|

T.C. kimlik numarası veya e-Devlet ile SSK sorgulama

T.C. kimlik numarası veya e-Devlet girişi yaparak SSK sorgulaması işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. İşte SSK sorgulama veya ödenmiş gün sayısı öğrenme.

Yeni Şafak
10:04 - 18/11/2016 Cuma
Güncelleme: 07:07 - 18/11/2016 Cuma
Diğer

T.C. kimlik numarası veya e-Devlet ile SSK sorgulaması işlemlerinizi haberimizden gerçekleştirebilirsiniz. Ödenmiş gün sayılarını ve detaylı 4A hizmet dökümünü e-Devlet üzerinden öğrenebilirsiniz.





SSK Sorgulamaları İle Neler Öğrenilir?


SSK sorgulama yapan bir vatandaş, ne kadar prim ödendiğini, ne zaman sigortalı olarak çalışmaya başladığı, toplam SSK gün sayısını, ay içerisinde ne kadar günün ödendiğini öğrenebilmektedir. Bunun yanında emekli olan kişilere yönelik de pek çok sorgulama bulunmaktadır. Emekli olan kişilerin ne kadar emekli maaşı aldığı, adres ve bilgilerin güncellenebildiği, emekli belgesi alma gibi sorgulamalar yapılabilmektedir. SSK prim sorgulaması yaparken sorgulama ekranında sizden istenen bilgileri girmeniz yeterli olacaktır. Sorgulamanızın ardından tüm bilgiler size sunulacaktır.



T.C. kimlik numarası ile SSK sorgulama internet üzerinden kolayca gerçekleşebiliyor. SSK sorgulamaları sonucunda bilgilerinize ulaşabilir ve SSK ücretinizin ödenip ödenmediğini öğrenebilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için T.C. kimlik numaranıza ihtiyacınız var.




SSKgün sorgulama yapmak isteyen vatandaşların giriş işlemleri sonrasında sistemde bulunan 4A hizmet dökümü bağlantısınatıkmaması gerekir. Hizmete tıklanması ile birlikte ekranda yer alacak bilgiler üzerinden kolay bir şekilde SSK sorgulama yapılabilir. SSK prim sorgulama,SSKgün sorgulama gibi tüm işlemler için de aynı adımların takip edilmesi ve 4A hizmet dökümü alınması gerekir. Hizmet dökümü vatandaşların sigortanın açılış tarihinden itibaren tüm bilgilerini içeren özel bir dökümdür ve sigorta konusundaki tüm bilgilerin öğrenilmesini sağlamaktadır. Bu açıdan sigorta ile ilgili işlemlerde hizmet dökümü alınması yeterlidir. Üstelik hizmet dökümünde işe giriş ve çıkış tarihlerine kadar detaylı bilgiler yer almaktadır.



E-Hizmetler kategorisi altında vatandaşlar SGK 4A hizmet listesi içerisinde '4A hizmet bilgisi' seçeneğine tıklayarak, en güncel sigorta bilgilerinden oluşan ayrıntılı sigorta bilgileri ekranına ulaşabilecekleri, SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini tamamlayabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun sisteminde bulunan güncel sigorta verilerinin yer aldığı bu sonuç ekranında SSK sigortalısı artık en güncel sigortalarının durumunu öğrenebilmek için il ve ilçelerde bulunan kurum müdürlüklerinde neredeyse tüm günü alan sıra bekleme çilesi ve evrak işlemleriyle boğuşmak zorunda kalmıyor. Dijital platform üzerinde yer alan ve vatandaşın sıklıkla kullanılmakta olduğu online kamu hizmetlerinden birisi olan e Devlet SGK hizmet dökümü sorgulama hizmeti ile SSK işe ilk giriş, işe giriş ve çıkış tarihleri, dönemlik prim ödemeleri, toplam kazanç, prim ödeme gün sayısı ve hizmet süresi gibi emeklilik gibi işlemlerde son derece önemli rol ve etkiye sahip olan güncel sigorta verilerini öğrenebilme imkanına sahip olunabiliyor.



GSS prim borcunu görüntüleme


Genel sağlık sigortanızın borcunu görüntülemek istiyorsanız yukarıdaki saydığımız işlemleri gerçekleştiriniz. Daha sonra açılan sayfada ' Borç Görüntüle' kısmına tıklayınız. 'Zorunlu GSS' kısmına tıklayarak toplam borcunuzu öğrenebilirsiniz.



E-Devlet ile SGK 4A-SSK Hizmet Dökümü


E-Devlet şifrenizi 2 TL karşılığında PTT şubesinden aldıktan sonra, sisteme T.C. kimlik numaranız ve bu şifre ile giriş yapmanız gerekmektedir. Daha sonra sol tarafta yer alan “E-Hizmetler" seçeneğini tıklayınız. Açılan ekrandan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) nu bulunuz. Altında yer alan seçeneklerden 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümü için “4A Hizmet Bilgisi" ni tıklayınız. SSK hizmet dökümünüz karşınıza gelecektir.



E-SGM Ekranı İle SGK 4A-SSK Hizmet Dökümü


E-SGM ekranı ile 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümünüze ulaşmak için sayfayı açtıktan sonra, T.C. kimlik numaranızı, cilt numaranızı, doğum yılınızı giriniz. Nüfusa bağlı olduğunuz il ile cinsiyetinizi seçiniz. “Sorgula" butonuna tıklayınız. Açılan ekranın, sağ tarafında yer alan seçeneklerden “Hizmet Bilgisi" açılır menüsünü tıklayınız. Menüden SSK hizmet dökümü için “4A Hizmet Bilgisi" seçeneğini tıklayınız. Karşınıza SSK hizmet dökümü , yeni adıyla 4A SGK hizmet dökümünüz gelecektir. Böylece, 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümünüzü ayrıntılı bir şekilde öğrenmiş olacaksınız.






#SSK Sorgulama
#SGK borç dökümü
#e-Devlet
7 yıl önce