|

Yolun sonu Rusya

2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde, Eylül ayındaki ilk maçında geçtiğimiz Cumartesi günü Ukrayna'ya 2-0 yenilen A Milli Takımımız, önceki gün yaptığı Hırvatistan maçını 1-0 kazanarak grupta yeniden iddialı duruma geldi. Ay-yıldızlılar, alınan skor kadar ortaya konulan etkili futbolla da Rusya'ya gideceği sinyallerini verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/09/2017 Perşembe
Güncelleme: 02:54 - 7/09/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Yolun sonu Rusya
Yolun sonu Rusya

Önce EURO 2008 Finalleri'ndeki grup maçları ve çeyrek final mücadelesinde, ardından EURO 2016 Avrupa Elemeleri'nde yaptığı geri dönüşlerle, “Biz bitti demeden bitmez” sözünü zihinlere kazıyarak slogan haline getiren A Milli Takımımız, Rusya'da düzenlenecek 2018 FIFA Dünya Kupası yolunda önceki gün Hırvatistan'ı tek golle geçerek grubunda yeniden iddialı duruma geldi. Elemelerin Eylül ayağında yapılan ilk maçında Ukrayna'ya yenilerek Rusya'ya gitme şansını zora sokan ay-yıldızlılarımız, Hırvatistan'ı geçerek yeni bir geri dönüşe imza attı. Ukrayna karşısında alınan yenilginin yanı sıra ortaya konulan etkisiz futbol nedeniyle de eleştiri oklarının hedefi olan A Milli Takımımız, önceki gece ise Hırvatistan maçında hem skor, hem kadro tercihleri hem de sergilenen futbolla göğsümüzü kabartırken adeta, “Bu yolun sonu Rusya” dedirtti. Ay-yıldızlılar, 8 maç sonunda puanını 14'e yükseltti.

YİNE İYİ BAŞLAMADIK AMA...

Elemelere deplasmanda Hırvatistan ve sahasında Ukrayna beraberliğiyle başlayan Türkiye, gruptaki üçüncü maçında konuk olduğu İzlanda'ya yenildi. İlk 3 maçını 2 puanla tamamlayarak hayal kırıklığı yaşatan ay-yıldızlılar, daha sonra sahasında Kosova ve Finlandiya'ya karşı aldığı 6 puanla gruptaki iddiasını sürdürdü. Deplasmandaki Kosova galibiyetiyle üst üste 3. maçını kazanan milliler, rakip sahada Ukrayna'ya mağlup olunca elde ettiği avantajı yitirdi. İzlanda'nın, Finlandiya'ya yenilmesi ve Ukrayna'nın da İzlanda'ya mağlup olmasının ardından gruptaki 8. maçında sahasında Hırvatistan'ı yenen milliler, son 2 karşılaşma öncesinde yeniden ilk iki sıra için avantaj yakaladı. Türkiye, grubu lider olarak tamamlayacak ekibin Dünya Kupası'na doğrudan gitmeye hak kazanacağı organizasyonda, son iki karşılaşma öncesi averajla üçüncü sırada yer aldı. Hırvatistan ve İzlanda'nın 16'şar puanla ilk iki sırada bulunduğu grupta Türkiye ve Ukrayna'nın 14'er puanı bulunuyor.

Dönüm maçı yine İzlanda'yla

2016 Avrupa Şampiyonası’na (EURO 2016)katılmak için grup maçlarında Çek Cumhuriyeti, İzlanda, Hollanda, Kazakistan ve Letonya’yla mücadele eden Türkiye, gruptaki ilk 3 maçta beklediği sonuçları alamamış, sonrasında yakaladığı havayla son maçta İzlanda’yı 1-0 yenerek en iyi 3. olarak Avrupa Şampiyonası’na katılmayı başarmıştı. Ay-yıldızlıların, 2018 Dünya Kupası’na katılmak için önündeki en önemli engel yine İzlanda. Millilerinmiz, deplasmanda oynadığı maçta rakibine 2-0 yenilmişti. Türkiye, EURO 2016 Grup Elemeleri’nde ise rakibine ilk maçta deplasmanda 3-0 yenilirken, evimizdeki karşılaşmayı ise 1-0 kazanmıştı.


