|

Volkan'ın futbol hayatı bitebilirdi

F.Bahçe’nin tecrübeli kalecisinin maç sonraları şiddetli ağrılar yaşamasına rağmen futbol hayatını riske atarak maçlarda görev yaptığı öğrenildi. Volkan’ın sezonu iğneler ve fizik tedaviyle geçirdiği belirtildi

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/05/2016 Cumartesi
Güncelleme: 03:15 - 21/05/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Fenerbahçe'de bel fıtığı nedeniyle ameliyat masasına yatan Volkan Demirel'in bu sezon büyük bir fedakarlıkla sahada yer aldığı ortaya çıktı. Tecrübeli kalecinin maç sonrası şiddetli ağrılar yaşamasına rağmen futbol hayatını riske atarak görev yaptığı öğrenildi. Sağlık ekibinin, sezon içinde Volkan'a iğneler yapıp, fizik tedavi uyguladığı ve belini kuvvetli tutmaya yönelik çalışmalar yaptığı bildirildi. Başarılı kalecinin takımı yalnız bırakmamak adına ağrılar içinde oynaması, şikayetlerinin de artmasına neden oldu. Son haftalarda beline yönelik şikayetlerinde ilerleme olan Volkan'a yönelik iğne tedavisi de cevap vermemeye başladı. Tecrübeli kalecinin hareket kabiliyetini de sınırladı. Başakşehir maçına da iğneyle çıkan Volkan'ın bu maçta yediği gollerin de yaşadığı bu sıkıntılardan kaynaklandığı belirtildi. Volkan'a tedavi uygulamadan iğneyle maça çıktığı için futbol hayatını da riske attığı vurgulandı. Konunun uzmanları tedavi edilmeden yapılan oyuncuların futbol hayatını tamamen bitirebileceği de ifade edildi. Ameliyat olan F.Bahçeli kalecinin, takımla birlikte çalışmalara başlamasının 3 ayı bulabileceği bildirildi. Tecrübeli kalecinin, ameliyat sonrası rehabilitasyon süreci başlarken, 3 hafta kadar istirahat edecek. İstirahat sürecinin ardından fizyoterapist eşliğinde özel program uygulanacak. Kulüp doktoru Burak Kunduracıoğlu, Volkan'ın sahalara dönüşünün 1.5 ile 3 ay arasında olacağını belirtti.



Kaleye Mandanda ya da Ospina


Bel fıtığı nedeniyle ameliyat olan ve yaklaşık 3 ay sahalardan uzak kalacak Volkan Demirel'in sezon başı kampının ilk bölümünü kaçıracak olması nedeniyle Fenerbahçe, kaleye transfer yapacak. Gündemdeki isim Marsilya'nın kalecisi Mandanda. Kulübüyle sözleşmesi sona erecek Fransız kaleciye bonservis bedeli ödenmeyecek olması bu transferi ön plana çıkarıyor.


Listedeki bir diğer aday ise Arsenalli David Ospina.



Caner'e hoca yok


F.Bahçe'de kadro dışı kalan Caner Erkin'e, yönetim tarafından antrenman yapması için antrenör verilmediği ortaya çıktı. Kulüplerin prosedür gereği kadro dışı kalan oyuncuya antrenör verme yükümlülüğü bulunuyor.



F.Bahçe turladı


Basketbol Erkekler Ligi play-off çeyrek final serisinin ikinci maçında deplasmanda M.Uşak Sportif'i 2-0 yenen F.Bahçe, yarı finale çıktı. Sarı-lacivertliler, ilk maçı da 79-60 kazanmıştı. Diğer maçta ise İzmir'de P.Karşıyaka'yı 65-62 yenen G.Saray Odeabank, seride 1-1 eşitliği yakaladı. Yarın İstanbul'da oynanacak serinin son maçını kazanan takım F.Bahçe'nin rakibi olacak.



UEFA'dan F.Bahçe'ye kısıtlama


UEFA Kulüp Finansal Kontrol Komitesi, F.Bahçe'ye finansal fair play kriterlerine uymadığı gerekçesiyle kadro kısıtlaması ve para cezası verdi. UEFA'dan yapılan açıklamada, UEFA Kulüp Finansal Kontrol Komitesinin, F.Bahçe'nin 7,5 milyon Euroluk UEFA katılım gelirlerine tedbir koyduğu bildirildi. Cezanın 2 milyon Euroluk kısmının bu sezon doğrudan kesileceği, kalan 5,5 milyon Euro'nun ise kriterlerin yerine gelmesi durumunda alınmayabileceği aktarıldı. Avrupa kupaları kadrolarına kayıt ettireceği oyuncu sayısına kısıtlama getirilen sarı-lacivertlilerin, kadroya 2016-17 sezonu için 22, 2017-18 için 23 futbolcu kaydetmesine izin verdiği aktarıldı. Bu kısıtlamanın, kriterlerin yerine gelmesi durumunda 2018-19 sezonunda kaldırılacağı kaydedildi. UEFA Kulüp Finansal Kontrol Komitesi ile yapılandırma anlaşması imzalayan F.Bahçe'nin, 2016 yılı sonunda azami 30 milyon, 2017 sonunda 20 milyon, 2018 sonunda ise 10 milyon Euro başa baş hesap açığı vermeyi taahhüt ettiği vurgulandı. F.Bahçe'nin 4 sezon boyunca takip edileceği de ifade edildi.





#Fenerbahçe
#Volkan Demirel
8 yıl önce