|

Sneijder ile yollar ayrıldı

Sarı-kırmızılı yönetim, Wesley Sneijder'in sözleşmesini dün karşılıklı feshetti. Alacaklarına karşı- lık bonservisi verilen Hollandalı futbolcu 3 yıl içinde Türkiye'den başka takıma giderse 20 mil- yon Euro tazminat ödeyecek. Kararı duyan taraftarlar, Özbek ve Tudor'e büyük tepki gösterdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/07/2017 Cumartesi
Güncelleme: 07:08 - 15/07/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Sneijder ile yollar ayrıldı
Sneijder ile yollar ayrıldı

Galatasaray'da beklenen oldu ve Wesley Sneijder dönemi dün resmen sona erdi. Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, 2018 Mayıs ayına kadar sözleşmesi bulunan ve kadro dışı bırakılan Hollandalı futbolcuyla karşılıklı anlaşılarak yollar ayrıldığını açıklarken, borsaya gönderilen bilgilendirmede, Sneijder'in 4.5 milyon Euro'luk 2017-18 sezonu garanti ücretinden feragat ettiği kaydedilirken, 33 yaşındaki futbolcunun önümüzdeki 3 yıl içerisinde Türkiye'de başka kulübe transfer olursa G.Saray'a 20 milyon Euro tazminat ödeyeceği ifade edildi. Sarı-kırmızılı kulüp daha sonra yaptığı bir açıklamayla Sneijder'e teşekkür etti. Açıklamada, 2013 yılında transfer edilen ve ikinci kaptanlığa kadar yükselen 33 yaşındaki futbolcunun, 4.5 sezonda 175 maçta 46 gol attığı belirtilerek, "Şampiyonlar Ligi'nde unutulmaz Juventus maçının kahramanı, 2015 şampiyonluk kutlamalarına damga vuran ismi Sneijder'e bundan sonraki kariyerinde en içten duygularımızla başarılar dileriz. G.Saray tarihine geçen 10 numaralardan biri olarak takımımızdan ayrılan Wesley'in geçen 4,5 seneyi en az bizim kadar mutluluk ve keyifle anacağını biliyoruz" denildi.

Tecrübeli futbolcu ise sosyal medyadan, "İstanbul'da harika yıllar geçirdim. G.Saray'ı ve taraftarını seviyorum. Her şey için teşekkür ederim" açıklamasını yaptı. 2013 yılı Ocak ayında Inter'den 7.5 milyon Euro bonservis bedeliyle alınan Sneijder, G.Saray ile 2 lig, 3'er Türkiye Kupası ve Süper Kupa olmak üzere 8 kupa sevinci yaşadı. Sneijder'in gönderilmesine büyük tepki gösteren G.Saraylı taraftarlar, Florya'da toplanırken, başkan Dursun Özbek ve teknik direktör İgor Tudor'u istifaya çağırdı.

#Sneijder
#Galatasaray
7 yıl önce