|

Ya çözüm ya kaos

G.Saray'ı içinde bulunduğu mali darboğazdan kurtarmak isteyen sarı-kırmızılı yönetim, bugün belki de kulüp tarihinin en önemli genel kuruluna imza atacak. Riva ve Florya arazilerinin değerlendirilmesi için yetki istenecek. Sonucun olumsuz çıkması yönetimi zora sokacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 03:47 - 22/10/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Galatasaray, bugün belki de tarihinin en önemli genel kurullarından birini gerçekleştirecek. Kulübü içinde bulunduğu mali darboğazdan çıkarabilmek için planlanan Riva ve Florya arazilerinin değerlendirilmesi projelerinin geleceği, bugünkü olağanüstü genel kurulda karara bağlanacak. Sarı-kırmızılı yönetim, Riva ile Florya'da bulunan araziler için hazırlanan ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) iştiraklerinden Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile ön protokolü yapılan projelerin hayata geçirilebilmesi için genel kurul üyelerinden onay isteyecek. Maslak'ta bulunan UNIQ İstanbul Gösteri Merkezi'de gerçekleştirilecek kongrenin gündeminde konu, “Taşınmazların değerlendirilmesi amacıyla ve bundan elde edilecek gelirin büyük kısmının Galatasaray Kulübü ile bağlı kuruluşlarının borçlarını ödemek, finansal yapılarını güçlendirip, mali bağımsızlığını sağlamak üzere kullanmak şartıyla, 29 Haziran 2016 tarihinde Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile imzalanan ön protokole uygun olarak nihai sözleşme imzalamak üzere yönetim kurulunun tam olarak yetkilendirilmesinin görüşülüp karara bağlanması” şeklinde yer alıyor.



DİVAN BAŞKANI KİM OLACAK?


G.Saray'da Riva ve Florya arazisi için yapılacak olan olağanüstü genel kurulda divan başkanının kim olacağı büyük bir çekişmeye sahne oluyor. Dursun Özbek, yönetimi ve destekçileri olağanüstü genel kurulda divan başkanının İrfan Aktar olmasını isterken, muhalefet kesimi ise Metin Ünlü'nün yönetmesini istiyor. Bunun için olağanüstü genel kurulda kıyasıya bir oylama yapılacak. Muhalefet, kulübün geleceğini ilgilendiren böyle önemli bir genel kurulda, yönetime yakınlığı ile bilinen İrfan Aktar'ın yerine Metin Ünlü'nün divan başkanlığı yapmasının gerekliliğini belirtiyor.



RİVA'NIN DEĞERİ TARTIŞMALI


Sarı-kırmızılı kulübün Riva'nın değerinin belirlenmesi için kendi içinden oluşturduğu komisyon araziye 124 milyon Dolar değer biçti. Sarı-kırmızılıların borçlu olduğu Denizbank 155 milyon 643 bin Dolar değer koyarken dünyanın en önemli değerleme şirketlerinden gösterilen İngiliz CBRE firması, 2008'de 176 milyon 250 bin Dolar değer biçmişti.


#Galatasaray
#Riva
#Florya
8 yıl önce