|

Yıldıray Baştürk: Fatih Terim'in kararından sonra çocuk gibi ağladım

A Milli Takım'ın eski futbolcusu Yıldıray Baştürk 2008 yılında kendisini kadroya almaması nedeniyle Fatih Terim'e hala kırgın olduğunu söyledi. Şenol Güneş ve Fatih Terim'i karşılaştıran Baştürk, "Benim için Şenol hocanın yeri farklıdır" dedi.

Yeni Şafak
14:20 - 8/06/2017 Perşembe
Güncelleme: 15:20 - 8/06/2017 Perşembe
Diğer
Ay-yıldızlı formayı 49 kez giyen Yıldıray Baştürk 2 gol atmıştı.
Ay-yıldızlı formayı 49 kez giyen Yıldıray Baştürk 2 gol atmıştı.

Eski milli futbolcu Yıldıray Baştürk 33 yaşında futbolcu bırakmasıyla ilgili pişmanlığını dile getirdi. Baştürk ayrıca Fatih Terim'e kırgınlığının devam ettiğini söyledi.

Sabah'a konuşan Yıldıray Baştürk'ün açıklamaları şöyle;
"Keşke 5 yıl daha oynasaydım"
  • "Erken koptum futboldan. Ani gelişen bir karardı ve 33 yaşında noktaladım. Bugün düşündüğüm zaman ise 'Keşke 5 yıl daha oynasaydım' diyorum. Çimlerin kokusunu çok özledim. Sportif direktör olmak istiyorum."
"Terim'in kararından sonra çocuk gibi ağladım"
  • "2008 Avrupa Şampiyonası kadrosunu hak ettiğimi düşünüyordum. O sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynayan tek Türk futbolcu bendim. Fatih Terim'in bu kararından sonra çocuk gibi ağladım. Zaten o günden bu yana Fatih Terim ile karşılaşmadım ve görüşmedim."
"Sahipsiz kaldılar"

Kerem Demirbay'ın Almanya'yı seçmesini de değerlendiren Yıldıray şöyle devam etti;

  • "Türkiye'nin Avrupa irtibat bürosunu kapatmasından sonra futbolcularla iletişim koptu. Muhatap bulamadılar, bir bakıma sahipsiz kaldılar. Kerem Demirbay, Almanya'yı seçti ise Mesut Özil gibi bize de desteklemek düşer. Abdullah Avcı döneminde ben ve birkaç Avrupa kökenli futbolcu ile Köln'de yeniden yapılanmaya gidecektik. Fakat federasyon ve teknik ekipler değişince bu proje yattı."
Yıldıray'ın
Avrupa'da yetişen Türk futbolcular:
  • Okan Mete (Schalke)
  • Ahmet Kutucu(Schalke)
  • Görkem Sağlam'ı (Bochum)
  • "Şenol hocanın yeri farklıdır"

"Şenol hocanın yeri farklıdır"
Fatih Terim ile Şenol Güneş'i
karşılaştıran Yıldıray, "Her iki hoca ile de Milli Takım'da çalıştım. Benim için Şenol hocanın yeri farklıdır. Kendisini çok geliştirdi. Oyuncular ile konuşması hiç değişmemiş, çok iyi bir eğitmen ve futbol adamıdır. Biz aslında 2002'de dünya şampiyonu olurduk ama şanssızlığımız Brezilya oldu. Yine de o efsane kadroya karşı mükemmel oynamıştık" şeklinde konuştu.
#Yıldıray Baştürk
#Fatih Terim
7 yıl önce