|

Sporcu ve hakemlere "Spor Yaralanmaları" semineri

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı spor hekimi Prof.Dr.Sinan Karaoğlu, sporcu ve hakemlere, Spor Yaralanmaları konulu bir seminer verdi.

Yeni Şafak
10:48 - 29/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 07:49 - 29/08/2016 Pazartesi
Diğer

Acıbadem Kayseri Hastanesinde düzenlenen seminerde konuşan Prof.Dr.Sinan Karaoğlu, doğru zamanda doğru müdahalenin önemine değindi. Prof.Karaoğlu, yaralanmaları önlemenin yollarını anlattı. Sezon başında antrenör, sporcu ve hakemlerin antrenmansız geçen bir dönemi takiben yaptırdıkları aşırı antrenmanların kas sertliği, tendinit gibi rahatsızlıkların ortaya çıkmasına sebep olabildiğini vurgulayan Prof.Karaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:



"SPOR YARALANMALARINDA TOPLUMSAL BİLİNÇ OLUŞTURULMALI"

"Özellikle tatil döneminde yetersiz ve dengesiz beslenme ile enerji depolarının zayıflığı bu süreçleri olumsuz yönde etkiliyor. Sporcu sakatlıklarının tedavisi kadar, engellenmesi ve korunması da önem taşıyor. Yaralanma ve sakatlıklara, doğru zamanda doğru kişiler ile doğru müdahale yapılamadığı durumda kalıcı hasarlar meydana gelebiliyor. Gerek profesyonel gerek amatör, spor yapan herkesi yaralanma ve sakatlıklar konusunda bilinçlendirmek istiyoruz. Bunun ilk adımını şehirdeki sporcu ve hakemlere verdiğimiz seminer ile attık. Spor yaralanmalarında toplumsal farkındalık bilincini herkesin benimsemesi sağlamalıyız."



"İDMAN DOĞRU PLANLANMALI"

Dikkat ve doğru planlanmış idmanla yaralanmalarda ciddi oranda azalma sağlandığını belirten Prof.Karaoğlu, açıklamasına şöyle devam etti:


"Sporcuların yaralanmalardan korunmak için aşırı yüklenmelerden kaçınmaları, yapacakları spor ve antrenman öncesi kapasitelerini ölçecek testler yaptırmaları ve buna uygun antrenman programları oluşturmaları gerekiyor. Olası yaralanmaları engellemek için sezon öncesi muayeneleri düzenli şekilde yaptırmak önem taşıyor. Sezon öncesi muayeneleri spor hekimi, fizyoterapist, psikolog, beslenme uzmanı, yaralanma sonrası tedavi ve aktif spora dönüş kondisyoneri/antrenöründen oluşan bir sağlık ekibi ile, multidisipliner yaklaşım çerçevesinde yaptırmak gerekiyor."




#İdman
#Spor
#Spor yaralanmaları
8 yıl önce