|

Şampiyonluğun 'ş'si bile yasak

Son iki sezonda şampiyonluk rüzgarına erken kapılmanın sıkıntısını yaşayan siyah-beyazlılar, bu kez işi daha sıkı tutuyor. Güneş, gollerden sonra 'Şampiyon Beşiktaş' anonsu bile yapılmasını istemiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/02/2016 Çarşamba
Güncelleme: 06:12 - 10/02/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Süper Lig'de ikinci yarıyı Gaziantepspor galibiyetiyle açan Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, oyuncularının rehavete kapılmaması için her türlü tedbiri alıyor.



Ligde ikinci yarıda iki maçlarının ertelenmesi sonrası dezavantajlı konuma getirilmelerini soğukkanlı bir şekilde karşılayan, her fırsatta oyuncularına bunun bir olumsuz etki oluşturmayacağını aşılamaya çalışan deneyimli teknik adam, F.Bahçe'nin Antalyaspor'a kaybetmesi, ardından da alınan farklı Gaziantepspor galibiyeti sonrası oluşturulan 'Beşiktaş avantajlı' durumundan da memnun değil. Oyuncularından bir galibiyetle havaya girmemelerini isteyen Beşiktaş Teknik Direktörü, şampiyonluk konuşulmasını yasakladı. Güneş, ilginç bir yasak kararı daha aldı. Beşiktaş'ın maçlarında atılan gollerden sonra 'Şampiyon Beşiktaş' diye bağıran anonsçu dahi bu konuda uyarılırken deneyimli çalıştırıcı, oyuncularından maç sonunda iddialı açıklamalardan kaçınmalarını da istedi.



KUPA MAÇLARI BİR AVANTAJ


Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Torku Konyaspor ile oynanacak maç öncesinde oyuncularına uyarılarda bulunurken takımından kupa mücadelelerini önemsemelerini istedi. İkinci yarıda maç eksikleri olduğuna vurgu yapan Güneş, kupa karşılaşmalarının maç eksiğini kapatmak adına önemli bir avantaj sağlayacağını belirtti.


Güneş, “Rakiplerimize göre iki maç eksiğimiz var. Aynı tempoyu yakalamak için kupa maçına Süper Lig karşılaşması gibi konsantre olun" ifadelerini kullandı.



Rhodolfo'ya geçmiş olsun ziyareti






Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Gaziantepspor maçında sakatlık geçiren ve önceki gün sağ dizinden ameliyat olan Luiz Rhodolfo'yu hastanede ziyaret etti. Brezilyalı stoperle bir süre sohbet eden Başkan Orman, geçmiş olsun dileklerini iletti. Brezilyalı futbolcuyu daha sonra teknik direktör Şenol Güneş, İdari Direktör Ali Naibi ve futbolculardan Günay ve Kerim Frei de ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.



Stoperler değişmiyor Boyko sahada


Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in, stoper Delgado ile Marcelo'nun takıma bir an önce uyum sağlamaları için bugünkü kupa maçında oynatması bekleniyor. Güneş, erteleme maçlarında oynatamayacağı iki ismin yerine ise kime şans vereceği konusunda henüz kararsız. Öte yandan Beşiktaş'ın yeni transferi kaleci Denys Boyko da bugün siyah-beyazlı formayla ilk maçına çıkacak.



4 sezon sonra çeyrek final


Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında bugün sahasında Torku Konyaspor'la karşı karşıya gelecek. Grubu 2. bitirdikten sonra son 16 turunda Bucaspor'u eleyen Beşiktaş'ın rakibi Torku Konyaspor ise, grubu lider bitirdikten sonra Antalyaspor'u kupada saf dışı bırakarak son 8'e kaldı. Beşiktaş, bugünkü maçla birlikte Türkiye Kupası'nda 4 sezon sonra çeyrek finalde mücadele edecek.



#Süper Lig
#Şenol Güneş
#beşiktaş
#Fikret Orman
#Ziraat Türkiye Kupası
8 yıl önce