|

Tekirdağ Referandum Sonuçları 2017 Tekirdağ ilçe ilçe seçim sonuçları!

Referandum Sonuçları 2017 Tekirdağ Sonuçları. 16 Nisan 2017 İşte evet hayır oranları. Tekirdağ 16 Nisan Referandumunda sonuçlar ne durumda? İşte Tekirdağ referandum sonuçları evet hayır oranları

Yeni Şafak
18:18 - 16/04/2017 Pazar
Güncelleme: 18:19 - 16/04/2017 Pazar
Diğer
Tekirdağ Referandum Sonuçları 2017 Tekirdağ ilçe ilçe seçim sonuçları!
Tekirdağ Referandum Sonuçları 2017 Tekirdağ ilçe ilçe seçim sonuçları!

Referandum seçim sonuçları 2017 Tekirdağ sonuçları sabırsızlıkla bekleniyordu. Türkiye ve Tekirdağ için en çekişmeli seçimlerden biri oldu. Tekirdağ halkı erkenden kalkıp sandığa gitti. Birçok parti hayır çatısında birleşirken Ak Parti ve MHP evet çatısında birleşti. Tekirdağ' evet hayır oranı ne olacak? Referandum Sonuçları Tekirdağ' evet hayır oranı tüm detaylarıyla Tekirdağ seçim sayfamızda!

Tekirdağ, Bizans döneminde Bisanthe (Βισανθη) ve sonraları Rodosto (Ρωδοστο) adıyla anılmıştır. Kenti ele geçiren Türkler, şehre önceleri Rodosçuk, 18. yüzyıldan itibaren de Tekfur Dağı demeye başlamışlardır. Tekfur Ermeniceden alıntı bir sözcük olup Osmanlı Türkçesinde Hıristiyan hükümdarlara verilen bir sandır. Aslı tagovar, anlamı ise taç taşıyandır. Cumhuriyetin ilanından sonra tekfur sözcüğü atılarak yerine sesçe benzeşen tekir getirilmiştir.

Eski yaygın tarihi kabul, Tekirdağ'ı bir Yunan kolonisi olarak kurulduğunu kabul eder. Sisam Adasından gelen kolonicilerin ilk olarak kurduğu şehir "Bisanthe" adıyla bilinir. Bu ad ile bizans kelimesi arasındaki benzerlik dikkat çekicidir. Bu isim kent, Trak kökenli Odris Krallığı yönetimi altına girdiğinde de kullanılmıştır. Bu görüşü kabul edenler Roma İmparatorluğu döneminde şehrin "Rhaedestus" olarak yeniden adlandırıldığını öne sürer. Fakat Bisanthe şehrinin, Tekirdağ merkezde değil, merkeze bağlı Barbaros beldesinde olduğunu savunan yeni görüşler de vardır. Pliny adıyla da bilinen Romalı tarihçi Gaius Plinius Secundus, Bisanthe şehrinden ve bu şehirden ayrı "Resisto" adında başka bir şehirden söz eder. Bu doğrultuda Bisanthe ismini değil de Resisto/Resisthon adı Tekirdağ'ın bilinen ilk ismi olarak kabul edilebilinir.

Önceleri Roma kökenli Rhaedestos ismi ile anılan şehir, Doğu Roma İmparatorluğu dönemine denk gelen Ortaçağ boyunca bu isimde gelen "Rodosto" adı ile bilinir. Osmanlılarda şehri ilk aldıklarında yine bu ismimden türetilmiş "Rodosçuk" ismini kullanır. Ama daha sonra şehir "Tekfurdağı" ismi ile anılmış, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk yıllarında ise kentin güneybatısında yer alan Tekir Dağı vesilesiyle şehrin adı "Tekirdağ" olarak resmileştirilmiştir.


#Tekirdağ evet hayır oranları
#Referandum Tekirdağ seçim 2017
#16 nisan Tekirdağ referandum
#referandum sonuçları Tekirdağ
#Tekirdağ seçim sonuçları 2017
7 yıl önce