|

Şenol Güneş'ten lig motivasyonu

Şampiyonlar Ligi'nde fırtına gibi esmesine rağmen Süper Lig'de istenilen performansı bir türlü gösteremeyen Beşiktaş'ta, teknik direktör Şenol Güneş, oyuncularıyla tek tek görüşerek lige konsantre olmalarını istiyor. Deneyimli çalıştırıcı, Osmanlıspor maçında da kadro değişikliğine gidecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 02:52 - 16/12/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Beşiktaş'ta, Süper Lig'de gösteirlen performans taraftarları memnun etmedi.
Beşiktaş'ta, Süper Lig'de gösteirlen performans taraftarları memnun etmedi.

Sampiyonlar Ligi'nde gösterdiği performansla herkesin takdirini kazanan Beşiktaş'ta, Süper Lig'de gösteirlen performans taraftarları memnun etmedi. 15. hafta itibariyle 27 puan toplayan ve 4. sırada bulunan siyah-beyazlılarda, yarın Vodafone Park'ta oynanacak olan Osmanlıspor maçıyla birlikte seri galibiyet beklentisi oluştu. Bu konuda takımdaki oyuncularla özel görüşmeler yapan teknik direktör Şenol Güneş, futbolcuları lige motive etmeye çalışıyor. Avrupa arenasında yakalanan başarının ligde de sürmesini isteyen deneyimli teknik adam, Quaresma ve Talisca ile yaptığı görüşmelerde kendilerinden beklentisini dile getirmişti. Son olarak da Lens, Negredo ve Medel'le konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, artık beklentilere cevap vermelerini istedi.

KİLİT OYUNCU LENS OLACAK

Osmanlıspor maçında kadroda rotasyona gitmeyi planlayan Şenol Güneş, orta sahada Atiba'nın yerine Medel'e, kanatta Quaresma'nnı yerine Lens'e, ileri uçta ise Cenk Tosun'un yerine Negredo'yu oynatmayı planlıyor. Bu oyuncuları ligin ilk bölümünde yedek soyunduran Güneş, artık herkesin hazır olması gerektiğini düşünüyor. Özellikle Lens'ten büyük beklentiler olduğunu düşünen deneyimli çalıştırıcı, Hollandalı yıldız ile yaptığı görüşmede “Önümüzde yoğun bir maç trafiği var. Seni artık daha fazla kullanacağım. Türkiye Kupası'ndaki performansından memnunum. Ligde de Quaresma'nın yerine bu maçta seni oynatacağım. Camianın beklentisi büyük. Artık maçlara damga vurma vaktin geldi. Sana güveniyorum” dedi. 30 yaşındkai futbolcunun da forma giymeye hazır olduğunu söylediği ve elinden geleni yapacğaını ifade ettiği öğrenildi.

MEDEL DE HAZIR KITA

Beşiktaş'ın seozn başında İnter'den transfer ettiği Şilili oyuncu Gary Medel'in de Osmanlıspor'a karşı Atiba'nın yerine sahada olması bekleniyor. Bu sezon neredeyse bütün maçlarda oynayan Kanadalı oyuncunun yorgunluğunun sahaya yansıması, deneyimli teknik adamı Medel'e yönlendirdi. Orta sahayı Medel, Tolgay, Oğuzhan üçlüsünden kuracak olan Şenol Güneş, bu sayede Şilili oyuncuya olan güvenini de göstermiş olacak.

  • Beşiktaş evinde Dalya peşinde
  • Vodafone Park'ta oynanan resmi maçlarda başarılı sonuçlara imza atan Beşiktaş, evinde 100. golü Süper Lig'in 16. haftasında Osmanlıspor ile yapacağı karşılaşmada atmaya çalışacak. Uzun bir aranın ardından 11 Nisan 2016'da evine dönen ve ilk maçında Bursaspor'u 3-2 mağlup eden siyah-beyazlılar, stadında 99 kez rakip fileleri havalandırdı. Beşiktaş, Osmanlıspor karşısında 1 gol atarsa "Dalya" diyecek. Vodafone Park'ta 27 lig mücadelesinde 66 gol atan Beşiktaş, 9 Avrupa kupası karşılaşmasında 17 kez fileleri havalandırdı. Siyah-beyazlı takım, stadında oynadığı 5 Türkiye Kupası maçında ise 16 gol kaydetti.
Gol sorununa Babel çözümü
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, siyah-beyazlı takımın ligdeki gol kısırlığına çare arıyor. Bu sezon oynadığı 15 maçta 23 gol atarak beklentilerin uzağında kalan Beşiktaş, kapanan savunmaları açmakta da zorluk çekiyor. Cenk Tosun ve Negredo'dan ligde istediğini alamayan deneyimli teknik adam, bu konuda Babel'i de devreye sokmayı planlıyor. Daha önce kariyerinde forvet olarak da oynayan Hollandalı futbolcu, artık Beşiktaş'ta da zaman zaman bu görevi üstlenecek. Caner'in cezasının bitmesi ile birlikte Adriano'yu sol önde kullanacak olan Güneş, Babel'in de içeri kat etmesini isteyecek.


ARTURO VİDAL :Keşke finalde karşılaşsaydık

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Beşiktaş ile eşleşen Bayern Münih'in Şilili yıldız oyuncusu Arturo Vidal, katıldığı bir radyo programında Beşiktaş eşleşmesini değerlendirdi. Vidal, kendilerini zor bir maçın beklediğini dile getirirken ''Dünyanın en önemli organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi'nde Gary Medel ile karşılaşmak eğlenceli olacak. Umarım sahada görevimizi yerine getirir ve yolumuza devam etmeyi başarırız'' ifadelerini kullandı. Yıldız oyuncu, Medel ile finalde karşılaşmayı tercih ettiğini de söylerken ''İki Şilili olarak Gary ile finalde karşı karşıya gelmek çok daha güzel olurdu ama bu turda karşılaşacağız. İstanbul'a gideceğiz ve umarım turu biz geçeriz'' dedi.

#Süper lig
#Beşiktaş
#Şenol Güneş
6 yıl önce