|

Zirveye oynayacağız

Trabzonspor'un Slovak oyuncuları, sezon öncesi değerlendirmelerde bulundu. Bordo-mavililerde ikinci sezonunu yaşayacak olan Durica, “Kulüp, bu sene 50. yılını kutluyor. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Zirveye oynamak istiyoruz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/07/2017 среда
Güncelleme: 03:47 - 26/07/2017 среда
Yeni Şafak
​Zirveye oynayacağız
​Zirveye oynayacağız

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında Slovakya'da kamp yapan Trabzonspor'un Slovak oyuncuları Jan Durica, Juraj Kucka ve Matus Bero, önemli açıklamalarda bulundu. Bordo-mavililerin kamp yaptığı otelde bir basın toplantısı düzenleyen 3 futbolcu iddialı mesajlar verdi. İlk olarak sözü alan Durica, “Ben geldikten sonra 12 yeni takım arkadaşım takıma katıldı. Güçlü bir takım olmanız için zamana ihtiyacınız var. Kucka'nın gelmesiyle bu takım kendi kalitesini oluşturmaya başladı. Biliyoruz ki bu sene kulübümüz 50. yılını kutluyor. Onun için bizde elimizden gelenin en iyisini yapıp en üst seviyede ligi tamamlamak istiyoruz. Zirveye oynamak istiyoruz, elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bunun için de maksimumu sahaya vermeye çalışacağız” dedi. 35 yaşındaki oyuncu, güzel bir kamp dönemi geçirdiklerini belirterek, "Sadece Slovakya genelinde değil Avrupa genelinde çok güzel bir komplekste hazırlıklarımızı yapıyoruz. Ev sahibi olduğumuzdan dolayı kendimizi şanslı hissediyoruz. Macaristan'da da bulunduk. Macaristan'daki kamp alanı ile buradaki kamp alanı arasında çok fark var” diye konuştu.

HERKES OLUMLUYDU

İtalyan ekibi Milan'dan kadroya dahil edilen Juraj Kucka ise transfer süreciyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Benimle görüşüldükten sonra kulüpler aralarında görüşmeye başladı. Transferim, kulübün ikna edilmesine kalmıştı. Kulüpler arasında görüşmeler bittikten sonra kulüp başkanımız benimle görüştü. Ama tam olarak kesinleşmemişti. Milan'da sağlık kontrollerinden geçtikten sonra antrenmanlara çıktım. Kulüpler anlaştıktan sonra Trabzon'a yola çıktım. Daha sonra da sağlık kontrolünden geçerek akşam da kontratımı imzaladım” dedi. 30 yaşındaki oyuncu, Trabzonspor'un kendini transfer etmek istediğinde kulüple ilgili pek bilgisi olmadığını da kaydederek, "Transferim ciddileştikten sonra Durica ile görüşerek bilgi aldım. Milli takımda oynadığım Türkiye'de forma giyen Slovak arkadaşlarım var. Onlarla milli takım kampında da görüşmüştüm. Kendi milli takım arkadaşlarımdan bir kaç kişi ile görüştüm. Herkes olumlu konuştu” dedi.

YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR

Matus Bero ise kendi evlerinde kamp yaptıkları için çok mutlu olduğunu belirterek, “Geçen sezon yaşadığım sakatlığım sonrası ilk 6 ay benim için zor bir dönemdi. O arada kendimi güçlendirmeye çalıştım. Ama artık geçtiğini düşünüyorum. Yeni bir sezon başlıyor. Benim için de yeni bir dönem başlıyor. Normalde benim oynadığım yer 8 numara. Tabii ki de bu bizim antrenörümüze bağlı. Hocamız bana nerede görev verirse, nerede en fazla verim alabileceğini düşünüyorsa ben de orada oynamaya hazırım” değerlendirmesinde bulundu.

Fırtına, Zilina önünde

Yeni sezon hazırlıklarını Slovakya'da sürdüren Trabzonspor, kamptaki 4. hazırlık maçında bugün Slovakya 1. Lig ekiplerinden Zilina ile karşı karşıya gelecek. Slovakya kampında toplam 5 hazırlık maçı oynayacak bordo-mavililer, saat 19.00'da Zilina ile karşılaşacak. Bordo-mavili kulübün kiralık olarak Slovak temsilcisine verdiği Azerbaycanlı oyuncu Ramil Sheidaev'in de bugünkü karşılaşmanın kadrosunda yer alması bekleniyor.

DURİCA: Yusuf, Okay gibi isimler kalitemizi artırıyor

Trabzonspor'un Slovak oyuncularından Durica, takımın genç isimleri Yusuf Yazıcı ve Okay Yokuşlu gibi futbolcuların kaliteyi artırdığını söyledi. Durica, "Tabii ki çok fazla çalışmaları gerekiyor. Ondan sonra iyi bir gelecek onları bekliyor. Takım açısından baktığımızda deneyimli isimlerle bu genç arkadaşlarımızın harmanı bizi olumlu yerlere getirecek” diye konuştu.


KUCKA: Farkı anlatmak için daha çok erken

Bordo-mavililerin, Milan'dan aldığı Kucka, iki takım arasındaki farkı anlatmak için çok erken olduğunu söyledi. Slovak futbolcu, "Henüz 2 haftadır takımla birlikteyim. Oyuncuları tanımalıyım. Öncelikle onların sahadaki oyun yapısını anlamam gerekiyor. Kendilerine özgü oyun davranışları var. Bu her maçta iyiye gidiyor” dedi.

#Trabzonspor
#Kucka
#Durica
7 лет назад