|

Trabzonspor kenetlendi

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Divan Kurulu'nda yaptığı açıklamada kulüp olarak zor bir dönemden geçtiklerini ve toparlanmak için üç yıllık bir süre gerektiğini belirterek, "Ama ben karamsar değilim buradan mutlaka çıkacağız" dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/05/2016 Pazar
Güncelleme: 03:19 - 29/05/2016 Pazar
Yeni Şafak

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, dün yapılan Divan Kurulu toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Usta, sıkıntılı bir süreçten geçtiklerini belirterek, "Bütçe disiplini için herbirimiz kulübümüze olağanüstü destek vermediğimiz sürece buradan asla ve asla çıkamayacağız" dedi. Göreve geldikten sonra yaklaşık 240 milyon lira olan gideri bastırmaya çalıştıklarını ifade eden Usta, "Bizim atlayacağımız dereler var, bunları geçmek zorundayız. Bu derelerden biri UEFA'ya mayıs ayında vereceğimiz hesap. İçinde bulunduğumuz durum vahim durumdur. Ama ben burada karamsarlık dağıtan bir başkan olarak duramam. Mutlaka buradan çıkacağız” dedi.



Herkesle görüşeceklerini, daha çok nasihat alıp bunlara değer vereceklerini anlatan Usta, "Verdiğiniz para yine borç yazıyor. Geldiğimizden beri Mbia'nın satışı dışında kasaya bir kuruş para girmedi. Yönetim, sıkıntıyı aşabilmek adına 45 milyon TL koydu. Ayrıca 25 milyonluk bir kredi var. Bu, şahsın kendine ait limitinden olan bir kredidir. Bunun dışında kulübe para girmemiştir. Şu dakika itibariyle geriye dönük 233 milyon paraya ihtiyacımız var" ifadesini kullandı. Usta, yapılan anlaşma gereği UEFA'nın her 6 ayda bir kulübü denetleyeceğini de sözlerine ekledi.



10 milyon Euro'ya 7 oyuncu alınacak


Akyazı Stadı'nın birinci sınıf olduğunu ifade eden Usta, gelecek sezon sahalarında oynama cezası bittikten sonra stadın yetişeceğini belirtti. Menajerlerin tavsiyesi ile oyuncu almayacaklarını da ifade eden Usta, "Gökhan Töre'yi, Oğuzhan'ı millet istiyor. Göndermek istediğimiz oyuncuların yıllık maaşı yaklaşık 70 milyon, elimizdekilerin 10 milyon Euro'luk bölümünü tutmak istiyoruz. Bunlar genelde genç oyuncular. 10 milyon Euro ile de yaklaşık 7 oyuncu almanın peşindeyiz. Bu 7 mevki ile ilgili elimizde 35 oyuncu var. Hepsi defalarca izlendi, oy birliği ile alınacak.”



Trabzonspor'un borcu 569 milyon TL


Trabzonspor Divan Kurulu toplantısında açıklanan bordo-mavili kulübün net borcunun ayrıntıları belli oldu. Denetleme Kurulu Başkanı Mahmut Ören yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Gerçekleşen gelirler ve giderler sonucu konsolide mali tablolara göre dernek ve bağlı şirketlerin 30.04.2016 tarihi itibariyle 198 Milyon 65 Bin 49 TL, uzun vadeli, 370 Milyon 766 Bin 807 TL kısa vadeli olmak üzere toplam 568 Milyon 831 Bin 856 TL borcundan 69 Milyon 572 bin 797 TL kısa vadeli varlıkların düşülmesi sonucu net borç 499 Milyon 259 Bin 59 TL'dir. Toplam borcun içerisinde yer alan banka kredilerinin vadelerine göre, Kısa vadeli banka kredileri 90 milyon 706 Bin 318 TL. Uzun vadeli banka kredileri 161 Milyon 854 Bin 678 TL şeklindedir.”






#Muharrem Usta
#Trabzonspor
8 yıl önce