|

Yenemiyorsan yenilmeyeceksin

Dzeko, Misimovic ve Grafite Beşiktaş teknik direktörünün gözünü korkuttu. Denizli oyuncularına maç taktiğini verirken “Sahaya üç puan için çıkacağız. Ancak yenemiyorsak yenilmeyeceğiz” dedi

Engin Albayrak
00:00 - 20/10/2009 Salı
Güncelleme: 01:46 - 20/10/2009 Salı
Yeni Şafak
Yenemiyorsan yenilmeyeceksin
Yenemiyorsan yenilmeyeceksin
RAKİBİN GÜCÜ BELLİ

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli'nin Şampiyonlar Ligi'nde yarın oynayacakları Wolfsburg'a karşı taktiği 'Yenemiyorsan yenilme' olacak. Alman temsilcisi karşısında Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk puanını almak isteyen tecrübeli çalıştırıcı, ince hesaplar yapıyor. Daha önce gruptan çıkmak için 7 veya 9 puanın yeterli olduğunu söyleyen Denizli aynı zamanda UEFA Avrupa Ligi'nde kalmanın hesaplarını da yapıyor. Tecrübeli çalıştırıcı takımdan bir gün önce Almanya'ya giderek Wolfsburg'un ligde B.Mönchengladbach'ı 2-1 yendiği maçı yardımcısı Tayfur Havutçu ile birlikte izledi. Beşiktaş çalıştırıcısının futbolcularıyla bir toplantı yaparak “Zor bir rakiple oynayacağız. Sahaya üç puan için çıkacağız. Ancak rakibimizi yenemiyorsak yenilmeyeceğiz” dediği öğrenildi.


TEHLİKELİ ÜÇLÜYE ÖNLEM

Wolfsburg'u incelemeye alan Mustafa Denizli Alman takımının üç önemli futbolcusuna da yakın markaj uygulatmayı planlıyor. Başarılı teknik dierktör, Wolfsburg'un hücum hattını oluşturan Grafite, Misimoviç ve Dzeko'ya dikkat etmeleri gerektiğini oyuncularına anlatarak, “Özellikle duran toplarda Misimoviç çok tehlikeli. Rakibimize ceza sahası yakınlarında faul yaptırmamamız gerekiyor” uyarısını yaptı. Denizli, Alman takımının gol yükünü çeken Grafite ve Edin Dzeko ikilisini ise Ernst ve Sivok ile durdurmayı planlıyor. Denizli'nin maçta Dzeko'nun 2 şutunun direkten dönmesi üzerine gözünün korktuğu ve bu futbolcuya şut imkanı tanımamak için idmanlarda futbolcularına özel çalıştırmalar yaptıracağı da öğrenildi.



15 yıl önce