|

Uçaklar iniyor Gomes imzaya geliyor

G.Saray’ın uzun süredir beklediği Gomis, sarı-kırmızılı kulüple sözleşme imzalamak üzere bugün İstanbul’a geliyor. Yıldız oyuncuyla 3 yıllığına anlaşan G.Saray, bonservis ücreti olarak da Swansea’ye 2.5 milyon Euro ödeyecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/06/2017 Çarşamba
Güncelleme: 03:08 - 28/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Uçaklar iniyor Gomes imzaya geliyor
Uçaklar iniyor Gomes imzaya geliyor

Galatasaray'ın uzun süredir transferini açıklaması beklenen Bafetimbi Gomis'in İstanbul'a geleceği tarih ve saat belli oldu. Sarı-kırmızılı kulübün 3 yıllığına anlaştığı Fransız golcü, bugün menajeri ile birlikte Türkiye'ye gelecek ve Galatasaray ile resmi sözleşmeyi imzalayacak. Gomis'in saat 17.00'de İstanbul'da olması bekleniyor. Swansea ile kıran kırana bonservis pazarlığına giren Galatasaray'ın 2.5 milyon Euro’luk bonservis karşılığında transfere son noktayı koyduğu kaydediliyor. Galatasaray'dan yıllık 3 milyon Euro alması beklenen 31 yaşındaki futbolcu, maç başına da 5 bin Euro ücret alacak. Gomis'i kadrosuna katmak isteyen Marsilya ise, girişimlerini sonlandırdığını resmi olarak açıkladı. Marsilya Başkanı Jacques-Henri Eyraud, “Gomis, önümüzdeki sezon Marsilya'da olmayacak. Gomis'in katkısını unutmayacağız" açıklamasını yaptı.

GOMİS VE BELHANDA KAP'A BİLDİRİLDİ

Galatasaray, daha önce anlaşmaya vardığı Gomis ve Younes Belhanda ile görüşmelere başladığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. Sarı-kırmızılı kulüpten KAP'a gönderilen ilk yazıda "Profesyonel futbolcu Younes Belhanda'nın transferi konusunda futbolcu ve kulübü Dinamo Kiev ile resmi görüşmelere başlanmıştır" denildi. Ukrayna ekibi Dinamo Kiev'e 8 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek olan G.Saray, Belhanda ile yıllık 3 milyon Euro'dan 4 sezonluk sözleşme imzalayacak. KAP'a ikinci bildirimde bulunan sarı-kırmızılı kulüp, "Profesyonel futbolcu Bafetimbi Gomis'in transferi konusunda futbolcu ve kulübü Swansea City AFC ile resmi görüşmelere başlanmıştır" açıklamasını yaptı. Gomis'in ardından Belhanda ve Maicon da hafta sonuna kadar İstanbul'da olması ve Cuma günü başlayacak kampa yetişmesi bekleniyor.

ORTA SAHAYA LEMİNA YA DA IMBULA

Galatasaray, teknik direktör İgor Tudor'un isteği doğrultusunda Juventus'ta forma giyen Mario Lemina’yı gündemine aldı. Merkez orta saha oynayan ve ön liberedo görev yapan 23 yaşındaki oyuncu için tüm imkanların seferber edileceği öğrenildi. Tudor'un alınmasını istediği bir başka orta saha oyuncusu Imbula için de Stoke City ile görüşmeler sürüyor.

Bafetimbi Gomis kimdir?

6 Ağustos 1985 doğumlu Bafetimbi Gomis profesyonel futbola 2003 yılında Saint-Etienne'de başladı. Yeşil-beyazlı kulüpteki ikinci sezonunun ortasında Troyes'a kiralanan Senegal kökenli Fransız golcü 13 maçta 6 gol kaydedip potansiyelini gösterdi. 2005-06 yılında geri döndüğü Saint-Etienne'de 3 sezonda tüm kulvarlarda çıktığı 117 maçta 45 gol attı. Gomis, 2008-09 döneminde Avrupa Ligi'nde 8 maçta attığı 4 golle yıldızlaştı. 2009 yılında 13 milyon Euro karşılığında Lyon'un yolunu tuttu. İstikrarlı bir golcüye dönüştüğü Fransız devinde sonraki 5 sezonda 239 maça çıktı, 91 gol attı. 2011-12 Şampiyonlar Ligi sezonunda Lyon'un D. Zagreb'i 7-1 yendiği maçta, Devler Ligi tarihinin en hızlı hat-trick'ine imza attı. Lyon'da Fransa Kupası'nı kaldıran Gomis, 2014-15'te Swansea'ye transfer oldu. Wilfried Bony'yle forma mücadelesi verdiği ekipte ilk golünü takımının Arsenal'i 1-0'dan dönerek yendiği maçta, oyuna girdikten bir dakika sonra attı. Ancak 2 sezonda 71 maça çıkıp 17 gol attığı İngiliz ekibinden 2016 yazında kiralandığı Marsilya'ya kiralandı. Fransa'da kariyerinin en olgun ve en patlayıcı golcü performansını gösteren Gomis, 34 maçta 21 gol kaydetti. Kariyerinde ilk kez bir lig sezonunda 20 gol attığı yılı gol krallığı sıralamasında üçüncü bitiren tecrübeli futbolcu, güçlü ve atletik fiziğinin yanı sıra süratiyle de dikkat çekiyor.

#Gomis
#Galatasaray
7 yıl önce