|

Zirve yürüyüşü

Şampiyonlar Ligi'ndeki Astana maçı sonrası rapor kriziyle çalkalanan G.Saray, Başakşehir deplasmanında Lukas Podolski ve Umut Bulut'un attığı gollerle kazandı ve ligdeki galibiyet serisini 3'e çıkarıp maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/10/2015 Pazar
Güncelleme: 03:43 - 4/10/2015 Pazar
Yeni Şafak

Kulüp olarak zor günler geçiren Galatasaray, Başakşehirspor'a konuk olurken, sahadan galibiyetle ayrıldı ve maç fazlasıyla liderliğe yükseldi: 0-2. Maça iki tarafta kontrollü başlarken, ilk 20 dakika iki takımda tehlikeli pozisyona giremedi. 21. dakikada Carole, sol kanattan çizgiye inerek ortasını açarken, top ön direkte Sinan'ı aştı. Arka direkte Podolski şutunu gönderirken, kaleci Volkan'dan kornere çıktı. 33'te Podolski'nin sağ kanattan ortasına Sneijder'in yarım vole vuruşu üstten auta gitit. 37'de sarı-kırmızılı takım Yasin ile kontra atağa çıktı ve Sneijder'i gordü. Sneijder'in sol çaprazdan ters ayakla vuruşu kaleye paralel gitti. 45'te Visca, Emre'yi ceza sahası içerisine kaçırırken, Emre kale önünde Mehmet'e ince bir aşırtma pas gönderdi. Kaleci ile karşı karşıya kalan Mehmet'in vuruşunu Muslera kornere çeldi. Galatasaray, aradığı golü 77. dakikada buldu. Carole'un sol kanattan ortasını Bilal Kısa aşırtırken, arka direkte Podolski kontrol ettiği topu güzel bir vuruş ile gole çevirerek Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi. 84'de Sneijder, Podolski'nin pasında ceza sahası içerisine girerek arka direkte Umut'u gördü. Topu tamamlayan Umut Bulut, Galatasaray'ı rahatlatan golü kaydetti: 0-2. Maçta başka gol olmadı ve sarı-kırmızılı takım 3 puanı hanesine 2 gol ile yazdırırak, ligde can buldu.



Podolski'nin golü hakemlerin takdiri


Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Başakşehir karşısında kendileri için çok önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi. Maça kontrollü başladıklarını belirten genç çalıştırıcı, “Süratli bir şekilde hücuma çıkan bir takım vardı karşımızda. İlk yarıda Muslera'nın çıkardığı bir pozisyon var. O gol olsa belki maçın akışı değişebilirdi. Hamleleri yapacağımız zamanı bekledik. Sneijder'in daha çok oyuna yön vermesine çalıştık. Bunda da başarılı olduk. Golde top Podolski'nin eline çarpıyor, gördüm. Bu hakemlerin takdiri. Bize de olsa benim de canım yanar. Savunma oyuncusuna çarptığında verilmiyor diye bir kural çıktı, hücum oyuncusunda ne olur, bilmiyorum” şeklinde samimi açıklamada bulundu. Eleştirilere kulak asmadıklarını belirten başarılı teknik adam, “Geçen sene şampiyon olduğumuzdan bu yana eleştiriler olacağını bekliyorduk. Çizgimizi bozmadan ilerlemeye çalışıyoruz. İnşallah sonuna kadar yürüyeceğiz" ifadelerini kullandı.



Alman yıldız 4 gole ulaştı


Medipol Başakşehir karşısında Galatasaray'ın ilk golünü kaydeden Lukas Podolski, ligdeki gol sayısını 4'e çıkardı. Sarı-kırmızılı ekibin en skorer ismi konumunda bulunan Podolski, Gaziantepspor maçının ardından Medipol Başakşehir karşılaşmasında da rakip fileleri havalandırarak üst üste 2 müsabakada gol kaydetmiş oldu. Yine ligde son oynanan Gaziantepspor maçında olduğu gibi bugün de skora katkı yapan Umut Bulut ise 2 gole ulaştı.



