|

Sneijder'in golü için olay iddia

Wesley Sneijder'in Bursaspor karşısında attığı frikik golü için olay bir iddia gündeme geldi. Bursaspor kalesine müthiş bir frikik golü atan Hollandalı futbolcunun bu golünün ofsayt sebebiyle sayılmaması gerektiği ifade edildi.

Yeni Şafak
16:42 - 26/11/2016 Saturday
Güncelleme: 17:15 - 26/11/2016 Saturday
Yeni Şafak
Galatasaray'ın Sneijder'le bulduğu gol yeni bir tartşma konusu çıkardı.
Galatasaray'ın Sneijder'le bulduğu gol yeni bir tartşma konusu çıkardı.

Galatasaray'ın Bursaspor karşısında öne geçtiği gol sosyal medyada tartışma konusu haline geldi. Gazeteci Altan Tanrıkulu'nun Hollandalı futbolcunun attığı gol için ofsayt iddiasında bulunması olayı farklı bir boyuta getirdi.






Çünkü futbolda sezon başında getirilen yeni kurallar Sneijder'in golünün ofsayt gerekçesiyle sayılmaması gerektiğini söylüyor.



Hollandalı futbolcunun dün kullandığı frikik atışı sırasında sarı kırmızılı 3 futbolcu Bursa barajının sağında durmuş ve yeşil beyazlıların savunma çizgisinin önünde yer almıştı. İşte tartışılan o pozisyon;













Yeni kuralda ne diyor?



  • Örneğin, ofsayt pozisyonunda yer alan bir oyuncu, kaleye doğru çekilen şut sırasında hiçbir hamle yapmasa ve top sadece yanından kaleye gidip gol olsa dahi 'ofsayt' bayrağının kalkmasına neden olacak. Bu şekilde atılmış bir gol artık geçerli sayılmayacak. Yeni kuralda oyuncu topa dokunma niyeti taşımasa bile pozisyonun içinde ise ofsayt olacak. Eski kuralda, oyuncu topa dokunmadığında ya da pozisyonda sabit kaldığında ofsayt kararı verilmiyordu.










#Sneijder
#Galatasaray
#Bursaspor
7 years ago