|

TFF yeni başkanını seçiyor

Türkiye Futbol Federasyonu'nu 4 yıl için yönetecek başkan ve yönetiminin seçileceği genel kurul için 7 aday adayı bulunurken mevcut başkan Yıldırım Demirören dışında adaylığı kesinleşen başka bir isim yok. Duygun Yarsuvat çekildiğini açıkladı; diğer adaylar da genel kurul öncesi gereken imza şartını yerine getiremedi.

Yeni Şafak
04:00 - 25/06/2015 Perşembe
Güncelleme: 02:10 - 25/06/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Türkiye Futbol Federasyonu'nda (TFF) seçim günü geldi çattı. TFF'nin Olağan Seçimli Genel Kurulu, bugün Ankara'da gerçekleştirilecek. Türk futbolunun geleceğini şekilendirecek genel kurul, saat 11.00'da başlayacak. Genel kurulda bugün çoğunluk sağlanamazsa, ikinci toplantı yarın aynı saatte, tekrar çoğunluk sağlanamaması halinde ise 3. toplantı, çoğunluk aranmaksızın 3 Temmuz Cuma günü yapılacak. Türkiye Futbol Federasyonu'nu 4 yıl için yönetecek başkan ve yönetim kurulunun seçileceği genel kurul için 7 aday adayı bulunuyor. Genel Kurul'da başkan adayı olabilmek için mevcut Başkan Yıldırım Demirören, Bülent Gürkut, Ayhan Sağaltıcı, Ümit Sarıkaya, Haluk Ulusoy, Duygun Yarsuvat ve Adil Yazıcıoğlu başvuruda bulunmuştu.



İKİNCİ BİR ADAY ÇIKMASI ZOR


Başkan aday adayları, bugün seçim öncesi Divan Kurulu'nda topladıkları imzaları iletecek. Genel Kurul'daki delege sayısının 5'te 1'i olan '60 imza şartı'nı yerine getiremeyen aday adayı, seçimde aday olamayacak. Bu doğrultuda başkan adaylığı garanti olan tek isim Yıldırım Demirören. Başkanlığa aday adaylığını koyan diğer 6 isim, 60 delege şartını henüz yerine getirmiş değil. Mevcut başkan Yıldırım Demirören'in 249 ıslak imzası olduğu düşünülürse 297 delegesi olan TFF seçiminde ikinci bir adayın çıkması şu anki durumda zaten imkansız.



HALUK ULUSOY DA BIRAKACAK


G.Saray eski başkanı, TFF seçimlerine adaylığını koyan Duygun Yarsuvat, gereken 60 imzayı toplayamadığını belirterek seçime girmeyeceğini açıkladı. Galatasaray'dan dahi destek görmediğini kaydeden Yarsuvat, 20 ila 30 arasında imzada kaldı. Bir diğer başkan adayı Haluk Ulusoy da 60 imzanın oldukça uzağında. İlk etapta 60 civarı imzayla yola çıkan, daha sonra destekçi sayısı 40'lara kadar düşen Ulusoy, en çok güvendiği Trabzon kulüplerinden de beklediği desteği göremeyince iyice gardı düştü. 60 imzayı bulması güç olan Ulusoy da tıpkı Duygun Yarsuvat gibi seçime giremeyecek.



KARAR DİVAN KURULU'NUN


Başkan adaylarının 60 imza şartını yerine getirip getirmediğiyle ilgili son karar Türkiye Futbol Federasyonu Divan Kurulu makamında olacak. Bugünkü oturumda topladığı imza sayısına göre başkan adaylığı şimdiden kesinleşen TFF Başkanı Yıldırım Demirören dışında 60 imza barajına ulaşan isim çıkmaması durumunda genel kurul tek aday ve yönetim listesi ile yapılacak.



Kimin ne kadar oyu var?


qTFF Genel Kurulu'nda oylar Süper Lig'in 126, PTT 1. Lig'in 36 ve 2. Lig'in 37, 3. Lig'in 54, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK), A Milli olmuş futbolcular, antrenör ve hakem dernekleri ile FIFA ve UEFA'da görev yapmış futbol adamlarının toplam 44 oyu mevcut.



Delege sayısı şöyle: (297)


Spor Toto Süper Lig: 126 delege (18 x 7)


PTT 1. Lig : 36 delege (18 x 2)


Spor Toto 2. Lig : 37 delege (37x1)


Spor Toto 3. Lig : 54 delege (54x1)


Diğer : 44 delege


#Türkiye Futbol Federasyonu
#Duygun Yarsuvat
#Yıldırım Demirören
9 yıl önce