|

Ünlü kemancı olimpiyata katılıyor

Dünyaca ünlü keman virtüözü Vanessa Mae, 2014 Soçi Kış Olimpiyat Oyunları'na katılmaya hazırlanıyor. Lakin Mae ülkesi adına yarışamayacak...

Aa
00:00 - 20/01/2014 Pazartesi
Güncelleme: 18:46 - 20/01/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Ünlü kemancı olimpiyata katılıyor
Ünlü kemancı olimpiyata katılıyor

Küçük yaşlardan bu yana kayak yapan Mae, bu tutkusunu Soçi'de olimpik düzeyde yaşama şansı elde etti. 35 yaşındaki Singapur asıllı İngiliz müzisyen, babasının soy ismini alıp Vanessa Mae Vanakorn ismiyle Tayland adına Alp disiplini branşında mücadele etmek için başvuruda bulundu.

Mae, vatandaşı olduğu Büyük Britanya'nın olimpiyatta yarışacak sporcularını Uluslararası Kayak Federasyonu'nun (FIS) düzenlediği Alp Disiplini Dünya Kupası sıralamasında ilk 30'da yer alan isimler arasından seçmesi sebebiyle Tayland adına yarışma yolunu tercih etti. Zira olimpiyat kurallarına göre Alp Disiplini Dünya Kupası sıralamasında ilk 500'de sporcusu bulunmayan ülkeler, bir erkek ve bir kadın olmak üzere iki kayakçısını slalom ve büyük slalom müsabakalarında yarışmak için oyunlara gönderebiliyor.

Vanessa Vanakorn, Tayland adına Soçi'de olimpiyat deneyimi yaşamak için ikinci kriter olan olimpiyat oyunları öncesi resmi müsabakalarda yer alma şartını da Slovenya'da yarışarak tamamladı. Slovenya'da yarışarak ikinci kriteri de yerine getiren Vanakorn'un, 2014 Soçi Kış Olimpiyat Oyunları'na katılabileceğinin Olimpiyat Komitesi tarafından resmi olarak açıklanması bekleniyor.


10 yıl önce