|

Wesley Sneijder: Birileri gelecek planlarımı yıktı

Galatasaray'ın eski futbolcusu Wesley Sneijder, sarı kırmızılılardaki kariyeri ve Katar'a transferiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sneijder, futbol kariyerinin en güzel golünü açıkladığı röportajında sarı kırmızılılardaki unutulmazlarını da anlattı.

Yeni Şafak
23:39 - 2/03/2018 Cuma
Güncelleme: 23:51 - 2/03/2018 Cuma
Diğer
Wesley Sneijder, Al-Gharafa'da çıktığı 11 maçta 8 gol atma başarısı gösterdi.
Wesley Sneijder, Al-Gharafa'da çıktığı 11 maçta 8 gol atma başarısı gösterdi.

Galatasaray'ın eski futbolcusu Wesley Sneijder, sarı kırmızılı kulüpten ayrılışının ardından ilk kez TRT SPOR'a konuştu. Galatasaray'dan ayrıldığı dönemle ilgili merak edilen soruları yanıtlayan Hollandalı yıldız Sneijder "Birileri gelecek planlarımı yıktı" dedi.

İşte Sneijder ile yapılan o röportaj:
  • "Galatasaray'dan sonra Nice'e gittim. Orada mutlu değildim. Koç farklı bir sistemle oynamaya karar verdi. Ben o sistemde yoktum. Bu yüzden yeni bir arayışa girdim. Biliyorsunuz artık genç bir oyuncu değilim. Sadece futboldan keyif almak istiyorum. Al Gharafa teklif yaptığında çok fazla düşünmedim. Tekliften sonra iki günde anlaşma sağlandı. Bülent Uygun ile konuştum. O da "gel, burada beraber güzel zaman geçiririz." dedi. Buraya gelme kararı verdiğim için mutluyum."
Galatasaray'da 175 maçta 46 gol attın, 8 kupa kaldırdın. Galatasaray kariyerinde seni en çok mutlu eden, en çok heyecanlandıran an neydi?
  • "Galatasaray’da mükemmel zamanlar geçirdim. Başarılı bir takımdık. 4 yılda 8 kupa kazandım. Gerçekçi olmak gerekirse kulübü ve taraftarları özlüyorum. Çünkü dediğim gibi orada çok iyi zaman geçirdim. Türkiye'de insanlar inanılmazdı. ilk Türkiye'ye vardığımda beni çok iyi karşıladılar. Ayrılmış olmama rağmen beni takip ediyorlar, mesajlar gönderiyorlar. Bu sevginin karşılıklı olduğunu düşünüyorum."
Türk futbolseverlerin seni çok özlediğini biliyoruz. Herkes Galatasaray'dan ayrılma sürecini merak ediyor. Çok şey konuşuldu ama en doğru bilgiyi senden almak gerekiyor diye düşünüyorum. Galatasaray'dan ayrılma sürecinle ilgili bizlere neler anlatırsın?
  • "Artık orada olmayan insanlar hakkında konuşmak doğru değil. Kulüpten ayrılan insanlar hakkında konuşmak her zaman kolaydır. Ben bunu sevmiyorum. Böyle bir insan değilim. Arkama çok fazla bakmıyorum. Dediğim gibi kulübü çok seviyorum. Bir gün oraya dönmeyi çok isterim. Futbolcu olarak olur mu bilemem ama belki direktör olarak belki antrenör olarak... Geleceğin ne getireceğini bilemeyiz. O insanalar hakkında konuşmak içimden gelmiyor."
Bir kongre yapıldı ve yeni başkan Mustafa Cengiz oldu. Tudor da artık takımda yok. Bu durumun gidişiyle alakası olduğunu düşünüyor musun?
  • "Teknik direktör ve başkan değişimi yaşandığı için kulüp adına mutluyum. İşler iyi gitmiyordu. Aynı insanlarla devam edilemezdi. Umarım Galatasaray yeniden başarılar yakalar çünkü kulüp ve taraftarlar bunu hak ediyor. Umarım yakın zamanda eski günlerine geri dönerler."
Mustafa Cengiz'i kanalımızda ağırlama şansımız olmuştu. Kendisi Sneijder ile ilgili konuşmuştu. Bize seni çok sevdiğini söyledi ve önceki başkan Dursun Özbek'e, Sneijder'i göndermeyin şeklinde bir mesaj attığını da ifade etti. Bu konu hakkında bir yorumun olur mu?
  • "Mustafa Cengiz’in benimle ilgili açıklamalarını duydum. Çünkü Türkiye'deki insanlar bana hemen mesaj atıyorlar. Orada birçok arkadaşım var. Ben Galatasaray ailesinin bir üyesiyim ve bu hiç değişmeyecek. Bir kez o formayı giyerseniz, bir kez kalbiniz sarı ve kırmızı renkler için atmaya başlarsa geri dönüşünüz olmuyor. Ben hala onları takip ediyorum. Yeni başkanın sözlerini duymak çok hoş. Kendisine bu sözlerinden dolayı minnettarım."
Türkiye'den ayrılırken uzun yıllar Türkiye'de kalacakmış gibi planlar yapmıştın. Sadece kulüp değiştirmedin hayatını değiştirdin. Bu durum seni etkiledi mi?
  • Planım Türkiye’de kalmaktı. Orada bir inşaat şirketim de var ve işleri iyi gidiyor. Birileri benim gelecek planlarımı yıktı. Bazen daha güçlü gelebilmek için bir adım yana atmanız gerekebiliyor.
Türkiye Ligi'ni takip ediyor musun? Şampiyonluk Yarışını nasıl değerlendireceksin?
  • "Türkiye Ligi'ni takip ediyorum. Şu an çok heyecanlı gidiyor. 4 takım şampiyonluk için mücadele ediyor. Beşiktaş da Fenerbahçe'yi yenerek yarışa geri döndü. Şu anda kimin şampiyon olacağını kestiremiyorum. Sezon sonunda Galatasaray'ın şampiyon olmasını istiyorum."

Unutamadığın Maç?

Unutamadığın Başkan

-Unutamadığın maç

Unutamadığın futbolcu

Unutamadığın teknik adam

#Galatasaray
#Wesley Sneijder
6 yıl önce