|

Sow'a çılgın teklif

F.Bahçe'nin 14 milyon Pound istediği Senegalli yıldız için Sunderland'ın 15 milyon Pound teklif ettiği ileri sürüldü. Sow'un transferi Şampiyonlar Ligi'ndeki Shakhtar Donetsk maçından sonra netlik kazanacak

Yeni Şafak
04:00 - 3/08/2015 Pazartesi
Güncelleme: 07:33 - 3/08/2015 Pazartesi
Diğer

Fenerbahçe'nin Senegalli yıldızı Moussa Sow yol ayrımında. Daha önce İngiltere'den West Ham United'ın 15 milyon Euro'luk teklif yaptığı yıldız oyuncu için bir başka İngiliz ekibi Sunderland, Sow'un transferini bitirmek için girişimlerini sürdürüyor. Daha önce Senegalli yıldız için 12 milyon Pound'luk teklif yapan Sunderland'ın bu teklifini 15 milyon Pound'a çıkardığı ileri sürüldü. İngiiliz gazetesi Daily Mirror, yeni sezona güçlü bir kadro kurmayı hedefleyen Sunderland'ın Moussa Sow için Fenerbahçe'ye 15 milyon Pound'luk teklif yapmaya hazırlandığını iddia etti. Gazete Sunderland'ın Hollandalı teknik direktörü Dick Advocaat'ın hedeflediği Pato ve Connor Wickhman transferlerinde umduğunu bulamayınca rotanın Moussa Sow'a çevrilmesini istediğini yazdı. Fenerbahçe ile 1 yıl daha sözleşmesi olan ve yıllık 1.4 milyon Euro alan golcü futbolcu da İngiltere'den gelen tekliflere sıcak bakıyor. Teknik direktör Vitor Pereira ise Sow'un gönderilmesini istemiyor ve takımda kalmasını istiyor. Moussa Sow'u Sunderland'ın yanı sıra İngiltere'den West Ham United da istiyor. Sarı-lacivertli yönetim, Senegalli yıldız için Şampiyonlar Ligi'nde Çarşamba günü oynanacak Shakhtar Donetsk maçının ardından gelen teklifleri değerlendirmeye alacak.



Yüreğinizle oynayın


Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanşında Shakhtar Donetsk ile oynayacakları rövanş maçı öncesi oyuncularla toplantı yaptı ve beklentilerini anlattı. Portekizli teknik adam oyuncularına “Rövanş maçına giderken kendinden emin, özgüveni yüksek bir takım olarak gideceğiz. Yüreğimizle ve disiplinli oynayacağız ve dönerken zafer coşkusuyla döneceğiz. Siz bunu yapabilecek güçtesiniz ve gücünüzü bu karakterinizi, coşkunuzu, tutkunuzu sahaya yansıtmalısınız. Siz Devler Ligi'ne yakışan oyuncularsınız, o zaman hepiniz bu formayla orada olun" dedi. Fernandao, Sow, Nani, Diego ve Souza'ya özel çalışma yaptıran Portekizli teknik adam, bu futbolculara "Rakibimizi uzaktan atılan şutlarla çözeceğiz" dedi. Pereira, görev vermeyi düşündüğü Meireles'e ise "Kariyerin belli. Bu zorlu maçta sahada sen olacaksın. Takımın sana ihtiyacı var" dedi.


Robin van Persie
rövanşta yedek


F.Bahçe'nin yeni transferlerinden Hollandalı yıldız Robin van Persie, takımla çalışmalara başlasa da henüz fizik kondisyon açısından arkadaşlarının gerisinde olması nedeniyle Şampiyonlar Ligi'ndeki Shakhtar Donetsk ile oynanacak rövanş maçında da yedek soyunacak. Teknik direktör Vitor Pereira'nın fiziksel verileri takım arkadaşlarının gerisinde kalan Hollandalı yıldızı ikinci yarıda sahaya sürmeyi planladığı öğrenildi. Ekstra çalışmalarla takım arkadaşlarıyla arasındaki farkı kapatmaya çalışan van Persie'nin henüz 90 dakikayı kaldırabilecek fizik kondisyon seviyesine ulaşmadığı belirtildi. Bu nedenle Portekizli çalıştırıcı ileri uçta Sow-Fernandao ikilisine görev vermeyi planlıyor.



Alves Shakhtar maçına hazır


Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi 3. tur ön eleme maçında Kadıköy'de oynadığı Shakhtar Donetsk maçındaki performansı tartışılan Alves, rövanşa hazır olduğunu söyledi. İlk maçta rakibi tanımadıklarını belirten Portekizli savunma oyuncusu, "İlk maçta çok kötüydüm. Sahanın yıldızı olan Alex hep benim üzerime geldi. Şimdi rakibi tanıdık ve rövanş maçı çok farklı olacak" dedi.



Şener'e şut görevi


Fenerbahçe'de cezası nedeniyle Kadıköy'deki Shakhtar maçında forma giymeyen Şener Özbayraklı, rövanşta takımdaki yerini alacak. Teknik direktör Vitor Pereira'nın idmanlarda "Çıkışlarda bol bol şut at" dediği genç oyuncu, "Bu benim kendimi göstermem için çok önemli" ifadesini kullandı.



UEFA Fred kararını açıklıyor


UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu, bugün yapacağı toplantıda A numunesi pozitif çıkan Shakhtar Donetskli futbolcu Fred ile ilgili F.Bahçe'nin itirazını karara bağlayacak. Yönetmeliklerde A numunesi pozitif çıkan bir futbolcuyla ilgili düzenleme yok. Ama bir kulübün, Şampiyonlar Ligi'ne uygun olmayan bir oyuncuyu oynatması, hükmen yenilgiyi getiriyor. Bu nedenle F.Bahçeli hukukçular da sarı-lacivrtli takımın 3-0 hükmen galip ilan edilmesi gerektiğini belirtiyor. Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Mirce Lucescu, dün yaptığı açıklamada Fred'i Fenerbahçe'ye karşı oynatıp oynatmayacağıyla ilgili soruya "Önümüzdeki bir kaç günü beklemek gerek. Fenerbahçe maçı için hazır mı olacak yoksa olmayacak mı o zaman göreceğiz" yanıtını verdi.



F.Bahçe'ye önlem yok

Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Şampiyonlar Liği 3. ön eleme turu rövanşında F.Bahçe ile oynayacakları maçta rakiplerine önlem almayacaklarını söyledi. Ukrayna ekibinin her takıma karşı aynı seviyede oynamayı amaçladığını kaydeden tecrübeli çalıştırıcı, "F.Bahçe'nin 7 transferi var ve herhangi birine özel olarak önlem almayacağız. F.Bahçe'ye karşı aynı taktik ve ciddiyetle çıkacağız. Herşey aynı olacak. İlk maçta hücum eden ve gole yaklaşan taraf bizdik. Rakip ise bize karşı çoğu zaman savunma halindeydi" dedi.

#Fenerbahçe
#Moussa Sow
#Sunderland
9 yıl önce