|

Sneijder Juventus'a evet dedi

Juventus: Teklifi 5 milyon Euro, 8'e çıkabilir G.Saray: Sözleşmedeki maddeye güveniyor

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/01/2015 Cuma
Güncelleme: 22:30 - 8/01/2015 Perşembe
Yeni Şafak
Galatasaray'ın transfer dönemindeki en gözde yıldızı Wesley Sneijder, adım adım yuvadan uçuyor. Maddi anlamda sıkıntı yaşayan sarı-kırmızılılar, Hollandalı yıldızın satışına sıcak bakarken, devre arası transfer dönemi için Sneijder'in en büyük taliplileri Manchester United ve Juventus'tu. Sarı-kırmızılı yönetim, her defasında Sneijder için resmi teklif olmadığını açıklasa da tecrübeli oyuncu, Çizme'ye çok yakın. 

İlk yarının sona ermesiyle Sneijder için somut adımlar atan, verdikleri demeçlerde de bunu ortaya koyan Juventus yönetiminin, oyuncuyla anlaşmaya vardığı öğrenildi. İtalya'da Sneijder ve menajeriyle bir araya gelen Juventuslu yetkililerin transfere sıcak bakan Sneijder ile ön anlaşma sağladığı belirtildi. Transferin ilk aşamasını, yani futbolcu kısmını olumlu tamamlayan Juventus, G.Saray yönetimine de transfer görüşmesi için haber gönderdi. 

YÖNETİMDEN KOLAYLIK İSTEDİ

Sneijder'in de menajeri aracılığı ile kulübe, “Juventus’la anlaştım. Bonservis bedelimde anlaşırsanız, gitmek istiyorum” dediği öğrenildi.

Juventus'a gitme arzusunun ağır basması sonrası satışı ciddi ciddi düşünen G.Saray yönetimi, en azından Sneijder'in sözleşmesindeki '20 milyon Euro'ya serbest kalır' maddesinden faydalanmayı düşünüyor. İlk etatpa 5 Milyon Euro teklif eden Juventus'un son olarak ise düşündüğü rakam 8 milyon Euro civarlarında.

20 milyon Euro 'dan aşağı olmaz

Juventus cephesinde bu gelişmeler yaşanırken, G.Saray yönetiminin de tavrı net. Başkan yardımcısı Abdurrahim Albayrak, “Önceki yönetim, Sneijder’in mukavelesini yükseltmek istiyordu ancak biz bunu yapamayız. Mayıs ayına kadar kimseyle yeni mukavele yapamayız. Bu iş yeni yönetimin insiyatifinde olacak” dedi. Sneijder’e hevesli olan bir kulübün vereceği rakamın belli olduğunu kaydeden Albayrak, “20 milyon Euro veren 


Sneijder'i alabilir. Juventus neden heyecanlanıyor bilmiyorum. O kadar hevesliysen gider G.Saray'ın banka hesabına yatırırsın 20 milyon Euro'yu, alırsın” ifadelerini kullandı. NTVSpor'a konuşan Sneijder'in menajeri Guido Albers ise, "G.Saray'da şu an ödemeler sorunsuz yapılıyor fakat Sneijder'in daha önce büyük başarılar yakaladığı İtalya'da oynamasından yanayım. 2016 Avrupa Şampiyonası için Juventus'ta oynamasına sıcak bakıyorum" dedi.


Uğur'un alternatifi SERDAR AZİZ

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, kulüp televizyonuna transferle ilgili açıklamalarda bulundu. Daha önce sadece stopere takviye düşündüklerini kaydeden genç teknik adam, bu sözünü tekrarlarken Akhisar Belediyesporlu Uğur Demirok’un alternatifleri olduğuna da değindi. “Uğur Demirok için öncelikle Akhisar ile görüşeceğiz” diyen Hamza Hamzaoğlu, bu oyuncunun alternatiflerinden birinin de Serdar Aziz olduğunu sözlerine ekledi.  

PARA+GÖKHAN ZAN…

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, transfer açıklamasında Serdar Aziz’in ismini telaffuz ederken G.Saray yönetiminin de bu oyuncu için resmi temaslarda bulunduğu öğrenildi. Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak’ın Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı ile bir ön görüşme gerçekleştirdiği, Serdar Aziz için bir miktar para ve Gökhan Zan takası önerildiği kaydedildi. 

Bu bir milattır

Hamza Hamzaoğlu, Uluslararası Antrenör Gelişim Semineri’nde Türk futboluyla ilgili tespitlerde bulunan Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim’in sözlerini de değerlendirdi. "Fatih Hoca içinde bulunduğumuz durumu bütün gerçekliğiyle ortaya serdi. Bu bir başlangıç ve milattır" diyen genç teknik adam, “Altyapılar olmazsa üst yapılar da olmaz” tespitinde bulundu. 


G.Saray'ın rakibi Beşiktaş

 G.Saray ve Beşiktaş, Antalya kampında hazırlık turnuvasında karşı             karşıya gelecek. Royal Cup             Turnuvası'nda Arjantin ekibi River Plate ve Brezilya takımı Guarantingueta da yer alacak. 16 Ocak'ta Beşiktaş-Guaratingueta, 17 Ocak'ta R.Plate-G.Saray maçları oynanacak. Temsilcilerimiz kazanırsa finalde karşılaşacak. 

#Galatasaray
#Wesley Sneijder
#Juventus
9 yıl önce