|

Zafer zamanı

A Milli Takım, grupta son 6 karşılaşmada yaşadığı muhteşem geri dönüşü taçlandırmak için Konya'da İzlanda'yı ağırlıyor. Hollanda galibiyetiyle ipleri eline alan, Çek Cumhuriyeti zaferiyle bir ayağını play-off'a atan ay-yıldızlılara mutlu sonu yaşamak için bugün sadece 1 puan yetiyor.

Yeni Şafak
04:00 - 13/10/2015 Salı
Güncelleme: 08:52 - 13/10/2015 Salı
Yeni Şafak

2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri A Grubu'nda Türkiye, son sınavını bugün Konya'da İzlanda karşısında verecek. Çek Cumhuriyeti karşısında kazanarak son iki maçlarda toplaması gereken 4 puanın 3'ünü elde eden ay yıldızlılar, İzlanda karşısında 1 puan alması durumunda; Hollanda'nın Çek Cumhuriyeti'ni yenmesi halinde dahi grubu 3. sırada tamamlayacak ve play-off oynamaya hak kazanacak. Grup ilk maçında İzlanda deplasmanında sahadan 3-0'lık yenilgiyle ayrılan Türkiye'nin, rövanşta hedefi en azından kaybetmemek olsa da rakibi karşısında en iyi 3.'lük ihtimali için galibiyeti de kovalayacak. Konya Torku Arena Stadı'nda oynanacak maç saat 21.45'te başlayacak. A Milli Takım'da bu kritik karşılaşma öncesi sakatlığı bulunan Burak Yılmaz dışında eksik bulunmuyor. Rakip İzlanda'da ise kaleci Hannes Halldorsson sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkartıldı.



Özel bir hikaye yazacağız


Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, A Milli Takım'ın İzlanda maçından istedikleri sonuçla ayrılacağına inandığını belirtti. TFF tarafından yayımlanan maç kitabında karşılaşmayla ilgili görüşlerine yer veren Demirören, "Özel bir hikaye yazacağız" başlıklı yazısında, "Türkiye başarı hikayelerini hep imkansızlıklardan dolayı yazmıştır. Şimdi milli takımımız bir kez daha zoru başarmak ve özel bir hikaye yazmak üzere" değerlendirmesinde bulundu.



Eyvah! İzlanda maçına Rocchi


İzlanda maçına İtalyan hakem Gianluca Rocchi atandı. Deneyimli hakem, Türk takımlarına şanslı gelmiyor. Takımlarımız, Rocchi'nin yönettiği 7 maçta 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 yenilgi aldı.



Blind: Bu kez mail atmadım


Türkiye'nin Çek Cumhuriyeti maçı öncesinde Çek Cumhuriyeti Teknik Direktörü Pavel Vrba'ya mail yoluyla tebrik mesajı yollayan Hollanda Milli Takımı Teknik Direktörü Danny Blind, aynı şeyi İzlanda maçı öncesinde yapmadığını dile getirdi. Blind, "Gerçekten, İzlanda Teknik Direktörü'ne e-mail göndermedim" dedi. Blind, Türkiye'nin İzlanda'ya yenilebileceğine inandığını söylerken, "Ancak bu olabilir mi bilemiyorum" ifadesini kullandı.




El ve sırt çantası yasak! Arena'da özel hazırlık




Konya Emniyeti, Ankara'daki terör saldırısı nedeniyle Torku Arena Stadı ve çevresinde önlemlerini artırdı. Stat içinde ve çevresinde bugün 3 bine yakın güvenlik görevlisi ve emniyet mensubu görev yapacak. Tüm seyirciler, detaylı üst aramasından geçirilecek. El ve sırt çantaları stada sokulmayacak. Diğer yandan stadın içi ve dışı Türk bayrakları ve takımın posterleriyle donatılırken, sahaya çıkış koridoruna taraftarların sosyal medyadan gönderdiği destek mesajları asıldı.



Ne tweet ne başka bir şey ARTIK BİZE VIZ GELİR


Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Hollanda cephesinden gelen açıklamalar, atılan tweetlere cevaben "Kimse elinden geleni ardına koymuyor, koymasın da. Her şey serbest. Görelim bakalım ne olacak. Bundan sonra hepsine hazırlıklıyız" ifadelerini kullandı





Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, İzlanda maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında rakiplerinin grubu domine ettiğini, her konuda tebriği hak ettiğini belirtti. "Tüm düşüncemiz finallere gitmek. Direkt ya da değil. İnşallah bunu sağlarız, yürekten inanıyoruz" diyen tecrübeli teknik adam, "1 puandan sonra Hollanda'nın önüne çıkmak bence müthiş bir başarı. Yiğidin hakkını yiğide vermek gerek. Bundan sonra tweetler, onlar, bunlar havada kalıyor. Hepsine hazırlıklıyız. Artık gerisi bize vız gelir. Kimse elinden geleni ardına koymuyor. Koymasın da. Her şey serbest. Görelim bakalım ne olacak" ifadelerini kullandı. Terim, Kazakistan'ın Letonya karşısında kazanmasını umduklarını belirterek "En iyi 3.'lüğü kovalamamız lazım. Olmadı gitmemiz lazım. Allah nasip ederse yarın (bugün) hep birlikte beraber sevinelim. Ülkeye bir nebze su serpeceksek, kederi dağıtacaksak mutlu oluruz" dedi.



ARDA: İNSANLAR GURUR DUYACAK


Fatih Terim'den önce söz alan Arda Turan, "İzlanda ile oynanan ilk maçın telafisi vardı, bunun yok. Milli Takım adına olmamız gereken seviyelerdeyiz. Kaybedebiliriz ama sonuna kadar mücadele edeceğiz. İnsanların bizimle gurur duyacağı bir takım izleteceğiz" dedi. Arda, basın mensuplarına da yüklendi: "Bizim üst seviyeye çıkmamız gerek ama gazeteciler de üst seviyeye çıkmalı. Biz ne zaman ne yapacağımızı biliyoruz."



Skandal tweete cevap Başka takımlara yardıma gelmedik


İzlanda Teknik Direktörü Heimir Hallgrimsson, Türkiye maçı öncesi basın toplantısı düzenledi. Türkiye karşısında stratejilerinin değişmeyeceğini kaydeden Hallgrimsson, "Nasıl ilerlediysek öyle gitmek istiyoruz. Daha istikrarlı olmak için yine gol yememeye çalışacağız" ifadelerini kullandı.



MAİLDE ART NİYET YOK


Hallgrimsson, Hollanda Teknik Direktörü Dany Blind'in tebrik e-maili için "Birçok federasyondan tebrik geldi. Art niyet aramıyorum" dedi. Kaptan Gunnarsson ise takım arkadaşı Finnbogason'un "Hollandalılar'ın bizi desteklediğini görmek güzel! Kaygılanmayın Hollandalı dostlarım!" tweetine cevap verdi: "Başka takımlara yardıma gelmedik. İzlanda için oynayacağız."


#2016 Avrupa Şampiyonası
#milli takım
#Çek Cumhuriyeti
#Fatih Terim
#İzlanda maçı
#Heimir Hallgrimsson
9 yıl önce