|

Telles'te kafalar karıştı

Menajer Otto'ya göre Galatasaray Brezilyalı oyuncuya önümüzdeki hafta imza attıracak. Ancak Gremio Sportif Direktörü Rui Costa, 'Galatasaray ile aramazdaki görüşmelerde bir gelişme yok' açıklaması yaptı

Taha Güvendi
00:00 - 12/01/2014 Pazar
Güncelleme: 23:17 - 11/01/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Telles'te kafalar karıştı
Telles'te kafalar karıştı

Galatasaray'ın en büyük transfer hedeflerinden Alex Telles'in menajeri Fernando Otto'nun İtalyan basınına yaptığı pozitif açıklamaların aksine Gremio Sportif Direktörü Rui Costa'dan olumsuz bir açıklama geldi. Menajer Otto'nun Galatasaray'ın istenen teminat mektubunun gönderdiği sözlerinin aksine Rui Costa, Telles'in transferinde bir gelişme olmadığını belirterek, 'Galatasaray ile aramızdaki görüşmelerde bir gelişme yok. Görüşmeleri durdurma manifestomuzdan sonra, kulüp daha pozitif bir adım atmadı' ifadelerini kullandı. Başarı sol kanat oyuncusunun Gremio'da kalabileceğinin de sinyalini veren Costa, 'Bizim için Alex Telles'in takımda yeri var. Galatasaray görüşmelerde bir adım atsa bile, biz teklifin kulübün menfaatleri doğrultusunda olup olmadığı konusunda konuşacağız. Eğer bu konuşmamızdan olumlu bir sonuç çıkmazsa da oyuncumuz 2014 yılında da muhteşem bir sezon geçirmek için burada olacaktır' diye konuştu.

Muslera imzalıyor

Galatasaray, başarılı performansıyla takımın başarısının yanı sıra Avrupa'da bir çok kulübün listesine giren kaleci Fernando Muslera ile hafta içinde sözleşme yenileyecek. Geçen ay Uruguaylı kaleci ile sözleşmesini 2018 yılına kadar uzatma konusunda anlaşmaya varan sarı-kırmızılı kulüp, Muslera'nın alacağı yıllık ücrete de zam yapacak. Sarı-kırmızılı kulüpte yıllık 2 milyon Euro'ya oynayan Muslera'nın ücreti 2.5 milyon Euro'ya çıkarılacak.

İbrahim golü attı, lisansı kaptı

Galatasaray'ın Ajax'ı 2-1yendiği maçta galibiyet golünü atan İbrahim Coşkun, teknik heyetin gözüne girmeyi başardı. Sarı-kırmızılı takımda amatör lisansıyla forma giyen 18 yaşındaki genç futbolcunun profesyonel sözleşmeye imza atabilmesi için Axuerre'ye 300 bin Euro'luk yetiştirme bedeli ödenmesi gerekiyor. Ajax'a attığı gol ile THY Antalya Cup'ta takımını finale taşıyan İbrahim ile teknik direktör Roberto Mancini'nin onay vermesi halinde profesyonel sözleşmenin imzalanacağı belirtildi.

Cimbom kupa için sahada

İkinci yarı hazırlıklarını Antalya'da sürdüren Galatasaray, burada katıldığı THY Antalya Cup Turnuvası'nda bugün İskoçya'nın Ciltec takımıyla finalde kupayı kazanmak için karşı karşıya gelecek. Sarı-kırlızılı ekip Ajax'ı 2-1 yenerek adını finale yazdırırken Celtic ise Trabzonspor'u 3-1 mağlup ederek finale kalmıştı. Galatasaray ile Celtic arasındaki final maçı saat 18.30'da Antalya Akdeniz Üniversitesi Stadı'nda oynanacak. Maçı Kanal D yayınlanacak.


10 yıl önce