|

Sezon başı operasyonu 50 milyon

Trabzonspor, sportif direktörlüğe getirilen Süleyman Hurma'nın isteğiyle yapılan 9 transferin maliyetiyle yine büyük bir yükün altına girdi.

Yeni Şafak
04:00 - 2/09/2015 Çarşamba
Güncelleme: 03:35 - 2/09/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Trabzonspor'da sezon başında sportif direktörlüğe getirilen Süleyman Hur-


ma, kulübü yeni bir yükün altına itti. Uzun süredir borç içinde yüzen bordo-mavili kulübün sezon başında yaptığı transfer operasyonu, oyunculara ödenecek garanti pararlarla birlikte 50 milyon Euro'ya ulaştı. Giden oyunculardan kasaya giren para, 4.5 milyon Euro'su Waris'in transferinden olmak üzere, 5 milyon Euro oldu.



ASTRONOMİK ÜCRETLER


Dinamo Moskova'dan 1.5 milyon Euro'ya alınan, yıllık 1.55 milyon Euro garanti ücret ödenecek olan Douglas'ın maliyeti 6 milyon 150 bin Euro'yu bulacak. Marko Marin'e 1.6 milyon Euro, kaleci Alvarado'ya yıllık 550 bin Euro'dan 2 yılda 1. 1 milyon Euro ödenecek. Bonservisine 3.15 milyon Euro verilen Dame N'Doye'nin 3 yıllık maliyeti 2.5 milyon Euro'dan toplam 7.5 milyon Euro'yu buluyor. Cavanda'nın 4 yıllık maliyeti 5.2 milyon Euro, Mbia'a imza parasıyla birlikte 3 yıllık sözleşmesi karşılığında ödenecek garanti para 10 milyon Euro'ya ulaşacak.



KULÜP BÜYÜK BİR YÜK ALTINDA


Alper Uludağ'ın 3 yıllık maliyeti 2.3 milyon, Okay Yokuşlu'nun ise 4 milyon Euro olacak. Kasımpaşa'dan alınan Özer 3 yıl için 4.7 milyon TL'ye mal olacak. Ersun Yanal'ı göndermek için 450 bin Euro veren bordo mavililerde, Şota yıllık 1.2 milyon Euro'dan 2 yıllık, sportif direktör Hurma da yıllık 800 bin Dolar'dan 3 yıllık sözleşmeye imza attı. Bu ücretlerle Trabzonspor'un sezon başı operasyonu 50 milyon Euro'ya ulaştı.



Son üç yılın en başarılısı Şota




Süper Lig'de ilk 3 haftada 7 puan elde eden Trabzonspor'da, lige en iyi başlangıç yapan teknik direktör, Şota Arveladze oldu. Bordo-mavililerde son 3 sezonda Mustafa Akçay, Hami Mandıralı, Vahid Halilhodzic, Ersun Yanal ve Şota Arveladze olmak üzere 5 teknik adam görev yaptı. Gürcü teknik direktör, ligde 3 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlikle bu dönem içerisinde göreve en iyi başlangıcı yaptı. Karadeniz ekibi, sırasıyla Akçay yönetiminde ilk 3 lig maçında 3, Hami Mandıralı ile 5, Vahid Halilhodzic ile 3, Ersun Yanal ile 6 puan elde etmişti.



Bana güvenenleri boşa çıkarmadım


Kayserispor'dan transfer edilen gösterdiği performansla sezonun en büyük kazançlarından biri olarak kabul edilen Okay Yokuşlu, samimi açıklamalar yaptı. Trabzonspor'a geldiği ilk günden itibaren kendisine büyük ilgi gösterildiğini belirten genç yıldız, “Herkes yardımcı olmaya çalışıyor. Bu ilgiye karşılık veremezsem diye çok endişeleniyordum. Ancak elimden geleni yaptım ve yapmaya da devam edeceğim. Taraftarlarımızın da bana duyduğu güven sebebiyle rahatlıyorum, huzur buluyorum” dedi.



En iyi transfer Stephan M'bia


Bordo-mavili taraftarlar arasında yapılan ankette Stephan M'bia, en iyi transfer olarak gösterildi. Ankete katılanların yüzde 59'u Kamerunlu oyuncuya ilk sırada yer verirken, Okay Yokuşlu yüzde 21.29 ile en iyi 2. transfer olarak oy aldı. Ankette


oylama sonuçları şöyle:



* Stephane M'bia 59,08

* Okay Yokuşlu 21,29

* Luis Cavanda 8,83

* Marko Marin 8,17

* Alper Uludağ 1,16

* Dame N'doye 0,91

* Esteban Alvarado 0,33

* Douglas Franco 0,25



Trabzonspor gençleşti

Trabzonspor'da geçen sezon 27 olan yaş ortalaması, yapılan yeni transferlerle 25.5'e indi. Bordo-mavili takımın en yaşlı oyuncusu sakatlığı bulunan Bosingwa (33) olurken, bu ismi Oscar Cardozo (32) takip etti. Takımın en genç oyuncusu altyapıdan alınan Muhammet Beşir (18).





#trabzonspor
#Süleyman Hurma
#Marko Marin
#Dame N'Doye
9 yıl önce