|

21 Ağustos tarihin en büyük Güneş tutulması gerçekleşiyor! Güneş tutulması nedir?

Tarihin en büyük güneş tutulması gerçekleşiyor. 21 Ağustos’ta ( bugün ) “tarihin en büyük güneş tutulması” olarak adlandırılan olay gerçekleşiyor. Ay, yaklaşık olarak 90 dakika boyunca Güneş’in önüne geçecek. Peki güneş tutulması nedir ve nasıl gerçekleşir?

Yeni Şafak
14:21 - 21/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 14:36 - 21/08/2017 Pazartesi
Diğer
Tarihin en büyük Güneş tutulması gerçekleşiyor
Tarihin en büyük Güneş tutulması gerçekleşiyor
Tarihin en büyük güneş tutulması
nihayet bugün gerçekleşiyor. Beklenen doğa olayı sadece
Kuzey Afrika
ve
Amerika Birleşik Devletleri
’nden net olarak görüntülenebilecek. Güneş tutulması sırasında ise Ay, yaklaşık olarak
90 dakika boyunca
Güneş
’in önünde kalacak. Peki
güneş tutulması
nedir?

Tam tutulma alanı içinde 15 milyon kişi yaşıyor. Bu koridora bir günlük yolculuk mesafesinde ise yüzlerce milyon Amerikalı var. Bu nedenle tutulmaya ilgi büyük. En az 200 milyon kişinin doğa olayını izlemesi bekleniyor.

ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA)
tarafından yapılan açıklamada, güneş tutulmasının en net şekilde görünebileceği eyaletler olarak; Oregon, Idaho, Wyoming, Nebraska, Missouri, Illinois, Tennessee, North Carolina gibi eyaletlerin yanı sıra çeşitli şehirlerden de görünebileceği duyuruldu. Bazı eyalet yöneticileri ise 18 Ağustos - 21 Ağustos tarihleri arasında üç gün halka açık park alanlarında ve ücretsiz güneş gözlükleri dağıtılacağını belirterek, şehirlerde üç gün boyunca festivaller düzenleneceğini açıkladı.
Güneş tutulması nedir?

Ay'ın, Yer ile Güneş arasına girmesi hadisesine verilen isim. Bu doğa olayısırasında Güneş, yeryüzünden bir süre kararmış olarak görünür. Kısaca Güneş tutulması, Ay'ın Güneş ile Dünya arasına girmesi sonucu meydana geliyor.

Güneş
tutulması Türkiye'den izlenebilecek mi?

Haberimizin başında da belirttiğimiz üzere21 Ağustos 2017'de gerçekleşecek olan Güneş tutulması Kuzey Afrika'nın bir bölümünden ve Amerika Birleşik Devletleri'nden izlenebilecek; yani Türkiye'den ne yazık ki görüntülemek mümkün değil.


#Güneş Tutulması
#Güneş tutulması nedir?
#Tarihin güneş tutulması
7 yıl önce