bir soru üzerine Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'e cevap verdi. Süper Lig'in 5. haftasında Vodafone Arena'da oynanan ve 2-2 sonuçlanan Beşiktaş-Galatasaray derbisinin ardından siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş, "Galatasaray hücum yapmayarak 2 gol attı" demecinde bulunmuştu. Hollandalı teknik adam bu yoruma karşılık, "Bu Beşiktaş'ın hocasının görüşü. Onun sorumluluğunda" ifadelerini kullandı.





#Jan Olde Riekerink
#Galatasaray
8 yıl önce