|

Zirveye Fener yaktı

Ligde üst üste 3. maçını kazanan Fenerbahçe’nin zirve yürüyüşü sürüyor. Santrforsuz çıktığı Kasımpaşa’yı Neus- tadter, Giuliano (2) ve Valbuena’nın golleriyle rahat geçen sarı-lacivertliler, lider ile aradaki puan farkını 4’e düşürdü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 03:15 - 4/12/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Fenerbahçe, liderin değiştiği haftada farkı 4 puana indirdi.
Fenerbahçe, liderin değiştiği haftada farkı 4 puana indirdi.

Fenerbahçe, Süper Lig'in 14. haftasında evinde ağırladığı Kasımpaşa'yı 4-2 yenmeyi başardı. Zirve yarışı adına kritik bir virajdan 3 puanla dönen sarı-lacivertlilere galibiyeti getiren golleri Giuliano (2), Neustadter ve Valbuena kaydederken, Kasımpaşa'nın sayıları Mensah ve Murillo'dan geldi. Bu sonucun ardından ligdeki son 3 maçından da galibiyetle ayrılan Fenerbahçe, liderin değiştiği haftada farkı 4 puana indirdi.

15. dakikada sağ kanattan Giuliano'nun pasında Şener'in altıpasın içinde çektiği şutu kaleci Ramazan kurtardı. 23'te Dirar'ın pasıyla ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Aatif'ın ters köşeye gönderdiği sert şut direkten dışarı çıktı. Fenerbahçe aradığı golü 26. dakikada buldu. Sağ kanattan İsmail'in kullandığı köşe vuruşunda Alper'in kafayla arka direğe doğru sektirdiği topu Neustadter kafa vuruşuyla ağlara gönderdi: 1-0. 39'da Eduok'un sert şutunu Volkan çelmeyi başardı. 45'te Kasımpaşa'nın kullandığı serbest vuruşta topun başına geçen Mensah'ın sağ ayağıyla çektiği şut barajda Josef'e çarpıp Volkan'ı yanıltarak ağlarla buluştu: 1-1. 49'da Şener'in sağ kanattan ortasında ceza alanı içinde Dirar ile verkaça giren Giuliano'nun sağ ayağıyla çektiği şut ağlarla buluştu: 2-1. 62'de sarı-lacivertliler farkı ikiye çıkardı. Sağ kanattan Şener'in yaptığı ortada Giuliano'nun altıpasın içinde gelişine çektiği şut ağlarla buluştu: 3-1. 81'de Dirar'ın ortasında Valbuena'nın bekletmeden ters köşeye doğru gönderdiği top ağlarla buluştu: 4-1. 82'de Mensah'ın pasında savunmadan seken topu önünde bulan Murillo, aşırtma bi vuruşla skoru belirledi: 4-2.

RVP’ye ıslık
Oğuz'a alkış

Tribünlerdeki Fenerbahçeli taraftarların birçoğu, bir türlü beklentileri karşılayamayan Robin van Persie'yi ıslıklarken, genç futbolcu Oğuz Kağan Güçtekin'i alkışladı. Lise tarafındaki kale arkasında bulunan bir grup taraftar maçtan önce van Persie'yi tribüne çağırdı. Hollandalı yıldız, kendisini davet eden taraftarların yanına giderken, stadın büyük bölümü van Persie’yi ıslıklayarak protesto etti. Van Persie'nin ardından tribünlere çağrılan 18 yaşındaki Oğuz Kağan Güçtekin ise taraftarlardan büyük destek aldı. Tüm tribünler Oğuz Kağan'ı alkışlarken, 18 yaşındaki futbolcu, taraftarlara F.Bahçe armasını öperek karşılık verdi. Taraftarların tribünlere çağırdığı ilk isim, kupada Adana Demirspor maçında kadroya alınmayan ve Kasımpaşa karşılaşmasına yedek başlayan Ozan Tufan oldu.


