|

Son altın Nesrin'den

Romanya'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda milli sporcumuz Nesrin Baş, kadınlar 72 kiloda Rumen rakibini mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu. Buse Tosun Çavuşoğlu ve Yasemin Adar Yiğitten sonra kadınlarda 3. şampiyonluğuna ulaşan Türkiye, kadınlarda takım halinde Avrupa ikincisi oldu.

Engin Albayrak
10:43 - 17/02/2024 Cumartesi
Güncelleme: 10:48 - 17/02/2024 Cumartesi
Yeni Şafak
Milliler madalya ve kupayla poz verdi.
Milliler madalya ve kupayla poz verdi.

Romanya'nin başkenti Bükreş'te düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda kadınlarda milli güreşçilerimiz 1 altın ve 1 bronz madalya kazandı. 72 kiloda Nesrin Baş, dün akşam seansında Avrupa Şampiyonluğu için Rumen Alexandra Anghel'le karşılaştı. İlk devre rakibi karşısında 3-0 öndeyken tuşladı ancak hakemler sürenin sona erdiği gerekçesiyle vermedi. Maçın ikinci yarısında da üstün olan Nesrin Baş, mücadeleyi 5-1 kazanarak büyüklerde ilk kez Avrupa Şampiyonu olarak altın madalyayı boynuna taktı.


Milliler bayrağımızı Romanya'da dalgalandırdı.

Zeynep Yetgil'den bronz

Dün ayrıca 3 kadın sporcumuz bronz madalya için mindere çıktı. Zeynep Yetgil, 53 kiloda Macaristan'dan Sztalvira Orsus'u 3-1 yenerek Avrupa üçüncüsü oldu. 57 kiloda Milli sporcu Elvira Kamaloğlu ise Ukranya'dan Solomiia Vynnyk'ye 10-6 yenilerek 5.'likte kaldı. Bir diğer milli sporcu Kadriye Aksoy da bronz madalya maçında Moldova'dan Irina Ringaci'ye 10-4 mağlup oldu. Milli takım, 3 altın, 1 gümüş, 1 bronz madalyayla organizasyonu 107 puanla 2. sırada tamamlarken, Ukrayna (112) birinci, Azerbaycan (68) üçüncü oldu.


Muhammet Karavuş finale yükseldi

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda gündüz seansında erkekler serbest stil mücadeleleri yapıldı. 57 kiloda Muhammet Karavuş, Gürcistan'dan Dingashvili'yi 32 saniyede teknik üstünlükle 10-0 yenerek bugünkü finalde Ermenistan'dan Harutyunyan'la altın madalya mücadelesine hak kazandı. İbrahim Çiftçi (97) bronz, Abdullah Toprak (65). Haydar Yavuz (70) ve Ramazan Sarı (79) da repesaj maçlarına çıkacak.




Taha 11. altın peşinde

Serbest güreşte bugün 5 güreşçimiz daha mindere çıkıyor. Nebi Uzun (61), Soner Demirtaş (74), Osman Göçen (86), Feyzullah Aktürk (92) ve 10 Avrupa şampiyonluğu bulunan Taha Akgül (125) madalya mücadelesi verecek.





"Yeniden tarihler yazacağız"

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, Romanya'nın başkenti Bükreş'te devam eden Avrupa Güreş Şampiyonası'nda açıklamalarda bulundu. Şampiyonadaki milli güreşçilerin performansını değerlendiren Eroğlu, "Bu Avrupa şampiyonasında yine ilkleri yaşıyoruz. İlk defa bir Avrupa şampiyonasında grekoromende 5 sıklette finale kaldık. 2'si altın, 3'ü gümüş, 1 bronz olmak üzere 6 madalya, 147 puan elde ettik. Geçen sene yine bu takım Zagreb'de Avrupa şampiyonu olmuştu. Bu sene rüştünü bir kez daha ispat etti. 147 puan biz aldık, 142 puanlı Azerbaycan ve 99 puanlı Ermenistan ile ilk üç sırayı paylaştık. hiçbir şampiyonada üst üste 2 Avrupa şampiyonluğumuz yoktu. Bu da bizim ekibimize nasip oldu. Kadın güreşimizde ilk defa bir Avrupa şampiyonasında 4 altın madalya ile güreşmiş oluyoruz. 4 final tarihte yoktu, ilk defa bu şampiyonada oldu. Yeni tarihler yazmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.






#Avrupa Güreş Şampiyonası
#Nesrin Baş
#Şeref Eroğlu
2 ay önce