|

Tek hedef galibiyet

A Milli Takımımız, Dünya Kupası’na katılma yolunda bu akşam İzlanda ile karşılaşacak. Şansını son maça taşımak isteyen millilerde tek hedef galibiyet.

Yeni Şafak ve
09:05 - 6/10/2017 Cuma
Güncelleme: 16:11 - 6/10/2017 Cuma
Yeni Şafak
Ay-yıldızlı ekibimiz, bugün sahasında İzlanda ile en kritik maçlarından birine çıkacak.
Ay-yıldızlı ekibimiz, bugün sahasında İzlanda ile en kritik maçlarından birine çıkacak.

Türkiye, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde I Grubu'ndaki 9. maçında bugün sahasında İzlanda ile en kritik maçlarından birine çıkacak. Eskişehir'deki Yeni Eskişehir Stadı'nda oynanacak mücadele saat 21.45'te başlayacak ve TV8'den canlı yayınlanacak. Karşılaşmada, Polonya Futbol Federasyonu'ndan Szymon Marciniak düdük çalacak.

Elemelerde I Grubu'na istediği gibi başlayamayan milli takım, üç maçlık galibiyet serisinden sonra Ukrayna deplasmanından mağlubiyetle ayrılmış, sahasında Hırvatistan'ı yenerek yeniden Dünya Kupası'na katılma şansını sürdürmüştü. Grupta yaptığı 8 maçın dördünü kazanan milliler, 2'şer beraberlik ve yenilgi aldı. Ay-yıldızlılar, grupta 14 puanla 3. sırada bulunuyor.

A Milli Takım, İzlanda'yı mağlup ederek, 2 puan önündeki rakibini geçmek ve Rusya'nın ev sahipliğini yapacağı Dünya Kupası'na katılma şansını son maça taşımak istiyor. Eğer Türkiye kritik maçta bugün İzlanda’yı yenerse Finlandiya yolculuğu bir anlam kazanacak ama muhtemel bir puan kaybı Rusya yolunun sonu demek olacak.

İzlanda ise grupta oynadığı 8 maçta, 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgi alarak 16 puanla ikinci sırada bulunuyor. Grupta bugün ayrıca Hırvatistan-Finlandiya ve Kosova-Ukrayna karşılaşmaları oynanacak.

  • Gruptan nasıl çıkarız?
  • A Milli Takımımızın 2018 Dünya Kupası'na direkt katılabilmesi için grubu zirvede tamamlaması gerekiyor. İkincilik durumunda ise gruplar arasındaki en kötü ikinci takım olmaması şartıyla play-off oynayacak. İzlanda ve Finlandiya maçlarını kazanmamız durumunda grubu ilk iki sıra içerisinde bitirmeyi garantileyeceğiz.


Mircea Lucescu tribünde

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, FIFA'dan aldığı 1 maç men cezası nedeniyle İzlanda karşısında takımın başında yer alamayacak. Türkiye'nin deplasmanda Ukrayna'ya 2-0 mağlup olduğu maç sonunda hakemleri soyunma odası koridoru önünde bekleyen Rumen teknik adam, telefonundan hakemlere pozisyonları göstermiş ve verilen kararlara tepkisini ortaya koymuştu. Lucescu'nun tribünden takip edeceği mücadelede, yardımcı antrenör Tayfur Havutçu saha kenarında olacak. Rumen teknik adam, Finlandiya deplasmanında ise yedek kulübesindeki yerine geçebilecek.


"Kaybeden devam edemeyecek"

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, bugünkü İzlanda maçı öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Rumen çalıştırıcı, “Her iki takım için de önemli bir maç. Dört ekibin de şansı devam ediyor. Kaybeden artık devam edemeyecek. Rakip, birbirini çok iyi tanıyor. Organize ve disiplinliler. Fizik güçlerini ortaya koyan ve uzun toplarla oynayan bir rakip. Ancak büyük hatalar da yapıyorlar. Hiçbir ikili mücadeleyi kaybetmemeliyiz. Bunu yapacak fizik güce sahibiz. Bizim teknik kapasitemiz daha fazla. Hırvatistan'a karşı bunu gösterdik. Sakin ve sabırlı olmamız lazım. Hata yapacak duruma düşmemeliyiz. Takıma güvenim var. Bu tip maçları çok oynamış oyunculardan kuruluyuz. Bu maçları nasıl bitireceklerini iyi biliyorlar” dedi.

"Bana verilen cezayı hak etmedim "

Lucescu, İzlanda maçı öncesi aldığı ceza ile ilgili olarak, “Saygı duyuyorum. Ama çağrılıp dinlenilmek isterdim. Avrupa futbolunda 50 yıldan fazla bir tecrübeye sahip olarak bunu hak ettiğimi düşünüyorum. Mağlubiyetimize mal olan hakeme hak verilmesi yanlış. Kimse hakemin cezalandırılıp cezalandırılmadığını bilmiyor. Bu cezayı hak etmedim. Ne yapmamız gerekiyorsa onu yapacağız” diye konuştu.

Hallgrimsson:
En ufak hataya yer yok

İzlanda Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Heimir Hallgrimsson, Türkiye ile birlikte yer aldıkları grubun son ana kadar her türlü gelişmeye açık olduğunu söyledi. Deneyimli teknik adam, "En ufak bir hataya yer yok. İyi organize olmalıyız" dedi.

İyi performans ortaya koymaları gerektiğini vurgulayan İzlandalı teknik adam, şunları kaydetti;

  • "Hata payımızı düşük tutup başarılı olabiliriz. Her zaman 3 puan hedefiyle sahaya çıktık. Türkiye, Hırvatistan maçındaki taktik ve oyuncu dizilişiyle sahada olacaktır diye düşünüyorum. Güçlü ve zor bir ekip karşısında mücadele edeceğimizi biliyoruz."


#Milli Takım
#İzlanda
#Lucescu
7 yıl önce