|

Yanal'ın deneme tahtası!

10. haftaki G.Saray maçıyla göreve başlayan Trabzonspor teknik direktörü, kadro arayışını sezon sonuna kadar sürdürdü. Deneyimli teknik adam, bordo-mavili takımın başında sahaya çıktığı toplam 31 maçta mevcut kadrosunda yer alan 29 futbolcunun tamamına forma verdi

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/06/2015 Pazartesi
Güncelleme: 23:14 - 31/05/2015 Pazar
Yeni Şafak

Trabzonspor'a geldikten sonra elindeki kadroda yer alan tüm futbolculara görev veren Ersun Yanal, gelecek sezon yarışmacı bir takım oluşturmak için kolları sıvadı. Halilhodzic'ten sonrası göreve gelen ve bordo-mavili takımı iki maç üst üste aynı kadro ile sahaya süremeyen Yanal, sakat ve cezalı futbolcuların yanı sıra gelecek sezon kadroda yer alacak futbolcuları da belirlemek için böyle bir uygulamaya girdi. Yanal, Trabzonspor'un başında sahaya çıktığı 24 lig, 7 de Türkiye Kupası maçı olmak üzere toplam 31 maçta devre arasında takıma katılan kaleci Hakan, Erkan, Aytaç ve Uğur dahil görev verdiği 29 futbolcuyla ligde 57 puanla 5. olabildi. Trabzonspor, sezon başında toplam 32 futbocuyla sözleşme yapmıştı. Teknik Direktör Ersun Yanal, mevcut kadroyla ilgili karamsar bir tablo çizerken, transfer politikasıyla ilgili olarak mevcut kadronun zirve yarışı için yeterli olmadığını belirtti. Yanal, “Portföyümüzde, tespit ettiğimiz 25 civarı oyuncu var. Yaklaşık 30 oyuncu içerisinden 7-8 oyuncu transfer edeceğiz" dedi.



U14 takımı Türkiye şampiyonu

TFF'nin Bölgesel Gelişim 14 Yaş Altı Futbol Ligi'nin finalinde Trabzonspor, Fenerbahçe'yi 1-0 yenerek şampiyon oldu. Antalya WOW Topkapı Spor Center'da oynanan final maçında Fenerbahçe ile karşı karşıya gelen Trabzonspor, rakibini yenerek şampiyonluğa ulaştı. Üçüncülük maçında ise Galatasaray, normal süresi 2-2 biten maç sonunda Bucaspor'a penaltı vuruşlarıyla üstünlük sağlayarak ligi üçüncü sırada tamamladı.


#Trabzonspor
#TFF
#Halilhodzic
9 yıl önce