Van Persie
100 gün sonra

Fenerbahçe'de Robin van Persie, sakatlığından kurtuldu ve 100 gün sonra kadroya girdi. Hollandalı yıldız, sarı-lacivertli takımda bundan önceki maçına UEFA Avrupa Ligi play-off turunda 24 Ağustos'ta Makedon temsilcisi Vardar karşısında çıkmıştı. Hollanda Milli Takımı'nın 31 Ağustos'ta Fransa ile oynadığı 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri A Grubu maçında sakatlanan Van Persie, 3 ay yeşil sahalardan uzak kalmıştı.


Tribünler
doldu

F.Bahçe taraftarları, takımın ligde son haftalarda aldığı başarılı sonuçların ardından zirve yarışına ortak olması üzerine Kasımpaşa maçına büyük ilgi gösterdi. Kale arkası tribünlerİ tamamen dolarken, 40 bine yakın sarı-lacivertli taraftar takımlarına destek verdi. Taraftarlar, maçın son düdüğüyle futbolcuları tribüne çağırarak alkışladı ve tezahüratlarla soyunma odasına gönderdi.

Valbuena
golle döndü

F.Bahçe’nin Fransız yıldızı Mathieu Valbuena, Kasımpaşa karşısında yedek soyundu. Teknik direktör Aykut Kocaman, Sivas ve Antalya maçlarında 11’de görev verdiği Aatif’tan dün de vazgeçmedi ve Kasımpaşa karşısında da şans tanıdı. Sakatlığını tamamen atlatan ve maça yedek başlayan Valbuena ise 67. dakikada Aatif'in yerine oyuna girdi. Fransız yıldız, 81. dakikada attığı golle ise F.Bahçe'nin 4-2'lik galibiyetinde önemli rol oynadı.


Hem taraftar hem de takım istekliydi

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman,hem takımın oyunundan hem de taraftarın desteğinden memnun olduğunu söyledi. Kritik bir maça çıktıklarını belirten Kocaman, "Tam anlamıyla ileriye yön verebileceğimiz bir maçtı. Daha önce 2 kez fırsat geldi ama tutunma şansını başaramamıştık. Maça çıkarken en büyük arzum buydu. Oyuncularımız maçın başından sonuna kadar hem maçı istediler hem de ilerleyen haftalara bunu taşıyabileceğinin sinyallerini verdiler. Maça damga vuran şey, taraftarımızın bizim kadar isteğiydi. Onları burada görmek büyük mutluluktu. Sahadan çıkan oyuncunun uzun zaman sonra alkışlandığını görmek en büyük kazanımdı" dedi. Futbolcularının oyuna adapte olma sürecinin oturmaya başladığını aktaran F.Bahçe çalıştırıcısı, "Henüz bir şey elde etmedik. Bende değişen bir şey yok. Olumlu davranışlarımla da kabul görmeyenlerle de aynıyım. Doğru yapma konusunda oyuncuların iradesi biraz daha fazla. Futbolla ilgili 'irade oyunu' ifadesini kullanırım. Bir şeyleri bırakmadan zorlamak gerekiyor. Biraz daha oraya doğru hareket ediyoruz" diye konuştu. Haftalar önceki "Puan farkı suni" sözü hatırlatılan Kocaman "Gelecek günlerin ne göstereceğini bilmiyoruz. Zaten G.Saray'ın aldığı puan ortalaması, tutturulabilir bir puan ortalaması değildi. Bizimkisi de, bırakın şampiyonluk isteyen bir takımı, tarihsel puan ortalamasının altındaydı. Dolayısıyla bunun için bir şey söylemeye gerek yok; çok netti. Bu sezon puan kayıpları her zamanki ortalamanın üzerinde olabilir. Şampiyonluk içinde 4 takım var gibi görünüyor, Bursa, Göztepe de geliyor. Devre arasına kadar kazanımların neler olabileceğini tahmin edebiliyorum. Öbür taraftan puan kayıpları daha fazla olacaktır diye beklentim var. Dilerim ki bizim kayıplarımız az olur” dedi. Kocaman, ligin en çok gol atan takımı olmalarına rağmen "Savunma futbolu oynatıyor" eleştirilerine ise, "Atak yapılırken savunmanın unutulmaması gerektiğini düşünüyorum. Daha fazlasını atmayı diliyorum. Daha az yemeyi de becermeliyiz" cevabını verdi.

#Fenerbahçe
#Kasımpaşa
6 yıl önce