|

Süper kupa Beşiktaş Galatasaray maçı saat kaçta hangi kanalda

Süper Kupa Beşiktaş Galatasaray maçı saat kaçta ve hangi kanalda? Lig öncesi ilk derbi mücadelesi Turkcell Süper Kupa finali olacak. Bu akşam oynanacak Beşiktaş Galatasaray Süper Kupa maçının saat kaçta ve hangi kanalda olduğunu merak eden taraftarlar haberimizden tüm detayları görebilirler. Maçın ilk 11'lerini ve daha fazlasını buradan takip edebilirsiniz.

Yeni Şafak
19:45 - 13/08/2016 Cumartesi
Güncelleme: 19:58 - 13/08/2016 Cumartesi
Diğer
Süper kupa Beşiktaş Galatasaray maçı saat kaçta ve hangi kanalda?

Yeni sezon öncesi Beşiktaş ile Galatasaray Süper Kupa finalinde karşılaşacak. Mücadele öncesi maçın saat kaçta ve hangi kanalda yayınlanacağını haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. Konya Arena'da oynanacak Süper Kupa maçı bu akşam saat 20.45'te başlayacak. Beşiktaş Galatasaray Turkcell Süper Kupa maçı ATV kanalından yayınlanacak. İşte maç öncesi son gelişmeler ve ayrıntılı bilgiler.



Beşiktaş Galatasaray Süper Kupa maçı


Beşiktaş ile Galatasaray arasında yapılacak Turkcell Süper Kupa maçının hakem ve takım kadroları şöyle:



Stat: Konya Büyükşehir Belediye



Hakemler: Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, Esat Sancaktar



Beşiktaş: Tolga Zengin, Beck, Marcelo, Necip Uysal, Tosic, Tolgay Arslan, Hutchinson, Kerim Frei, Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan, Cenk Tosun



Galatasaray: Muslera, Linnes, Chedjou, Hakan Balta, Carole, Selçuk İnan, Tolga Ciğerci, Sinan Gümüş, Sneijder, Bruma, Podolski



Maçtan bilgiler


Beşiktaş ile Galatasaray bugüne kadar 338 kez karşı karşıya gelirken, sarı-kırmızılılar 120, siyah-beyazlılar ise 107 kez sahadan galip ayrıldı. 111 maçta da rakipler birbirine üstünlük sağlayamadı.



Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası şampiyonunu bir araya getiren Turkcell Süper Kupa karşılaşmasında Beşiktaş ile Galatasaray, yarın saat 20.45'te Konya'da bu sezonun en büyüğü olmak için mücadele edecek.






339. randevu


Beşiktaş ile Galatasaray 92 yıllık ezeli rekabet ve ebedi dostlukta bugüne kadar 338 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda 120 kez sarı-kırmızılılar galip gelirken, siyah-beyazlılar ise 107 kez rakibini mağlup etti. 111 karşılaşmada ise rakipler birbirine üstünlük sağlayamadı. Bu maçlarda Galatasaray'ın 477 golüne Beşiktaş 444 golle karşılık verdi.



İlk kupa Beşiktaş'ın


30 Temmuz 2006'da Commerzbank Arena'da başlayan Süper Kupası macerasının ilki Beşiktaş ile Galatasaray arasında başladı. Bu maçta siyah-beyazlılar 60. dakikada Mert Nobre'nin kaydettiği gol ile kupayı müzesine götürdü.



En çok Galatasaray kazandı


10 yıllık Süper Kupa tarihinde 2011 senesinde kupa oynanmadı. Geride kalan 9 senede en çok finali 6 kez ile Galatasaray oynadı. Bu maçlarda sarı-kırmızılılar, 4 kez Süper Kupa'yı müzesine götürme başarısı gösterdi. 3 kez final oynayan Beşiktaş ise 1 kez kupayı aldı.



Süper Kupa maçı öncesi stadyum önünde olaylar çıktı


Konya'da oynanacak olan Türkcell Süper Kupa maçı öncesinde stadyum önünde olaylar çıktı. Polis ekipleri olaylara karışan Galatasaraylı taraftarlara biber gazı ve su sıkarak müdahale etti.



Saat 20.45'de başlayacak maç öncesinde Büyükşehir Belediyesi Arena önünde polis ekipleri geniş çaplı güvenlik önlemi alırken, bir grup Galatasaray taraftarı stadyum önündeki TOMA araçlarına taş, sopa ve meşale fırlattı. Kurulan barikatları yıkan çok sayıda Galatasaraylı taraftar Beşiktaşlı taraftarların olduğu bölüme hücum etti. Polis ekipleri de taraftarları biber gazı ve TOMA'lardan su sıkarak müdahale etti. Güçlükle yatıştırılan Galatasaraylı taraftarlar yol kenarlarında biber gazının etkisinden kurtulmaya çalıştı. Polis ekipleri ise yoğun güvenlik önlemlerini devam ettiriyor.


#Turkcell Süper Kupa
#Beşiktaş
#Galatasaray
8 yıl önce