|

Söylediği ayrı yaptığı ayrı

Galatasaray'da kupada alınan Elazığspor beraberliği sonrası oklar bir kez daha teknik direktör Jan Olde Riekerink'e döndü. Sürekli olarak altyapıya verdiği önemle gündeme gelen Hollandalı teknik adamın, kupada altyapıdan kimseye şans vermemesinin yanı sıra Sinan Gümüş'le bir kez daha patlak veren otorite sorunu bardağı taşırıyor.

Yeni Şafak
09:00 - 2/12/2016 Cuma
Güncelleme: 10:05 - 2/12/2016 Cuma
Yeni Şafak
Riekerink yönetimindeki Galatasaray, bu sezon 16 resmi maçta 9 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı.
Riekerink yönetimindeki Galatasaray, bu sezon 16 resmi maçta 9 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı.

Süper Lig'deki son 5 maçında 3 yenilgi alan ve zirvenin 7 puan gerisine düşen Galatasaray'ın Ziraat Türkiye Kupası'ndaki ilk maçında Elazığspor ile 1-1 berabere kalması üzerine oklar yeniden teknik direktör Jan Olde Riekerink'e çevrildi. Sarı-kırmızılı takımda altyapının başına getirilen, ardından geçen sezonki Eskişehir maçıyla birlikte A Takım'da görev yapmaya başlayan Hollandalı hocanın Elazığ maçındaki kadro tercihi de şaşkınlıkla karşılandı. Deneyimli çalıştırıcının kupa maçında altyapıdan kimseye şans vermemesi büyük eleştirilere neden olurken, beraberlik sonrasında alınan sonucun sorumlularına medyayı da ortak etmesi tepki çeken bir başka nokta oldu.



Bu sezon 5. kez oldu


Hollandalı teknik adamın göreve geldiği günden beri bir türlü oyuncuları üzerinde otoriteyi sağlayamaması sarı-kırmızılı takımda büyük sorunlar oluşturdu. Daha önce, oyuna alınmadığı için tepkisini elindeki su şişesini yere fırlatarak gösteren Hamit'in, yine yedek olduğu için ısınma esnasında vurdum duymaz tavırlar sergileyen Lukas Podolski'nin kulübeye tepkisi, Yasin'in Adanaspor maçında oyundan alınmasına tepki gösterip kulübeyi yumruklaması, ardından Selçuk İnan'ın F.Bahçe maçında oyuna alınmadığı için yardımcı antrenör Ayhan Akman ile tartışması ve son olarak Sinan Gümüş'ün oyundan alınmasına kızarak elindeki eldivenleri kulübeye fırlatarak tepkisini göstermesi durumun Riekerink açısından hiç de iç açıcı olmadığını gösterdi. Futbol Şube Sorumlusu Levent Nazifoğlu'nun bu konuyla ilgili Hollandalı hoca ve kaptanlar ile de özel olarak görüşeceği öğrenildi.





Sinan Gümüş sınıfta kaldı


Geçen sezonki perormansıyla G.Saray'ın gelecek vaadeden ismi gösterilen Sinan Gümüş, Elazığ karşılaşmasında sergilediği performansla taraftarları hayal kırıklığına uğrattı. Sinan, geçen yıl 8 maçta 6 gol attığı kupada bu sezon daha siftah yapamadı.



Bruma ve Carole beklemede


Galatasaray, devre arasında Bruma ve Carole'ün sözleşmelerini uzatmayı planlıyor. Yönetim, ilk olarak yurt dışından teklifler alan ve bu sezonun flaş isimlerinden olan Bruma'nın mukavelesini yenilemek için harekete geçti. Portekizli futbolcunun 1.2 milyon Euro olan yıllık ücreti 2 milyon Euro'ya çıkarılacak. Maç başı ücreti kaydırılıp 2021 yılına kadar uzatılacak sözleşmesine 20 milyon Euro'ya serbest kalma maddesi konulacak. Ancak Bruma'nun yönetimin bu teklifine henüz cevap vermediği belirtiliyor. Yönetimin bir başka planı ise son haftaların formda başka bir futbolcusu Carole'ün sözleşmesini uzatmak. Fransız futbolcunun yıllık 700 bin Euro olan ücreti 1.1 milyon Euro'ya çıkarılacak.





#Galatasaray
#Elazığspor
#Jan Olde Riekerink
7 yıl önce