|

Terim'le devam Arda'ya açık kapı

TFF Başkanı Demirören, Fatih Terim'in sonuna kadar arkasında olduklarını belirtirken, Arda Turan'ın, tecrübeli çalıştırıcıyla prim tartışması yapmadığını ancak konuştuğu yerin yanlış olduğunu ifade ederek, "Hocamız inşallah Arda'yı Kosova maçında kadroya çağırır" diyerek milli takıma alınabileceğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/10/2016 Cuma
Güncelleme: 03:21 - 14/10/2016 Cuma
Yeni Şafak

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. ASpor'a konuşan Demirören, Arda Turan'nın Fatih Terim ile prim konuşması yaptığı yerin yanlış olduğunu belirtirken, yıldız oyuncunun Milli Takıma geri dönüşü için açık kapı bıraktı. Avrupa Şampiyonası sonrası bazı çevrelerin milli takımı ve TFF'yi yıpratmak istediğini belirten Demirören, "Türkiye, 15 Temmuz'dan sonra Yenikapı'da birleşti. Algı operasyonları yapıyorlar. Nereden vuracaksın? Futboldan. Yok öyle. Herkes haddini bilecek. 15 Temmuz sürecinde birlik beraberlik Yenikapı'da nasıl sağlandıysa, aynısını futbolda da sağlamalıyız. Bu ülke Hiddinklere 8 milyon Euro, yardımcılarıyla birlikte 15 milyon Euro maaş verildi. Fatih Hocamız turnuva sonrası G.Saray iddialarının söylenti olduğunu söyledi. İstifa söz konusu olmadı. Ama hocamız çok nazik bir insan. Yola devam edip etmemizle ilgili konuşmak istedi. Biz de devam kararı aldık. Biz hocayı 3 kere gönderdik 4 kere geri çağırdık. Önemli olan kalıcı başarı. Yolun sonuna kadar Fatih Terim ile devam edeceğiz" dedi.



ARDA, FATİH TERİM İLE YANLIŞ YERDE KONUŞTU


Başkan Demirören, milli takımda prim kavgası olmadığını, ancak Arda Turan'ın yanlış yerde Terim ile konuştuğunu söyledi. TFF Başkanı Yıldırım Demirören, "Tabiki bir takım kaptanı, hocasıyla primle igili konuşabilir. Burada en büyük yanlış bu konunun konuşulduğu yer oldu. Bu konu antrenman sahasında seyircilerin önünde konuşulmaz. Hata yapıldıysa bu kendi içimizde çözmemiz gerekiyor. Arda, Barcelona'da 6 ay top oynamadı ama hocamız onu Milli Takım'a çağırdı. O zaman kimse 'neden çağırılıyor' demedi. Arda kadroya alınmayınca bir tepkim olmadı. Hoca bana kadroyu sundu, 'Hayırlı olsun' dedim. Hocamız Arda ve diğerlerini çağırmamanın sorumluluğunu almıştır. Teknik olarak almak istemedi. Bizi ilgilendirmez. 2 maçta olmayan Arda 4. maçta olabilir. Arda Turan ile gurur duyuyoruz. İnşallah Neymar'ı keser. Arda hocamız tarafından uygun görüldüğünde çağrılacaktır. Hiçbir zaman Arda'ya kapı kapatıldı demedi. Hocamız inşallah Arda'yı Kosova maçında kadroya çağırır" ifadelerini kullandı.



BURAK PARASINI ALDI MAÇ BAŞINA PRİM KALKTI


Milli takıma hizmet eden herkesin prim sisteminden faydalandığını belirten Demirören, bundan sonraki dönemde maç başı primi kaldırdıklarını söyledi. Prim konusuna açıklamalar getiren Demirören, "Burak Yılmaz '1 lira prim almadım' derken belki yanlış söyledi. Burak oynadığı maçların primini aldı. Son 2 maçın primini almadı çünkü oynamadı. Burak 467 bin lira prim aldı. Dekontları bende imzalı. Bugün milli takımda olanlar yarın olmayabilir. Bugün olmayanlar da yarın olabilir. Ancak futbolcular belli bir organizasyonun içine girdiği zaman kararlar taktik olmaktan çıkar idari kararlar alınır. Bu ülkede milli takım oyuncularının prim almadığı için iyi oynamadığı konuşuldu. Büyük haksızlıktı bu. Avrupa Şampiyonası'na katılmamızda Burak'tan Adanaspor kalecisine kadar herkesin emeği var. Artık maç başı primleri kesinlikle olmayacak" diye konuştu.


Başkan Demirören, bazı kulüpler için mali tehlikenin devam ettiğini belirterek, "Gelir-gideri dengelemezlerse ummadığımız takımlarımız UEFA'ya gitmeme durumuyla karşılaşabilir" dedi.





#Milli takım
#UEFA
#Fatih Terim
8 yıl önce