Sneijder 2 yıl daha uzattı


G.Saray'da uzun süredir gündemi meşgul eden Wesley Sneijder konusu mutlu sonla tamamlandı. Sarı-kırmızılı kulüp sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan yıldız oyuncunun mukavelesini 2 yıl daha uzattı. Sneijder, 2018 yılının Mayıs ayı sonuna kadar Galatasaray forması giyecek. Hollandalı yıldız bugün Türk Telekom Arena'da düzenlenecek imza törenin ardından sarı-kırmızılı kulüp ile resmi sözleşme yenileyecek.



Emre'ye sansür


Galatasaray'ın resmi twitter hesabı, Emre Belözoğlu'nun adını bile anmadı. Galatasaray'ın Başakşehir sınavı, sarı kırmızılı kulübün resmi twitter hesabından canlı anlatımla aktarıldı. Anlatımda Emre Belözoğlu'ndan “Başakşehirli bir oyuncu” şeklinde bahsedilmesi dikkat çekti. Emre'nin maçta yaşadığı iki sakatlık da “Başakşehirli bir oyuncu sakatlık geçirdi” şeklinde isim verilmeden aktarıldı.



Muslera: Seslerini kestik


G.Saray'ın Uruguaylı kalecisi Muslera, takım hakkında yapılan eleştirilere tepki gösterdi. 4 yıldır eleştirilen bir G.Saray'ın olduğunu anımsatan başarılı kaleci, “Ama şöyle dönüp bir baktığımızda 4 senede 3 şampiyonluk var. Türkiye'nin en başarılı takımı. Şükürler olsun ki bize bu tip insanların sesini kesme şansı veriyor” dedi. Sezon başlarının hep zorluluğuna dikkat çeken Muslera, “Tatilden dönersiniz ve bir adaptasyon süreci geçer” diye konuştu. Maçı da değerlendiren Uruguaylı kaleci, “Altın değerinde 3 puan kazandık. Son haftalarda kazanmaya başlayan bir Galatasaray var. Puan cetvelindeki yerimizi yukarıya taşıdık” şeklinde görüşlerini dile getirdi.



Astana faturası Semih'e kesildi


Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde Astana ile 2-2 berabere kaldığı maçın faturası Semih Kaya'ya kesildi. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, Başakşehir maçında son haftaların formsuz oyuncusu Semih'i kulübeye çekerken savunmada sakatlığı geçen Chedjou'ya ilk 11'de görev verdi. Kamerunlu oyuncu, ligde en son 3. haftada oynanan Torku Konyaspor maçında forma giymişti. Chedjou, Başakşehir maçında savunmada Hakan Balta ile birlikte görev yaptı.



Umut kulübeye Sinan ilk kez


Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde Astana ile oynadığı maçta oyundan alınmasına sert tepki gösteren Lukas Podolski ise Başakşehir maçında 11'de sahaya çıktı. Burak Yılmaz'ın yerine 11'de şans bulan Umut Bulut, Başakşehir karşısında kulübeye çekildi. Umut'un yerine son haftalarda gösterdiği başarılı performansla dikkatleri üzerine çeken Sinan Gümüş forma giydi. Sinan, böylece Galatasaray'da ilk kez bir lig maçında 11'de sahaya çıkma fırsatı buldu.



Burak Yılmaz idmana başladı


G.Saraylı Burak Yılmaz, sakatlığı sonrası doktor kontrolünde çalışmalarına başladı. Trabzonspor derbisinde sakatlanan ve sağ üst arka adalesinde 2. derece zorlanma ile kısmi yırtık tespit edilen Burak, Almanya'daki tedavi programının ardından İstanbul'a döndü. İstanbul'a dönüşünün ardından Florya sağlık heyetinin programı doğrultusunda çalışmalara başlayan Burak'ın bugün de antrenmanlarına devam edip, A Milli Takım kampına katılacağı aktarıldı.



Denayer sakatlandı

G.Saray'ın Başakşehir ile oynadığı maçta Denayer'den kötü haber geldi. Maça 11'de başlayan Denayer, ikinci yarının başında yerini Sabri'ye bıraktı. Belçikalı genç oyuncunun sağ dizinde ufak bir sorun olduğu ve devam etmesi riskli olacağından oyundan çıkarıldığı belirtildi.


#Galatasaray
#Şampiyonlar Ligi
#süper lig
9 yıl önce