|

Türkoğlu'ndan maaş iddialarına cevap

Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına getirilen eski milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, yeni görevinin kendisi için çok anlamlı olduğunu belirtti. Türkoğlu, maaşı konusundaki iddialarla ilgili ise 'Ben, ülkesine hizmet etmek için bulunan bir insanım. Bu süreçte bu tip karalamalarla tabi ki karşılaşacağız. Bunlara gülüp geçiyoruz' dedi.

Yeni Şafak
14:47 - 24/03/2016 Perşembe
Güncelleme: 13:03 - 24/03/2016 Perşembe
AA

Türkoğlu, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner'i makamında ziyaret etti. Hidayet Türkoğlu, doğduğu büyüdüğü Bayrampaşa'yı ziyaret etmenin mutluluğunu yaşadığını vurgulayarak, daha önce sporcu kimliği ile Aydıner'i sık sık ziyaret ettiğini söyledi.




Yeni görevinden dolayı yoğun bir tempo içinde olduğunu ve Aydıner'i eskisi kadar çok ziyaret edemediğini dile getiren Türkoğlu, "Atila Başkanım gibi değerli büyüklerimi her fırsatta ziyaret etmek istiyorum. Yoğun temposunda bana zaman ayırdığı için kendisine çok teşekkür ediyorum. Kendisi bizim aile dostumuzdur, aile büyüğümüzdür. Her koşulda ve fırsatta bizi desteklemiştir. Benim için bugün burada bulunmak çok önemli. Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımıza beni bu sıfata layık gördüğü için ne kadar teşekkür etsem azdır. Bu şahsım ve ailem için şeref verici bir durumdur. Bana verdiği göreve layık olmaya çalışacağım." diye konuştu.





Türkoğlu, göreve geldikten sonra ilk ziyaretini doğduğu, büyüdüğü semte yapmak istediğini vurgulayarak, şöyle konuştu:


"Sayın başkanımız da bugün beni güzel bir şekilde ağırladı. Kendisinin de söylediği gibi belediyemiz spor konusunda gençlere çok iyi imkanlar sunmuştu. Bundan sonra da daha çok çalışıp, gençlerimizin daha iyi yerlere gelmesini sağlayacağız. Uzun yıllar spor yapan ve hayatını sporla kazanan bir insanım. Bundan sonra da bildiğim işi yapacağım. Bulunduğum sıfattan ayrılmamak için spor faaliyetlerinde mümkün olduğunca öncü olmaya çalışacağım. Türk gençliğine nasıl yardımcı olabilirim diye hala düşünüyorum. Az da olsa bir faydam dokunursa ne mutlu bana."



'Ülkemizin üzerinde şu an kara bulutlar dolaşıyor'

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türkoğlu, "Son günlerde yaşanan terör faaliyetleri nedeniyle bazı sporcuların Türkiye'ye gelmeye çekindiği söyleniyor. Bu konuda ne söyleyeceksiniz?" sorusuna şu yanıtı verdi:



"Kesinlikle bu zamana kadar öyle bir duyum almadık. Zaten bu konuda benim yorum yapmam doğru olmaz. Gerek Sayın Cumhurbaşkanımız gerek Başbakanımız gerekse Spor Bakanımız bu konuyla ilgili mutlaka bir açıklama yapacaktır. İster istemez talihsiz durumlarla karşılaştık. Ülkemizin üzerinde şu an kara bulutlar dolaşıyor. Biz güçlü bir ülkeyiz, inanıyorum ki en kısa sürede bunu da atlatacağız. Önemli olan bu birlikteliği hiç bir şekilde bozmamak. Zaten sporun da her zaman birleştirici bir yanı olmuştur. Halkımız da bu tip organizasyonları her zaman sahiplenmiştir. Önemli bir projeyi ülkemize getirdiği için Fenerbahçe'yi kutlamak istiyorum. Problemsiz bur turnuva geçiririz ve Fenerbahçemiz de başarılı bir sonuç alır."



Maaş iddialarına cevap

Türkoğlu, maaşı konusunda yapılan spekülasyonlara ilişkin soruyu, "Her olumsuz şeye cevap vermek bazı durumlarda mantıklı değil. Sizin de bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanlığından yapılan bir açıklama oldu. Spor hayatımda da böyle durum çok yaşadım, eminim bundan sonra da yaşayacağım. Doğal olarak herkesin sizi sevmesini bekleyemezsiniz. Sizi sevmeyenler tarafından yapılan yanlış haberlerle farklı bir algı uygulamaya çalıştılar. Ben kendimi biliyorum, çoğu insan da benim nasıl biri olduğumu biliyor. O yüzden ben burada ülkesine hizmet etmek için bulunan bir insanım. Bu süreçte bu tip karalamalarla tabi ki karşılaşacağız. Bunlara gülüp geçiyoruz" şeklinde yanıtladı.









#hidayet türkoğlu
#maaş
8 yıl önce