|

Türk Hokey'ine yabancı antrenör

Türkiye Hokey Federasyonu, kariyerinde iki dünya şampiyonluğu bulunan dünyaca ünlü hokey antrenörü Bert Bunnik'i bünyesine katmak için çalışıyor. Federasyon Başkanı Sadık Karahan, federasyonun 365 gün faaliyetlerini sürdürdüğünü, hokeyin Türkiye'de en iyi noktaya gelmesi için çalıştıklarını belirtti.

Aa
00:00 - 17/05/2014 Cumartesi
Güncelleme: 13:49 - 17/05/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Türk Hokey'ine yabancı antrenör
Türk Hokey'ine yabancı antrenör

Bu çalışmalardan birinin de yıllardır üzerinde durdukları yabancı antrenör konusu olduğunu ifade eden Karahan, dünyaca ünlü bir hokey antrenörünü ülkeye kazandırmak için girişimlerde bulunduklarını aktardı.

Çalışmalar kapsamında Uluslararası Hokey Federasyonu Antrenör Gelişim Programı Direktörü Bert Bunnik ile görüştüklerini anlatan Karahan, "Hocamız Konya'da ve diğer illerde oynanan maçları izledi. Kendisiyle bir ön görüşme yapacağız. Anlaşabilirsek Türk hokeyinin olimpiyatlara en kısa sürede katılmasını sağlayacak kişi. Kariyeri çok parlak. İki defa dünya şampiyonluğu olan, hali hazırda Brezilya Mili Takımını 2016 Olimpiyatları'na hazırlıyor. Onu Türkiye'ye kazandırabilirsek hokey sporu çok hızlı gelişir. İnşallah güzel sonuç alacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Nizami hokey sahaları geliyor

Karahan, federasyonun en önemli sıkıntılarından birinin, sporun ruhuna uygun olmayan zeminlerde maç yapmak olduğunu, bu nedenle sporcuların büyük fedakarlık gösterdiğini dile getirdi.

"Nizami hokey sahaları 3 yıl önce faaliyete geçseydi takım sporlarında 2016 Olimpiyatları'nda yer alabilirdik. Oyuncularımız son derece yetenekliler" ifadelerini kullanan Karahan, şunları kaydetti:

"Şu an iki hokey sahasının inşaatı devam ediyor. 2 ay içinde Türk hokeyinin emrine tahsis edilecek. Ama şunu da söylemeliyim; Türkiye gibi genç nüfusu olan bir ülkede, 106 yıllık olimpik branşta sadece iki sahanın yapılıyor olması yetersiz. Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Spor Genel Müdürlüğümüz konunun bilincindeler. O bizi mutlu ediyor. Çok yakın tarihte daha farklı illerde ihale safhasına gelen saha projeleri var. Bu sahalar da bitince iddia ediyorum ki olimpiyatlarda madalyaya aday en güçlü branşlardan biri de hokey olacak."

10 yıl önce