|

Süper Lig maçında olay karar

Süper Lig'in 28.haftasında Mersin İdman Yurdu evinde Gençlerbirliği'ni konuk etti. Oldukça çekişmeli geçen karşılaşmanın 23.dakikasında yaşanan bir penaltı pozisyonu tartışmalara sebep oldu. Pozisyonu yenisafak.com için yorumlayan Eski Hakem Mustafa Çulcu, Gençlerbirliği kalecisi Hopf'un yaptığı hareketin hem penaltı hem de kırmızı kart olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
16:07 - 10/04/2016 Pazar
Güncelleme: 16:15 - 10/04/2016 Pazar
Yeni Şafak
Mersin İdman Yurdu'nun penaltı beklediği pozisyon (Lig Tv)
Mersin İdman Yurdu'nun penaltı beklediği pozisyon (Lig Tv)

Küme düşme hattını ilgilendiren karşılaşmada Mersin İdman Yurdu ve Gençlerbirliği, Mersin Arena'da karşı karşıya geldi.



Gençlerbirliği'nin 3-1 kazandığı karşılaşmanın 23.dakikasında yaşanan bir pozisyon Mersinli futbolcuları ve teknik heyetin tepkisini çekti.



Ev sahibi ekibin 1-0 yenik durumda olduğu dakikalarda Mersin forveti Wellington, Gençlerbirliği kalecisi Johannes Hopf tarafından düşürüldü. Ancak hakem Özgür Yankaya bu pozisyonu penaltı olarak değerlendirmedi. Hakemin bu kararı sonrası Mersin İdman Yurdu teknik heyeti ve futbolcuları hakeme yoğun itirazlarda bulundu ancak karar değişmedi.



Mustafa Çulcu pozisyonu yenisafak.com için yorumladı

Eski Hakem Mustafa Çulcu, Mersin İdman Yurdu-Gençlerbirliği karşılaşmasında büyük tartışmalara sebep olan pozisyon için 'yenisafak.com'a değerlendirmelerde bulundu.



Çulcu, pozisyonun penaltı ve kırmızı kart olması gerektiğini ve hakem Özgür Yankaya'nın hatalı bir karar verdiğini belirtti. Özgür Yankaya'nın önceki hafta oynanan Çaykur Rizespor-Kayserispor maçında da Kayserispor'un bir penaltısını vermediğini belirten Çulcu, 'bu hafta da Mersin'in penaltısını vermedi. Yankaya adeta ligin kaderiyle oynadı' dedi.







Karşılaşmanın detayları için tıklayın;









#Mersin İdman Yurdu
#Gençlerbirliği ​
8 yıl önce