|

Tapuyu gösterci ibrayı kaptı

G.Saray'da dün gerçekleştirilen yıllık olağan mali genel kurulda başkan Dursun Özbek ile yönetim kurulu, hem idari hem de mali yönden ayrı ayrı ibra edildi. Özbek'in açılış konuşmasında Türk Telekom Arena'nın tapusunu aldıklarını göstermesi genel kurula damga vurdu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/03/2017 Pazar
Güncelleme: 02:10 - 26/03/2017 Pazar
Yeni Şafak
Dursun Özbek
Dursun Özbek

Galatasaray'da başkan Dursun Özbek ve yönetimi açısından büyük önem taşıyan olağan mali genel kurul dün gerçekleştirildi. Mali ve idari açıdan ibra edilmeme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan Özbek, üyelerin büyük çoğunluğunun oyunu alarak ibra edildi ve derin bir soluk aldı. Açılış konuşmasını görsellerle de destekleyen Özbek, barkovizyona bir tapu senedinin fotoğrafını yansıtarak, “Şu anda ekranda gördüğünüz, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'nın tapusudur efendim. Bir gün önce aldık” ifadelerini kullandı. Özbek, “Bu genel kurula yetişmesi için büyük çaba sarf ettim. Büyük mutluluk yaşıyorum. Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan, Sayın Maliye Bakanı, Sayın Gençlik ve Spor Bakanı ile görüşmeler yaptım. Yaklaşık 6-7 ay ziyaretlerde ve isteklerde bulundum. Kabul ettiler. Hepsine teşekkür ediyorum” diye konuştu.



300 MİLYON TL VERGİ BORCU YAPILANDIRILDI


Dursun Özbek, kulübün 2016 yılında 181.6 milyon lira zarar ettiğinin gözüktüğüne dikkati çekerken, gelirlerin 559.8 milyon lira, giderlerin ise 549.3 milyon lira olduğunu aktararak, “Banka borçlarından kaynaklı faiz ve kur farkı zararının da eklenmesiyle rakam yükseldi. Kulübümüzün 300 milyon lira seviyesindeki vergi cezası, uzlaşma yoluna gidilerek, 72 ay vadeyle 27.4 milyon liraya çekildi” dedi. Florya ve Riva Projeleri hakkında bilgi veren Özbek, “ Riva üzerindeki ipotek kaldırılmalıydı. 300-350 milyon lira lazımdı. Emlak Konut'tan, ileriye dönük gelirlerimizden 342 milyon lira ön ödeme aldık. 330 milyonunu bankalara yatırdık" dedi.



  • Avrupa kupaları için sorun yok
  • Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, futbol takımının bu sezon başarılı olmadığını kabul ederken, gelecek sezon Avrupa kupalarına katılımı konusunda herhangi bir sıkıntı bulunmadığını belirtti. Özbek, “Bu sene itibarıyla cezamız bitiyor. Önümüzdeki sezon, hatta bir sonraki sezon da Avrupa kupalarına gidemeyeceğimiz yönünde söylemler var. Geçtiğimiz hafta cuma günü UEFA yetkilileriyle görüşmek üzere İsviçre'ye gittim. Galatasaray'ın UEFA organizasyonlarına katılmakla ilgili en ufak bir sorunu yok. Herkes bunu böyle bilsin. Birinci seviyede bu cevabı aldım" diye konuştu.
#Galatasaray
#Dursun Özbek
7 yıl önce