|

Tekirdağ'da kar yağışı sürüyor! Yarın okullar tatil olacak mı? 10 Ocak Çarşamba Tekirdağ kar tatili açıklaması

Son dakika kar tatili haberleri yakından takip ediliyor. Meteorojoloji'nin kar yağışı uyarılarından sonra beklenen sağanak yağış geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü günler öncesinden yurdun geniş kesiminde etkili olacak olan soğuk hava dalgası için uyarıda bulunmuştu. Tekirdağ'da kar yağışı etkili olmaya başladı. Tekirdağ'da kar yağışının etkili olması ile okulların tatil edilip edilmeyeceği sorusu akıllara geldi. Tekirdağ'da okullar tatil mi? Hangi ilçelerde okullar tatil? Yarın 10 Ocak Çarşamba Tekirdağ kar tatili açıklaması var mı? İşte detaylı bilgiler...

15:49 - 9/01/2024 Salı
Yeni Şafak
Tekirdağ
Tekirdağ

Yarın Tekirdağ'da okullar tatil mi soruları başlayan kar yağışı ardından gündemde. Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı sonrası öğrenciler Valilik tarafından gelecek kar tatili açıklamalarına yöneldi. İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri sık sık haber bültenlerini takip ediyor. Peki, 10 Ocak Çarşamba Tekirdağ'da yarın okullar tatil mi, ders var mı yok mu?

Yarın Tekirdağ'da okullar tatil mi? 10 Ocak Çarşamba kar tatili açıklaması

Meteorolojinin uyarılarından sonra Tekirdağ'da kar yağışı bu sabah etkisini gösterdi. Tekirdağ Valiliğinden konuyla ilgili açıklama geldi ve Tekirdağ'da etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde okulların tatil edildiği bildirildi.

Konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde: "Meteoroloji raporlarına göre yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle Süleymanpaşa ve Şarköy ilçelerimizde 09 Ocak 2024 Salı gübü (bugün) temel eğitim ve ortaöğretim okullarında taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerimiz için eğitim öğretime öğleden sonra;

Malkara ilçemizde 09 Ocak Salı günü (bugün) taşımalı eğitim kapsamında öğrencilerimiz için eğitim-öğretime öğleden sonra ve 10 Ocak 2024 Çarşamba günü (yarın) resmi ve özel tüm temel eğitim ve ortaöğretim okullarımızda 1 gün süre ile;

Muratlı ilçemizde resmi ve özel tüm temel eğitim ve ortaöğretim okullarımızda 09 Ocak Salı günü (bugün) öğleden sonra ve 10 Ocak 2024 Çarşamba günü (yarın) 1 gün süre ile tatil edilmiştir."

Tekirdağ'da kar yağışı ne kadar süre devam edecek?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) uyarısının ardından Tekirdağ'da kuvvetli rüzgar etkili olurken, kentin bazı kesimleriyle Edirne'nin Keşan ilçesinde ise kar yağışı başladı.

Tekirdağ'da kuvvetli rüzgar etkili oldu, yüksek kesimlerinde hafif kar yağışı başladı. Hızı saatte 60 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle Çorlu Atatürk Havalimanı'nda yapılması planlanan eğitim uçuşları iptal edildi. Fırtına nedeniyle Tekirdağ ve Marmaraereğlisi ilçesinde balıkçılar denize açılamadı.

Tekirdağ kent merkezi ile Çorlu ilçesinde sabah saatlerinde kar yağışı başladı. Bazı yerler beyaza bürünürken, kar yağışının ilerleyen saatlerde etkisini artırması bekleniyor.



#tekirdağ
#tekirdağ kar tatili
#kar tatili
4 ay önce