|

Traore: Türkiye'ye çay için geri döndüm

Bir sezon sonra Atiker Konyaspor'a dönen Burkina Fasolu hücum oyuncusu Abdou Razack Traore, Türk geleneklerini çok sevdiğini ve özellikle Türk çayına tutkun olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
17:45 - 21/07/2017 Cuma
Güncelleme: 17:53 - 21/07/2017 Cuma
AA
28 yaşındaki Traore Süper Lig'de çıktığı 109 maçta  34 gol kaydetti.
28 yaşındaki Traore Süper Lig'de çıktığı 109 maçta 34 gol kaydetti.

Yeşil-beyazlı takımın yeni sezon hazırlıkları kapsamında Avusturya'nın Salzburg şehrinde kamp yaptığı otelde açıklamada bulunan Traore, Türkiye'de kendisini evinde gibi hissettiğini anlattı.

Türkiye'deki yaşam tarzına ve alışkanlıklara da uyum sağladığını belirten 28 yaşındaki futbolcu, "Bir keresinde Polonya'ya 5 gün kalmak için gitmiştim, 3 gün sonra Türk çayı içmek için Polonya'dan geri döndüm. Havaalanına indiğimde ilk yaptığım şey hemen gidip çay içmek oldu. Artık ülkeme döndüğümde de yanımda çok miktarda çay götürüyorum" ifadelerini kullandı.

"Konya halkı bana çok iyi davrandı"

Traore, bir sezon sonra Atiker Konyaspor'a dönmesi hakkında ise şöyle konuştu;

  • "İki sezon önce buraya 1 yıllığına kiralık olarak gelmiştim, bu sürede içinde kulüptekiler ve Konya halkı bana çok iyi davrandı. Bir yıl bitince de Karabükspor ile devam eden bir sözleşmem olduğu için geri dönmem gerekti. Orada sözleşmemi tamamladıktan sonra yeniden Konya'dan teklif geldi ve fazla düşünmeden kabul ettim. Benim için iyi bir tercih oldu."
#Abdou Razack Traore
#Konyaspor
7 yıl önce