|

Schuster rüzgârı

Böyle bir atmosferle hayatında ilk kez karşılaştığını belirten Alman çalıştırıcı, “Çok güzel günler yaşayacağız” dedi. Schuster, Beşiktaş ile anlaşma sürecinin 1 hafta içinde olduğunu da söyledi

00:00 - 16/06/2010 Çarşamba
Güncelleme: 01:29 - 16/06/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
Schuster rüzgârı
Schuster rüzgârı

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Bernd Schuster, İstanbul'a geldi. Alman teknik adamı Atatürk Havalimanı'nda Transfer Komitesi Başkanı Serdal Adalı, Transfer Komitesi üyesi Cengiz Zülfikaroğlu ve siyah-beyazlı taraftarlar çiçeklerle karşıladı. Schuster, taraftarların kendisini karşılamasıyla ilgili olarak “Fantastik bir ortam var” dedi. İlk defa böyle bir ilgi gördüğünü ifade eden tecrübeli çalıştırıcı, “Buraya ilk kez geliyorum ama şu an sanki hep buradaymışım gibi hissediyorum. Böyle atmosfere gelmekten dolayı mutluyum. Böyle bir ilgiyi beklemiyordum. Çok güzel günler yaşayacağız” diye konuştu. Beşiktaş Kulübü ile anlaşma süreci hakkında da bilgiler veren Schuster, çok önceden anlaşma sağlandığı yönündeki spekülasyonların doğru olmadığını kaydetti. Alman teknik direktör, “1 hafta önce Ahmet Bulut aracılığıyla menajerlerime Beşiktaş'ın benimle ilgilendiği bilgisi geldi. 3-4 gün önce kulüp yöneticileriyle buluştuk. 2-3 gün de görüştük. Beşiktaş'a transfer sürecim toplamda 1 haftayı geçmez” dedi.

“QUARESMA'YI HERKES İSTER”

Beşiktaş'ın yeni çalıştırıcısı, Quaresma'nın her teknik adam tarafından istenecek bir oyuncu olduğunu söyledi. Bu tür oyuncuların teknik adamların işlerini kolaylaştıracağını savunan Schuster, “Transferi çok olumlu. Bize çok yararlı olacak” diye konuştu. Beşiktaş'ın anlaşmak üzere olduğu Alman oyuncu Hilbert ile siyah-beyazlı yöneticilerin kendisinden önce görüştüğüne dikkati çeken Schuster, “Bu oyuncuyu yöneticilere ben söylemedim. Hilbert'i Almanya'dan tanıyorum. Yararlı olur” dedi. Bu arada, Schuster, İstanbul'a, yardımcıları Carlos Cascallana ve Manolo Ruiz ile birlikte geldi.


Adalı: Dünya yıldızı aldık

Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı, “Hakemlerin maçta sonra formasını isteyeceği bir futbol transfer ettik" dedi. Her yurt dışı seyahatinin en az bir hafta sürdüğünü belirten Adalı, “Ailemizi, işimizi ihmal ettik ama taraftarımızın 2 yıldır istediği bir futbolcuyu Beşiktaş'a kazandırdığımız için mutluyuz. İkinci yıldız transferi için bazı firmalarla görüşüyoruz. Ama bunun için zamana ihtiyacımız var” dedi.


Quaresma'ya zorunlu rötar

Siyah-beyazlıların yeni transferi Quaresma'nın BJK İnönü Stadı'ndaki imza töreninin tarihi cumartesi günü olarak değiştirildi. Cuma günü yapılması planlanan tören yeni sezon formaları üzerindeki sponsorluk anlaşmalarının netleşmemesi sebebiyle cumartesi gününe ertelendi. Portekizli futbolcu cumartesi akşamı saat 18.30'da taraftarların önünde imza atacak. Yönetim kurulu dün toplanırken, forma reklamı konusunda Ülker ve Avea firmalarının tekliflerini değerlendirdi.


Formayı al, imzaya gel

Beşiktaş yönetimi, Quaresma'nın imza törenine forma almayan taraftarları almayacak. Yöneticiler, “Taraftarımız dünya yıldızı istedi, aldık. Şimdi sıra onlarda. Quaresma'nın imza törenine 'formanı al, öyle gel' diyoruz. Kartal Yuvası'ndan Quaresma formasını almayan stada alınmayacak" dediler.


Genç Clemente A takımını istiyor

Beşiktaş, A2 takımı ile idmanlara çıkan 2.00'lık Ganalı santrafor Clemente ile sözleşme imzalaması bekleniyor. Kartalhaber'e konuşan 20 yaşındaki futbolcu, yeni sezonda A takımda oynamak istediğini belirterek, “Gol sıkıntısını gideririm. Her sezon en az 20 gol atacağıma inanıyorum. Quaresma ile birlikte bizi kimse tutamaz” dedi.




14 yıl önce