|

Salih 8 yıldız adayı arasında

UEFA Avrupa Ligi'nde 'Parlayan yıldızlar' arasında Salih Uçan ile birlikte Bobadilla (Young Boys), Dragovic (Basel), Konoplyanka (Dnipro), Moses (Chelsea), Salah (Basel), Salvio (Benfica) ve Vossen (Genk) gösterildi.

.
00:00 - 18/05/2013 Cumartesi
Güncelleme: 01:17 - 18/05/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Salih 8 yıldız adayı arasında
Salih 8 yıldız adayı arasında

2013 yılı UEFA Avrupa Ligi'ni AImsterdam'da Benfica'yı son dakika golüyle yenen Chelsea kazanırken, UEFA geride kalan kupayı değerlendirdi. Kupaya yarı finalde Portekiz'in Benfica ekibine yenilerek veda eden Fenerbahçe'nin genç yıldız adayı Salih Uçan, UEFA tarafından bu sezon Avrupa Ligi'nde iz bırakan genç oyuncular arasında gösterildi. Haberde bu sezon Avrupa Ligi'nde bir çok genç yıldız adayı olduğundan bahsedilirken, belirlenen 8 'Parlayan yıldızlar' arasında Salih Uçan'a da yer verildi. Henüz 19 yaşında olan genç oyuncunun Viktoria Plzen ile 1-1 sona eren karşılaşmada attığı kritik gole vurgu yapılırken Salih'in övünülecek bir vizyona sahip olduğundan ve gelecek yıllarda Fenerbahçe orta sahasında adından sıkça söz ettireceğinden bahsedildi. Fenerbahçeli Salih Uçan'ın yer aldığı 8 kişilik listede yer alan diğer genç yıldızlar ise şöyle: Raul Bobadilla (BSC Young Boys), Aleksandar Dragovic (Basel), Yevhen Konoplyanka (Dnipro), Victor Moses (Chelsea), Mohamed Salah (Basel), Eduardo Salvio (Benfica), Jelle Vossen (Genk).

YAŞI ÖNEMLİ DEĞİL

Daha önce de Avrupa'nın parlayan yıldızları listesinde gösterdiği Salih Uçan'ın 'Saha içinde yaşın çok önemli bir faktör olduğunu düşünmüyorum. 19 ya da 39 yaşında olmanın bir farkı yok' açıklamasını ön plana çıkartan UEFA, teknik direktör Aykut Kocaman'dan da görüş aldı. Genç oyuncu hakkında övgüyle konuşan Kocaman, 'Salih'in performansı beni şaşırtmadı çünkü yetenekli bir futbolcu. Kariyeri boyunca hep şanslı ve başarılı olmasını diliyorum. Bizim için çok değerli bir futbolcu' dedi. Salih, bu sezon Fenerbahçe formasıyla çıktığı 26 resmi maçta, 4 gol attı.

F.Bahçe'ye 5 yıldız!
Sow ve Webo gibi başarılı iki golcüsü bulunan sarı-lacivertli kulübün Cardozo, Dzeko, Eder, Aubameyang ve Adebayor gibi forvetlerden birini kadrosuna katmak için girişimlerde bulunduğu öğrenildi

Teknik direktör Aykut Kocaman'ın raporu doğrultusunda transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe'de forvet için 5 önemli oyuncunun adı geçiyor. Sow ve Webo gibi iki forvetin bu sezon başarılı performansına rağmen sarı-lacivertli kulübün bir golcü daha takviye yapma kararı aldığı öğrenildi. Fenerbahçe'nin Benfica'da forma giyen Oscar Cardozo, Manchester City'de oynayan Edin Dzeko, Braga'dan Eder, Saint Etienne'den Pierre Emerick Aubameyang ve Totten-ham'dan Adebayor gibi forvetlerden birini kadrosuna katmak için girişimlerde bulunduğu belirtildi. Benfica'da forma giyen Cardozo geçen yıl da Fenerbahçe'nin gündeminde yer almış ancak transferi gerçekleşmemişti. Teknik Direktör Kocaman'ın yönetime verdiği listede Cardozo'nun yanı sıra Dzeko, Eder, Aubameyang ve Adebayor gibi forvetlerin de yer alması dikkat çekti.

Meireles çıkmazı: Gitsin mi, kalsın mı?
F.Bahçe taraftarı, Portekizli yıldızın takımdan gönderilip gönderilmemesi konusunda büyük bir kararsızlık yaşıyor

Derbide Galatasaraylı futbolcu Sabri Sarıoğlu'na yaptığı sportmenlik dışı hareketten dolayı Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından 4 maçlık cezaya çarptırılan Raul Meireles, Fenerbahçe'nin gündeminde düşmüyor. Daha önce de TT Arena'da oynanan G.Saray maçında hakeme yaptığı hareketten dolayı 11 maç ceza alan ve daha sonra cezası 4 maça düşürülen Meireles için son dönemde yaptığı özel haberler ve oluşturdu-ğu özel içerikler ile dikkat çeken SuperFB.com'da 'Meireles disip-linsiz hareketleri dolayısıyla takımdan gönderilmeli mi?' şeklinde bir anket düzenlendi.

OYLAR BİRBİRİNE YAKIN

48 bin 34 oyun kullanıldığı ankette çıkan sonuçlar oldukça dikkat çekici. Halen devam etmekte olan ankete katılan 24 bin 203 kişi (%50.11) Meireles'in takımda kalması gerektiğini yönünde görüş bildirirken; 24 bin 101'i ise (yüzde 49.89) Portekizli futbolcunun takımdan gönderilmesi gerektiği yönünde görüş bildirdi. Fenerbahçe Meireles'i Chelsea'den transfer ederken tam 20 milyon Euro'luk bir yatırım yaptı. İngiliz ekibine 10 milyon Euro ödenirken Portekizli futbolcu 4 yılda toplam 10 milyon Euro'ya imza attı.

Portekiz de Meireles'e tepkili
Futbolu bıraksın milli takım forması giymesin...

Derbide yaptığı ha-reketle gündeme damgasını vuran Meire-les'e ülkesi Portekiz'den de büyük tepki geldi. Meireles'in Türkiye'de ikinci çirkin hareketi oldugunu hatırlatan Portekiz basını, milli futbolcunun yaptığı hareketin görüntülerini sporseverlere sunarak 'Malesef sözün bittiği noktadayız' yorumunda bulundu. Gazeteleri mail yağmuruna tutan Portekizli taraftarlar da Meireles'in artık futbol hayatına son verilmesini ve milli takım forması giymemesini istedi.


11 yıl önce