|

Tekirdağ Referandum Sonuçları Tekirdağ Seçim Sonucu

Tekirdağ 16 Nisan Referandum Tekirdağ seçim Sonuçları ne durumda? Sonuçlarda evet - hayır oranı ne? Tekirdağ ilinde evet mi hayır mı çıktı? Tekirdağ Referandum seçim sonuçları Yenişafak Tekirdağ seçim 2017 sayfasında

Yeni Şafak
18:18 - 16/04/2017 Pazar
Güncelleme: 18:19 - 16/04/2017 Pazar
Diğer
Tekirdağ Referandum Sonuçları
Tekirdağ Referandum Sonuçları

Referandum Sonuçları, 16 Nisan 2017 günü Tekirdağ ve diğer illerde neler oldu? Diğer iller gibi Tekirdağ referandum sonuçları da sabırsızlıkla bekleniyordu . Sandıkların açılmasıyla birlikte Tekirdağ ilinde heyecan doruklara ulaştı. Tüm halkın merak ettiği evet hayır oranı ne oldu? Yeni dönem Tekirdağ Cumhurbaşkanlığı sistemi için Tekirdağ ne diyor? İşte tüm detaylarıyla Tekirdağ 16 Nisan 2017 Referandum Seçim sonuçları sayfamız!

Tekirdağ, Bizans döneminde Bisanthe ve sonraları Rodosto adıyla anılmıştır. Kenti ele geçiren Türkler, şehre önceleri Rodosçuk, 18. yüzyıldan itibaren de Tekfur Dağı demeye başlamışlardır. Tekfur Ermeniceden alıntı bir sözcük olup Osmanlı Türkçesinde Hıristiyan hükümdarlara verilen bir sandır. Aslı tagovar, anlamı ise taç taşıyandır. Cumhuriyetin ilanından sonra tekfur sözcüğü atılarak yerine sesçe benzeşen tekir getirilmiştir.

Eski yaygın tarihi kabul, Tekirdağ'ı bir Yunan kolonisi olarak kurulduğunu kabul eder. Sisam Adasından gelen kolonicilerin ilk olarak kurduğu şehir "Bisanthe" adıyla bilinir. Bu ad ile bizans kelimesi arasındaki benzerlik dikkat çekicidir. Bu isim kent, Trak kökenli Odris Krallığı yönetimi altına girdiğinde de kullanılmıştır. Bu görüşü kabul edenler Roma İmparatorluğu döneminde şehrin "Rhaedestus" olarak yeniden adlandırıldığını öne sürer. Fakat Bisanthe şehrinin, Tekirdağ merkezde değil, merkeze bağlı Barbaros beldesinde olduğunu savunan yeni görüşler de vardır. Pliny adıyla da bilinen Romalı tarihçi Gaius Plinius Secundus, Bisanthe şehrinden ve bu şehirden ayrı "Resisto" adında başka bir şehirden söz eder. Bu doğrultuda Bisanthe ismini değil de Resisto/Resisthon adı Tekirdağ'ın bilinen ilk ismi olarak kabul edilebilinir.


Önceleri Roma kökenli Rhaedestos ismi ile anılan şehir, Doğu Roma İmparatorluğu dönemine denk gelen Ortaçağ boyunca bu isimde gelen "Rodosto" adı ile bilinir. Osmanlılarda şehri ilk aldıklarında yine bu ismimden türetilmiş "Rodosçuk" ismini kullanır. Ama daha sonra şehir "Tekfurdağı" ismi ile anılmış, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk yıllarında ise kentin güneybatısında yer alan Tekir Dağı vesilesiyle şehrin adı "Tekirdağ" olarak resmileştirilmiştir

#Tekirdağ Seçim sonuçları
#Tekirdağ seçim 2017
#referandum Tekirdağ 2017
#referandum seçim sonuçları Tekirdağ
#Tekirdağ referandum sonuçları
#Tekirdağ evet hayır oranı
7 yıl önce