|

Rodallega imzaya kaldı

Forvet hattını güçlendirmek için çalışmalarını hızlandıran Trabzonspor, uzun süreden beri görüştüğü Akhisar Belediyespor'dan Hugo Rodallega ile prensipte anlaştı. Bugün son detayları görüşecek yönetim, son anda anlaşmazlık çıkma ihmaline karşı Sion'dan Moussa Konate'yi de yedekte bekletiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/01/2017 Cuma
Güncelleme: 05:27 - 20/01/2017 Cuma
Yeni Şafak

Süper Lig'de geride kalan 17 haftada toplam 14 gol kaydeden ve maç başı 1 gol ortalamasını tutturamayan Trabzonspor, golcü sorununu çözmek için çalışmalarını hızlandırdı. Skor üretmekte zorlanan bordo-mavili takımın, bir süredir görüşme halinde olduğu forvet oyuncusu Hugo Rodalleganın transferi konusunda mutlu sona ulaştığı bildirildi. Transferi sonuçlandırmak için bizzat İzmir'e giden başkan Muharrem Usta'nın, Kolombiyalı futbolcuyla görüşerek kendisini ikna ettiği ve el sıkıştığı belirtildi. Rodallega'dan menajerini Türkiye'ye çağırmasını isteyen Başkan Muharrem Usta, Akhisar Belediyespor yönetimi ile de her konuda anlaşmaya vardı. 31 yaşındaki futbolcunun menajerinin bugün Türkiye'ye geleceği ve yapılacak son görüşmenin ardından imzaların atılacağı ifade edildi. 2,5 yıllık sözleşmeye imza atacak olan golcü oyuncunun pazartesi günü takımla birlikte antrenmana çıkması bekleniyor.



MUSTAFA YUMLU AKHİSAR'A GİDİYOR


Rodallega transferi karşılığında Mustafa Yumlu'yu da Akhisar Belediyespor'a vermeyi kabul eden Trabzonspor, oyuncusuyla ücret konusunda görüşmelerini sürdürüyor. Rodallega, bu sezon Akhisar Belediyespor formasıyla çıktığı 17 Süper Lig maçında 4 kez fileleri havalandırdı. Profesyonel futbol kariyerine Kolombiya'nın CHJ Cali takımında başlayan Rodellega, ardından sırasıyla Quindio, Deportivo Cali, Monterrey, Necaxa, Wigan, Fulham ve şu anda formasını giydiği Akhisar Belediyespor formaları giydi. Karadeniz ekibi, Rodallega'da son anda bir sorun çıkması halinde daha önceden prensip anlaşmasına vardığı Fransa'nın Sion ekibinin Senegalli forveti Pape Moussa Konate'yi de yedekte tutuyor. 23 yaşındaki Senegalli forvet, bu sezon Sion forması ile çıktığı 18 maçta 6 gol atma başarısı gösterdi.



Caceres'e imza parası 1 milyon Euro


Trabzonspor'un kadrosuna katmak için İstanbul'a getirdiği Martin Caceres'in anlaşma detayları da belli oldu. 2.5 yıllık resmi sözleşmenin bugün ya da pazartesi günü imzalanması beklenilen 29 yaşındaki futbolcunun bordo-mavili ekibe toplam maliyetinin 5.5 milyon Euro olacağı belirtildi. 1 Milyon Euro imza parası alacağı öğrenilen Caceres'in Trabzonspor'dan yıllık 1 milyon 800 bin Euro garanti ücret alacağı kaydedildi. Uruguaylı futbolcu aynı zamanda puan başına da 4 bin Euro prim alacak. Uruguay'ın dünyaca ünlü yıldız futbolcusu son olarak geçen sezon İtalyan Juventus'un formasını giydi. Caceres, kariyerinde Barcelona, Sevilla gibi takımlarda da oynadı.





#Moussa Konate
#Hugo Rodallega
#Trabzonspor
7 yıl önce