TFF'den Eskişehirli sporseverlere teşekkür

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), A Milli Takımı'nın 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Hırvatistan ile Yeni Eskişehir Stadı'nda yaptığı ve 1-0 kazandığı maçta ay-yıldızlıları tribünde destekleyen Eskişehirli sporseverlere teşekkür etti. TFF'nin internet sitesinden "Teşekkürler Eskişehir" başlığıyla yapılan açıklamada, "Mükemmel bir ev sahipliği yapan Eskişehir ve halkı, A Milli Takımımızın galibiyetinde önemli bir rol oynarken, milli takım taraftarlığının en güzel ve en coşkulu örneklerinden birisini gösterdi. Eskişehirli futbolseverlere destekleri ve misafirperverlikleri için teşekkür ederiz" ifadeleri kullanıldı.


Cenk Tosun Hırvatistan'ı yıktı

2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda Türkiye'nin Hırvatistan'ı 1-0 mağlup etmesi Hırvat basınında geniş yer buldu. Vecernji gazetesinin, "Türkiye, Hırvatistan'ı şoke etti" başlıklı haberinde, bu sonucun ardından I Grubu'nda elemelerin sonuna kadar "dramatik" bir durum oluştuğu ifade edildi. Türkiye'nin Cenk Tosun'un golüyle Hırvatistan'ı "yıktığı" kaydedilen haberde, ev sahibi ekibin maç boyunca kontrolü elinde tutmak için elinden geleni yaptığı belirtildi. Hırvatistan'ın "acı bir mağlubiyet"le evine döndüğünü aktaran gazete, gruptaki iki maçta da Türkiye'nin rakibine yenilmediğini hatırlattı. "Cenk Tosun, Hırvatistan'ı yıktı" başlığını atan Nacioanal gazetesi, 1-0'lık mağlubiyetin ardından Hırvatistan'ın Dünya Kupası'na katılma şansını riske soktuğu yorumunu yaptı. Gazete, Cenk Tosun'un golünün Türkiye'ye "hayat verdiğini", Hırvatistan'ın işlerini ise zorlaştırdığını yazdı. "Hırvatistan, Türkiye'de şoke oldu, Rusya gittikçe uzaklaşıyor" değerlendirmesinde bulunan Jutarnji gazetesi ise kaleci Danijel Subasic'in "yetersiz" müdahalesinin golle sonuçlandığını ve Hırvatistan'ın Rusya vizesi için bir ay daha beklemek zorunda kaldığını kaydetti.

Liderliğe göz diktik

2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu’nda Hırvatistan’ı 1-0 yenen Türkiye gözünü liderliğe dikti. Şu anda 3. sırada yer alan A Milli Takım'ın bulunduğu grupta liderlik koltuğunda 16 puanlı Hırvatistan yer alıyor. İkinci İzlanda'nın 16, dördüncü Ukrayna'nın da 14 puanı bulunuyor. Türkiye, gruptaki kalan iki maçında İzlanda (Evinde) ve Finlandiya (Deplasmanda) le karşılaşacak. Türkiye son iki maçtan 6 puan alırsa 20 puana ulaşıyor ve son gece oynanacak Ukrayna-Hırvatistan maçı berabere biterse grubu lider bitirmeyi garantiliyor. Ay-yıldızlı ekip, kalan 2 maçını kazanırsa en kötü ihtimalle grubu 2. sırada bitirerek play-off aşamasına katılacak. Elemelerde 9 grubu ilk sırada tamamlayacak takımlar, Rusya'da düzenlenecek Dünya Kupası'na direkt katılma hakkı kazanacak. Gruplarını 2. bitiren takımlar arasında ise en kötü ekip organizasyona veda edecek, diğer 8 ülke play-off maçlarına çıkacak. En iyi ikinciler hesaplamasında, grup sonuncularıyla yapılan maçlar işleme konulmayacak. Gruplarda, en kötü haricinde 2. sırayı elde eden 8 takım arasında 17 Ekim'de yapılacak kura çekiminin ardından play-off maçları oynanacak. Play-off'ta ilk maçlar 9-11 Kasım, ikinci maçlar ise 12-14 Kasım tarihlerinde yapılacak.

#Milli Takım
#EURO 2018
#Hırvatistan
7 yıl önce