|

Şampiyon YILDIZI TAKTI

Bitime 1 hafta kala şampiyonluğu garantileyen, son maçını Rize'de oynayan G.Saray, dün tarihi gecede 9 aydır uğruna ter döktüğü Süper Lig şampiyonluk kupasına kavuştu​.​ Florya'dan taraftarları selamlayarak Arena'ya gelen şampiyonu statta 50 bini aşkın taraftar karşıladı; görkemli tören sonrası kupa Selçuk'un ellerinde yükseldi​.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/06/2015 Pazartesi
Güncelleme: 23:36 - 31/05/2015 Pazar
Yeni Şafak

Spor Toto Süper Lig 2014-2015 sezonunda beklenen kavuşma gerçekleşti. 30 Ağustos'ta başlayan zorlu yarışta ipi göğüsleyen Galatasaray, dün Türk Telekom Arena'da şampiyonluk kupasını kaldırdı. Spor Toto Süper Lig'de 20. Şampiyonluğunu elde ederek armasına 4. yıldızı takan sarı-kırmızılılar, tarihe geçen sezonda tarihi kupayı Türk Telekom Arena'yı dolduran 50 bini aşkın taraftarın önünde aldı.


ÖNCE AMATÖR ŞAMPİYONLAR KÜRSÜDE

Şampiyonluk kutlamaları için sahanın ortasına kurulan sahneye önce amatör branşların şampiyonları çıktı. Gökhan Keser, İrem Derici, Altay ve Gripin teker teker sahneye çıkarak şampiyonluk şarkılarınI seslendirdi.


Kutlama programı kapsamında Türk Telekom Arena Stadyumu'nun sahasında 3 yıldız ve bir de yarım yıldız yer aldı. Yapılan konserlerin ardından ekranlardan 4 yıldızın hikayesi ile başarı öyküsü anlatıldı ve bu hikayeler anlatılırken saha ortasında bulunan yıldızlar tek tek yandı. Sarı-kırmızılıların bu sezon 20. şampiyonluğunu elde ederek aldığı 4. yıldızının diğer yarısı ise altyapı takımlarının kaptanları tarafından sahaya getirildi. Tamamlanan yıldız ışıklandırıldı.


SELÇUK İNAN'I BURAK YILMAZ ANONS ETTİ

Ardından futbolcular, kendi seçtikleri şarkılar eşliğinde tek tek kürsüye davet edildi. Daha sonra Burak Yılmaz, eline mikrofonu alarak son olarak kürsüye kaptan Selçuk İnan'ı davet etti. G.Saray'ın kaptanı Selçuk İnan, Spor Toto Süper Lig'in 2014-2015 sezonunun şampiyonluk kupasını TFF Başkanvekili Servet Yardımcı'nın elinden aldı. Bu sezon yenilenen ve ana esin kaynağı Selçuklu Yıldızı olan şampiyonluk kupası ilk olarak kaptan Selçuk İnan ve ardından tüm takımın elinden göğe yükseldi.



Florya'dan Arena'ya üstü açık otobüsle...


G.Saray kafilesi yüzlerce taraftarın sevgi gösterisi eşliğinde saat 18.00 sıralarında tesislerden ayrılarak taraftarları selamlayarak TT Arena'ya hareket etti. Kafilenin Florya'dan Arena'ya varması yaklaşık iki saat sürdü. Kafile, saat 19.45'te Arena'ya giriş yaptı.



G.Saray yönetimi seremoniye çıkmadı


Tam kadro kutlamalarda yer alan yönetim, Başkan Dursun Özbek kışında sahneye çıkmadı. Bu kararı alan Özbek, "Şampiyonlukta en büyük emek ve pay futbolcularla teknik heyetin. Biz yöneticiler olarak rol çalmama kararı aldık” açıklamasında bulundu.



Hamza Hamzaoğlu: "Çok mutluyuz. Herkese hayırlı olsun. Doyasıya kutlasınlar. Bütün bir yılın emeği, bütün senenin yorgunluğu var. Çok şeyler fedakarlık ettik. Çok cefa çektik. Şimdi sefasını sürüyoruz."



Aziz Yıldırım'a mesaj


4 yıldızın içerisine Aziz Yıldırım fotoğrafı koyan sarı-kırmızılı taraftarlar altına “Sensiz olmaz” yazarak ezeli rakipleri F.Bahçe'de yeniden seçilen başkan Aziz Yıldırım'a göndermede bulundu.



Turgay Şeren tekerlekli sandalyeyle Arena'da


G.Saray'ın efsanevi kaptanı Turgay Şeren, tekerlekli sandalyeyle Arena çimlerine çıktı. Şeren, yaptığı duygusal konuşmada "G.Saray taraftarının karşısına futbolculuk günlerimdeki gibi çıkmak isterdim. Beni yeniden hayata bağladınız" dedi.



Muslera kupada oynamıyor

Uruguay Milli Takımı'ndan davet alan Fernando Muslera, kupadaki Bursaspor maçında forma giyemeyecek. Ülke federasyonunun oyuncunun kampa geç katılması için yapılan ricayı kabul etmediği bildirildi.



Sneijder'den Fener ağlama

Wesley Sneijder, kutlamalara damga vuran isim oldu. Hollandalı yıldız, anonsçunun elinden mikrofonu kaptı ve taraftarları susturdu. Yıldız futbolcu, "Fener ağlama" tezahüratı yaptı. Sneijder, aynı kutlamayı bir süre sonra ikinci kez tekrarladı.





#Türk Telekom Arena
#Galatasaray
#şampiyonluk kupası
9 yıl önce