|

Yeni kaptan Guti

Başkent'teki kavga, siyah-beyazlıların çehresini değiştirdi. Beşiktaş'ta taşlar yerinden oynadı. Takımın oyun lideri olan Guti yeni dönemle birlikte kaptanlık görevine getirildi. İbrahim Üzülmez operasyonu, teknik direktör Schuster'in de elini güçlendirdi. Guti'nin kaptanlık görevine gelmesiyle Alman teknik adam ipleri tamamen ele geçirdi

Süleyman Hatısaru
00:00 - 16/02/2011 Çarşamba
Güncelleme: 00:20 - 16/02/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Yeni kaptan Guti
Yeni kaptan Guti

Beşiktaş'ta bir dönem kapandı. İbrahim Üzülmez'in, Ankaragücü maçının devre arasında takım arkadaşı İbrahim Toraman'la yaşadığı tatsızlığın ardından takımdan uzaklaştırılması camiayı çok iyi bilenler tarafından böyle karşılandı. Siyah-beyazlılarda Guti geldiği gün kaptanlık görevine getirilmek istendi ancak eski futbolcular kırılmasın diye operasyon ertelendi. İbrahim Üzülmez'in ayrılmasıyla yönetimin de önü açıldı. Takımın saha içindeki lideri olan Guti'ye ayrıca kaptanlık pazubandı takıldı. Guti'nin kaptan olmasıyla Beşiktaş'ta yeni bir dönem başladı. Geçmişi simgeleyen İbrahim Üzülmez'le bağlar koparıldı, yeni bir sayfa açıldı. Yeni dönemde Beşiktaş'ta çok şey değişecek. Her şeyden önce Guti'nin kaptan olması, teknik direktör Bernd Schuster'in hem elini güçlendirdi hem de takım üzerindeki hakimiyeti arttırdı. Alman hoca şimdi kendisini daha iyi anlayan Guti aracılığıyla futbolcularla iletişim kuracak. Kaptanlık Guti'nin hem sorumluluğunu artıracak hem de moral getireceği için daha iyi performans göstermesini sağlayacak. Başkanı Yıldırım Demirören de daha önce yaptığı açıklamada Guti'nin kaptan olmasını istediğini ifade etmişti.

ZORLU BİR VİRAJA GİRDİLER

Beşiktaş yönetimi ve taraftarların da bu değişime sıcak baktığı ifade ediliyor. Beşiktaş'ta ikinci kaptanlık görevi ise şimdilik Nobre'de gözüküyor. Ancak yönetimde bu göreve Simao'nun getirilmesi yönünde bir görüş oluştuğu bu düşünceyi teknik direktör Schuster'in de desteklediği konuşuluyor. Bu arada gelecek yıl daha iddialı bir kadro kurmak için kolları sıvayan Beşiktaş'ta Rafael Benitez ismi gündemde. Beşiktaş'ın 7 gün içinde oynayacağı UEFA Avrupa Ligi'ndeki Dinamo Kiev maçlarıyla Süper Lig- deki F.Bahçe derbisinin sonuçları, Schuster'in sonu olabilir. Yönetimin olumsuz sonuçların devam etmesi halinde Schuster ile yolları sezon sonunu beklemeden ayırabileceği ve yerine de İnter'den ayrılan Rafael Benitez'in ismi geçtiği bildirildi.


Türkiye'ye gelmem çok akıllıca bir davranış

İspanyol Cadenaser radyosuna konuşan Guti, İstanbul'da mutlu olduğunu belirterek, “Burada gayet iyiyim. Takım olarak iyi gitmiyoruz. Ama yakında layık olduğumuz yere çıkacağımıza eminim” dedi

Beşiktaşlı Guti önceki gece İstanbul- dan canlı bağlantı ile İspanyol radyosuna konuştu. Guti bir gün takımın bir parçası olarak Real Madrid'e dönmek istediğini söyledi. Cadenaser radyosunda Jose Ramon de la Morena adlı gazetecinin sunduğu 'El Larguero' adlı programa katılan İspanyol futbolcular, profesyonel ve özel hayatlarıyla ilgili açıklamalar yaptı. İlk yılını geçirdiği Beşiktaş'ta çok mutlu olduğunu belirten Guti, “Hem profesyonel hem de özel anlamda gayet iyiyim. Ama takım olarak iyi gitmiyoruz. Eminim ki hep beraber takımı layık olduğu yerlere, yukarılara çıkaracağız. Real Madrid her futbolcunun oynamak istediği bir takım ve ben 14 yıl formasını giydim. Onu özlüyorum ama Türkiye'ye gelmem akıllıca bir davranış oldu” dedi. Guti, Türklerin de İspanyollar gibi futbola tutkun olduğnu kaydetti.



13 yıl önce